در نشست مسئولان بانکهای عامل اجرای طرح اختصاص جوایز نقدی به کالاهای صنایع دستی عنوان شد:
عبدلی: پفک نمکی سیستم توزیع دارد، صنایع دستی ندارد
10 مرداد 1391 ساعت 15:45
یک کارشناس بانک گفت: فقط در صورتی میتوانیم این مصوبه دولت را اجرا كنیم كه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و اتحادیه یا هر ارگان مرتبط بتواند در سطح كشور مكانهایی را بهعنوان فروشگاه صنایع دستی برای دسترسی آسان معرفی كند و بر آنها نظارت داشته باشد و قیمتهای ثابت بدهد.
گزارش هنرنیوز، صبح امروز ( سه شنبه ، ۱۰ مرداد) در نشست مسئولان بانکهای عامل اجرای طرح اختصاص جوایز نقدی به کالاهای صنایع دستی که در ارگ آزادی برگزار شد، در ابتدای این جلسه، احمد بالان ـ مدیركل امور بازرگانی معاونت صنایع دستی ـ گزارشی را از وضعیت جوایز صنایع دستی در سال ۹۰ در بانكهای كشور ارائه كرد و گفت: پیرو دستور رییسجمهور در سال ۸۵ برای اختصاص سهمی از جوایز بانكها به صنایع دستی، برخی بانكها مشاركت خود را آغاز كردند. در سال گذشته، بانكهای سپه، ملی، تجارت، كشاورزی، اقتصاد نوین، رفاه كارگران و پستبانك بیشترین مشاركت را داشتند.
به گفتهی او، در سال گذشته بانك سپه با سهمیلیارد و ۳۲میلیون و ۹۰۰هزار تومان بیشترین و پستبانك با ۶۲میلیون تومان كمترین سهم را به جوایز صنایع دستی اختصاص دادند.
او همچنین از راهاندازی میز توسعهی صادرات در سازمان توسعهی تجارت و ساماندهی وضعیت ترخیص كالاهای صنایع دستی از گمرك خبر داد و گفت: امسال با هماهنگی سازمان توسعهی تجارت در نمایشگاه صنایع دستی میلان حضور خواهیم یافت.
در ادامهی این نشست، منوچهر عبدلی ـ رییس اتحادیهی سراسری صنایع دستی ـ نیز با توجه به مشكلات جوایز بانكها نسبت به صنایع دستی، اظهار كرد: استقبال كم خریداران، نبود مراكز عرضهی مناسب در كشور و نبود هماهنگی بین بانكها و متولیان و همچنین اطلاعرسانی نكردن درست در این زمینه، از جمله مشكلاتی است كه تلاش كردهایم برای رفع آنها، مراكز فروشگاهی، بروشورها و پكیجهایی را ساماندهی كنیم. همچنین امكان خرید الكترونیكی فراهم شده است.
طالبی ـ دبیر شورای هماهنگی بانكها ـ در این نشست گفت: نتوانستهاند اطلاعات مربوط به منابعی را كه بانكها در گذشته به صنایع دستی در سبد جوایز اختصاص دادند، جمعآوری كنند.
او جمعهبازار تهران را یكی از مراكز فوقالعادهای دانست كه صنایع دستی كشورهای مختلف یا اجناس تقلبی به اسم صنایع دستی قدمت دار معمولا در آن به فروش میرسد.
طالبی گفت: در بازدیدهایی كه از آنجا داشتم واقعا سهم صنایع دستی ایرانی را كم دیدم.
وی توضیح داد: آدم واقعا برای غربت صنایع دستی كشورش گریهاش میگیرد. در حالی كه چینیها با دستكاری در محصولاتشان و قدیمی جلوه دادن آنها، مردم را فریب میدهند.
طالبی پیشنهاد كرد : صنایع دستی در جمعهبازار تهران و مكانهایی به این شكل حضور فعالی داشته باشد و متولیان مردم را با تنوع صنایع دستی ایرانی با ایجاد غرفههایی در میادین اصلی شهر آشنا كنند.
در ادامه، عبادیان ـ نمایندهی بانك ملت ـ دربارهی چالش نبودن شیوهی ارائهی محصولات به برندگان بانكها سخن گفت و افزود: محدودیتهایی كه در انتخاب محصولات داریم، دست ما را میبندد. یعنی ما باید بهعنوان جایزهی بانك، محصولی را به برندگان بدهیم كه قیمت و مدل آن یكسان باشد، چون اگر این تفاوتها حتا در حد یكی دو درصد باشد، ما از خرید آن معذور میشویم. شاید به همین خاطر باشد كه بانكها به بن خرید كالا رو آوردهاند.
وی ادامه داد: فقط در صورتی میتوانیم این مصوبه دولت را اجرا كنیم كه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و اتحادیه یا هر ارگان مرتبط بتواند در سطح كشور مكانهایی را بهعنوان فروشگاه صنایع دستی برای دسترسی آسان معرفی كند و بر آنها نظارت داشته باشد و قیمتهای ثابت بدهد.
عبادیان به تجربهی تلخ بانكها در اهدای فرش بهعنوان جایزه به برندهها در سالهای گذشته اشاره و بیان كرد: مبلغ هر قطعه فرش را یكمیلیون تومان تعیین كرده بودیم كه متأسفانه وقتی بن خرید كالا به برندهها داده میشد، آنها با مكانهای مخروبه روبهرو میشدند كه بهعنوان فروشگاه به ما معرفی شده بودند.
این سخنان او با واکنش تند صالحی مرام روبه رو شد به طوری که او گفت: اگر قرار است كاری انجام ندهيم، بر سر مال نزنيم؛ صنايع دستي در بهترين فروشگاهها و خيابانهای كشور به فروش میرسد. دو سال است كه به اين تكليف عمل نشده است. واقعا از اين شيوهی صحبت كردن ناراحت شدم. بايد مشكل را حل كرد. نمیتوان اصل قضيه را پاك كرد. اين دستور رييسجمهور و وظيفه است، بايد انجام شود.
در همين حال نمايندهی بانك ملت گفت: بهموقع شكايتهای دريافتشده را ارسال ميكنم.
در ادامه، بالان ـ مدیركل امور بازرگانی معاونت صنایع دستی ـ توضیح داد: اگرچه تعداد فروشگاههای صنایع دستی در كشور كم بوده است، ولی در حال حاضر ۵۶۷ فروشگاه در كل كشور وجود دارد و بانكها میتوانند آنها را به شعبههای خود معرفی كنند.
عبدلی ـ رییس اتحادیهی صنایع دستی ـ نیز گفت: واقعیت این است كه ما در كشور با مشكل سیستم توزیع صنایع دستی مواجهیم. در حالی كه پفك هم سیستم توزیع دارد. برای همین است كه سیستم الكترونیكی را طراحی كردهایم.
کد خبر: 44338
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbwfba.rhbafpiuur.html