گفتگوی هنر نیوز با برگزار کننده فستیوال فیلمهای ایرانی در هند؛
«راجات گوسوامی»: سینمای ایران قدر خانواده را می داند
29 مهر 1392 ساعت 13:13
راجات گوسوامی از کشور هند برگزار کننده فستیوال فیلمهای هندی در کشور خودش است که به عنوان یکی از مهمانان خارجی در فستیوال فیلم کوتاه تهران حضور پیدا کرده است.
گوسوامی پیش از مصاحبه اشاره می کند که سال گذشته یک بسته ویژه از فیلمهای ایرانی را در هند به نمایش در آورده و در در بخش مسابقه فستیوالهای هندی، فیلمهای ایرانی زیادی در کنار فیلمهای دیگر کشورها به رقابت می پردازند.گفتگوی هنز نیوز با او را در ادامه می خوانید:
علت حضور شما اینجا چیست؟
امسال اینجا هستم تا فیلمهایی را برای فستیوال خودمان در هند انتخاب کنم.
آشنایی شما با سینمای ایران به چه زمانی برمی گردد؟
۱۳ سال است که در صنعت فیلم هستم. عقبه این به سال ۱۹۹۸ بر می گردد و آشنایی من با سینمای ایران با «عباس کیارستمی» شروع شد و بعد با کارگردانهای دیگری ادامه پیدا کرد. بعد از تماشای فیلمهای زیاد توجهم به سینمای ایران جلب شد که از نظر تکنیکی هم خوب بودند. ما در هند فیلمهای زیادی داریم که از نظر داستانی خیلی قوی نیستند ولی فیلمهای ایرانی مانند «جدایی نادر از سیمین» تماشاگر را در داستان غرق می کنند. سال گذشته ما فیلم «نارنجی پوش» اثر «داریوش مهرجویی» را داشتیم. هنگام نمایش داریوش مهرجویی مهمان ما بود شاید باور نکنید ولی هنگام نمایش این فیلم که سالن سینما که ۲۰۰۰ نفر ظرفیت داشت پر شد و بنا به درخواست آنها نمایش فیلم دوبار دیگر تکرار شد.
دانسته های شما از سینمای ایران چقدر است؟
صادقانه بگویم سه سال است که مرتبا به ایران می آیم. سینمای ایران سینمای خیلی خوبی است نه فقط به خاطر فیلمهای سینمایی که ایران در عرصه جهانی ارائه می کند بلکه فیلم سازهای محلی هم به همان خوبی فیلم می سازند و این من را بیشتر به سینمای ایران علاقمند می کند.
سطح جشنواره را در مقایسه با جشنواره های دیگر در عرصه کوتاه چطور می بینید؟
این اولین جشنواره کوتاه من است. برای من خیلی زود است که بخواهم این جشنواره را با دیگر جشنواره های فیلم کوتاه دیگر مقایسه کنم. دوباره باید بگردم و فیلمهای بیشتری ببینم آن وقت می توانم نظر بدهم که سطح جشنواره بالاست یا نه.
نقطه مشترک بین فیلمهای ایرانی را در چه می بینید؟
از سال ۹۸ فیلمهای ایرانی را دنبال می کنم و یک نکته بزرگ در مورد همه فیلمهای ایرانی وجود دارد که موجب می شود تماشای آنها را دوست داشته باشم. شما می توانید فیلمهای ایرانی را با خانواده تان تماشا کنید. سینمای ایران ارزش خانواده را قدر می نهد و این بر بهای این سینما می افزاید. فیلمهایی که موضوعاتی حساس دارند و شما می توانید از دیدن آنها لذت ببرید. رشته ای که فیلمهای ایرانی را به هم پیوند می دهد این است که هر کسی در کنار خانواده اش از دیدن این فیلمها لذت ببرد.
فیلمهای بلند را جذاب تر هستند یا فیلمهای کوتاه ؟چرا؟
به نظر من فیلمهای کوتاه. باید توجه کنیم که ماکت فیلم بلند با فیلم کوتاه تفاوت دارد. فیلمهای کوتاه مانند فیلمهای تبلیغاتی هستند که ما را جذب خود می کنند، چون کوتاهند. در فیلم کوتاه خط داستانی و عوامل همه کنار هم قرار می گیرند و کار ویژه انجام می دهند تا تماشاگر اثر را ببیند و ایده فیلم را دنبال کند، جذابیت در فیلم کوتاه بیشتر است.
ی/پ
کد خبر: 65038
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbwgb0.rhbsfpiuur.html