مهران هوشیار عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر:
هنر ایرانی را با رویکرد جهانی در جشنواره تجسمی فجر ارائه دهیم
6 بهمن 1394 ساعت 10:14
مهران هوشیار عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر معتقد است: میتوانیم فرهنگ و هنر خودمان را با رویکرد جهانی ارائه دهیم چرا که هویت تاریخی ما با آن منافاتی ندارد.
به گزارش هنرنیوز، مهران هوشیار عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر درباره رویکرد این دوره از جشنواره گفت: دوره هشتم جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر متفاوت از سالهای گذشته است. امسال چیزی به نام بخش سرامیک هنری، نگارگری، مجسمه و... نداریم. طبق رویکرد جدید جشنواره، شورای هنری راجع به تمام بخشها نظر میدهند و تفکیکی در کار نیست. رویکرد ما هنر معاصر است و اینکه هیچ گرایشی با توجه به تکنیک آن وجود ندارد و صرفا به مولفههای هنر معاصر پرداخته میشود.
وی افزود: براساس محورهای سیاستگذاری شده رویکرد انتخاب آثار بر اساس ایده و مفهومی است که در خلق آثار توسط هنرمند در نظر گرفته شده و مولفههای ساختاری هنر معاصر در آن رعایت شده است.
این هنرمند ادامه داد: به همین دلیل شاهد دستهبندی خاصی در جشنواره امسال نخواهیم بود. شورای هنری به اتفاق تک تک آثار را ارزیابی کردند و با توجه به مفاهیم بنیادین جشنواره و مولفههای مدنظر هنر معاصر در سطح جهانی و زیباییشناسی و کیفیت اجرایی آثار داوری صورت میگیرد.
هوشیار درباره این تغییر نگاه داوران و رویکرد کلی جشنواره بیان کرد: از دو زاویه به این موضوع میتوان نگاه کرد. اول اینکه هنر امروز خودش را در راستای رویکردهای معاصر قرار میدهد و اگر بخواهیم این را در جشنواره تجسمی که رویدادی شناخته شده و موثر در فرهنگ جامعه است، قرار دهیم این تغییر ساختاری را باید در نظر بگیریم که اتفاق مثبتی است و در دنیا در حال شکلگیری است، چرا که هنر باید فرزند زمان خود باشد و با دوره خود همگام باشد تا مخاطب خود را پیش ببرد. این تحول تجمیع نظرات تئورسینها، تکنسینها و کارشناسان و هنرمندان داخلی و خارجی در روند مسائل و امور هنری خود را نشان میدهد. از سوی دیگر نقدی که وجود دارد، این است که به هرصورت در روند جشنواره در هفت دوره گذشته این دستهبندیها وجود داشته و حذف نشده است و نگاه معاصر نیز خیلی مطرح نبود.
وی ادامه داد: امسال نیز شورای هنری بر مبنای تخصص مشخص شدهاند و هنرمندان در حوزههای متفاوت اثر ارائه دادهاند. این در حالیست که در بخش داوری، بسیاری از آثار این ویژگی معاصر بودن را نداشتند و از دور رقابت حذف شدند. بنابراین این حذف شدن از دور رقابت اعتراضهایی از سوی دوستان را در پی داشت. چرا که الان برحی از هنرمندان از این شیوه گلهمند هستند.
عضو شورای هنری جشنواره هشتم گفت: رویکرد معاصر در برخی از هنرها بسیار سخت است و هنرمندی که اثر داده با این نگاه دست به خلق اثر نزده است و این جریان داوری را دچار چالش کرده و امیدوارم با سعه صدر هنرمندان و همراهی مسئولین، دستاورد جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر به درستی به ثمر رسیده و در جشنوارههای آتی بی نقصتر باشد.
هوشیار درباره کمیت و کیفیت آثار نیز عنوان کرد: خوشبختانه در هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، فقر آثار نداریم و ارائه آثار در بخشهایی چون نقاشی، تصویرگری، گرافیک و حوزه خوشنویسی به خصوص نقاشی - خط، و نگارگری به سمت کارهای نوگرا رفته و در بخش سرامیک هنری نیز، بیشتر آثار در قالب مجسمه دیده میشود. در مجموع چون جشنواره در فراخوان موضوع خاصی مطرح نکرده و رویکرد تنها هنر معاصر بوده است، حجم آثار ارسال شده به دبیرخانه نسبت به سالهای گذشته بسیار بالاتر است و ما نیز به عنوان شورای هنری تلاش زیادی کردیم تا بهترینها را انتخاب کنیم. تعداد و کیفیت آثار همسو با جشنواره است، اما از نظر نوع و تکنیک محدود شدهاند.
هوشیار در خاتمه گفت: ما ناچاریم خودمان را با جریانهای روز دنیا در حوزه فرهنگ، اجتماع، سیاست و هنر همگام کنیم. چرا که دنیا در حال بدون مرز شدن است و اگر قرار است به سمت دنیای مدرن پیش برویم، باید همگام باشیم و در عین حال مفاهیم خود را نباید از دست بدهیم چرا که هویت تاریخی ما با آن منافاتی ندارد. ما میتوانیم فرهنگ و هنر خودمان را با رویکرد جهانی ارائه دهیم. امیدوارم پیشکسوتان نیز ما را در این راه یاری کنند و این قدمی که فکر میکنیم درست است در کنار تمام نواقصی که وجود دارد را با حوصله و راهنمایی به قدمهای محکمتری برای سالهای آینده تبدیل کنیم.
کد خبر: 88088
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbwgbw.rhbwwpiuur.html