جواد اردکانی در گفتگو با هنرنیوز خبر داد:
تصاویری واقعی برای افراطیگری در عقاید مذهبی
20 آذر 1392 ساعت 10:22
کارگردان سریال «نوشدارو» از ساخت سریال جدیدی در مورد فرقه گرایی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: مهمترین خطوط قرمز این نوع سوژهها، خارج نشدن از محور عدل و دوری از تعصبات افراطی است.
جواد اردکانی کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد تازهترین فعالیت خود افزود: چند وقتی است که برای ساخت سریالی با موضوع فرقه گرایی، تحقیقاتی را برای نگارش فیلمنامه آن آغاز کردیم و با توجه به اینکه تحقیقات اولیه آن شروع شده به احتمال قوی، نگارش فیلمنامه این سریال، دو ماه آینده آغاز خواهد شد.
کارگردان فیلم سینمایی «به کبودی یاس» با بیان اینکه هنوز نام خاصی برای این سریال انتخاب نکردم اضافه کرد: متاسفانه تعصبات فرقه گرایی از جمله مشکلاتی است که ما همواره هم در منطقه و هم در کشور خودمان با آن روبرو بودیم. فرقه گرایی میتواند به شدت به کشور آسیب وارد کند. با نگاهی به کشورهایی مثل افغانستان، عراق، سوریه و کشورهای دیگر میتوان به این نتیجه رسید که منطقه مبتلا به یکسری درگیریهای افراطی قومی است که ریشه آن در فرقه گرایی نهفته است.
وی ادامه داد: هنگامی که ما با افراطیگری در عقاید مذهبی و خروج از مذاهب و ادیان شناخته شده رسمی روبرو میشویم در واقع بستر را برای ایجاد فرقههای جدید که نمونهاش سلفیها و تکفریها هستند مواجهه خواهیم شد و با توجه به اینکه در کشور ما، اقوام و قومهای مختلفی زندگی میکنند باید همواره مراقب چنین افراطیگریها باشیم.
کارگردان فیلم سینمایی «شور شیرین» با تاکید بر نقش رسانههای تصویری و مکتوب تصریح کرد: چقدر خوب است که رسانهها در مورد وحدت و همگرایی فرقههای رسمی مذهبی ورود پیدا کنند تا برای وحدت و همگرایی فرقهها؛ فرهنگ سازی و بسترسازی شود.
جواد اردکانی در پاسخ به این سوال که مهمترین خطوط قرمز برای ورود به چنین مضامین از نظر شما چه خطوطی خواهد بود یاد آور شد: مهمترین خطوط قرمز این نوع سوژهها و مضامین این است که ما از محور عدل خارج نشویم و در نتیجه گیری نهایی از تعصبات فرقهای دوری کنیم. باید کاری را بسازیم که ادیان و مذاهب رسمی موجود در کشورمان را تقویت کند. لذا ضروری است که از پرداختن به سوژههای حساسیت زا در این زمینه دوری کنیم. بنابراین با توجه به اینکه تولید این گونه سوژهها، حساسیتهای زیادی دارند. دست اندرکاران این مضامین باید ملاحظات زیادی را رعایت کنند. به همین خاطر برای اینکه ما با این مشکلات برخورد نکنیم میبایست از ابتدای نگارش این سریال، به حساسیتهای موجود توجه لازم را داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: باید هنرمندان ما در زمینه فرقههای موجود در کشور، کاری را بسازند که تبلیغ مذاهب رسمی موجود در کشور باشد به گونهای که مذاهب دیگر فکر نکنند که به آنان توهین یا تعرضی شده است. باید در این نوع پروژهها تاکید بر همگرایی و دعوت به وحدت و تاکید بر نقاط مشترک بین ادیان محور قرار بگیرد.
اردکانی در مورد لوکیشنهای این سریال اظهار داشت: لوکیشنهای این سریال ممکن است داخل کشور نباشد و ما به توجه به آماده شدن فیلمنامه و شرایط تولید شاید در یکی از کشورهای منطقه این سریال را بسازیم.
وی در مورد شبکه پخش کننده این سریال گفت: فعلا با شبکه خاصی برای تولید این سریال وارد مذاکره جدی نشدیم ولی من خودم خیلی علاقه مندم که با شبکه یک این سریال را کار کنم.
این کارگردان سینما در مورد فعالیت خود در حوزه سینما افزود: درحال حاضر چیزی که برای من انگیزهای برای کار کردن در حوزه سینما را داشته باشد وجود ندارد و آخرین تلاش من در سینما برای ساخت زندگی شهید شوشتری بود که به دلایلی انجام نشد.
اردکانی در پاسخ به این سوال که چه شد از ساخت فیلم سینمایی شهید شوشتری کنار رفتید تصریح کرد: کار در مورد شهدا اگر با اعتماد و همراهی خانواده شهدا نباشد کار خوبی از آب در نخواهد آمد. من بعد از دیداری که با پسر شهید شوشتری برای ساخت زندگی پدرش داشتم و با نقطه نظرات ایشان در مورد ساخت فیلم شهید شوشتری آشنا شدم به این باور رسیدم که من قادر نیستم نقطه نظرات و توقعات آنان را نسبت به ساخت فیلم شهید شوشتری تامین کنم. پسر شهید شوشتری فیلم «به کبودی یاس» را دیده بودند و به این نوع سینما علاقهای نداشتند بلکه به سینمایی اعتقاد داشتند که من این نوع سینما را برای روایت زندگی شهدا نمیپسندیدم. لذا به همین دلیل از ساخت این فیلم منصرف شدم. اما امیدوارم که کارگردان دیگری بتواند در کنار آقای ابراهیم اصغری به عنوان تهیه کننده قرار بگیرد و فیلمی با شرایط و کیفیت بهتری را تولید کند.
کد خبر: 66758
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbwzb0.rhb0spiuur.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com