یک کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی در گفت و گو با هنرنیوز:
۹۰ درصد گردشگران اروپایی از طعم غذای ایرانی رضایت دارند
28 تير 1391 ساعت 14:43
یک کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی گفت: گردشگران خارجی از نبود تنوع غذایی مخصوصاً غذاهای دریایی و گیاهی گلایهمندند.
نسیم باغچه - کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی گرایش بازاریابی- در گفت و گو با هنرنیوز، هم که پایاننامهاش درباره ارزیابی گردشگران خارجی از غذاهای ایرانی است در این باره گفت:عوامل مختلف مثل طعم، مزه غذا، شغل، جنس و... روی این ارزیابی تاثیرگذار است. بر اساس پرسشنامههایی که پر شده اکثر گردشگران خارجی از طعم غذای ایرانی خوششان آمده اما از عدم تنوع غذا و نوشیدنیها در رستورانها و هتلها شکایت داشتند.
او اضافه کرد: در این تحقیق فاکتورهایی مثل فرهنگ غذایی گردشگر، تعامل با خدمات دهندگان (مثل کارمندان هتل)، آگاهی گردشگران از فرهنگ غذایی ایران، عملکرد میزان اطلاع رسانی راهنمای تور به گردشگر در نظر گرفته شده است.
به گفتهی باغچه کشور ما اقوام مختلفی دارد که هر کدام یک سلسله غذاهای منحصر به فرد دارند، همین سبب میشود ایران پتانسیل خیلی بالایی برای جذب گردشگر داشته باشد.
وی گفت: از طرفی گردشگری غذایی ( سفری که فرد صرفاً برای یک تجربه غذایی متفاوت به نقاط مختلف میرود) رشد روز افزونی دارد اما در ایران هیچ سرمایه گذاری در این زمینه انجام نشده است و هتلها فقط انواع و اقسام کبابها و یا در نهایت خورشت قیمه و قورمه سرو میکنند.
او عدم آگاهی از پتانسیل بالای غذاهای سنتی و محلی و عدم سرمایه گذاری روی شاخههای مختلف گردشگری از جمله گردشگری غذا را از دلایل مغفول ماندن این بخش گردشگری دانست.
این کارشناس ارشد ادامه داد: زیرساختهای مناسب در این حوزه وجود ندارد. رستورانها و مراکز سرو غذای مناسب برای گردشگران خارجی احداث نکردیم. اصلاً رستورانی که صرفاً غذاهای شمالی یا جنوبی را سرو کند وجود ندارد.
وی بیان کرد: اکثر گردشگران خارجی در رستوران هتلها غذا میخورند آنهم با چند نوع غذای کلیشهای.جشنوارههای غذای ما هم بیشتر حالت منطقهای دارد تا ملی، در حوزه بینالمللی هم که اصلاً کار نکردیم. در حالی که آشنا سازی مردم سایر کشورها در جشنوارههای غذا با فرهنگ ذائقهای مردم ایران تأثیر بسزایی در جذب گردشگران به کشور دارد.
جامعه آماری این دانش آموخته مدیرت جهانگردی بیشتر اروپاییان بودند که اکثریت با گردشگران ایتالیایی و انگلیسی و پس از آن آلمانیها، هلندیها و سویسیها بوده است.
به گفتهی باغچه بیش از ۹۰ درصد گردشگران اروپایی با وجود تفاوت غذایی از طعم غذای ایرانی رضایت کامل داشتند.
او ادامه می دهد: چند نفر انگلیسی و ایتالیایی از طعم غذا شکایت داشتند. برخی که گیاهخوار بودند از اینکه همه غذاهای ایرانی گوشتی است و غذای سبزیجات کمتر سرو میشود، شکایت داشتند ( البته ایران غذای گیاهی دارد اما در رستورانها سرو نمیشود.) از کم سرو شدن انواع غذاهای دریایی هم گلهمند بودند.
وی تشریح کرد: نکته جالب شکایت آنها از نبود آب گازدار در ایران و مصرف بالای این نوشیدنی بین آنها بود. به نظرم ما چون نمیتوانیم نوشیدنی الکلی سرو کنیم، توجه به این نکته مهم است. برخی از آنها از نبود مشروبات الکلی هم گلهمند بودند که نشاندهنده عدم شناخت آنها از فرهنگ غذایی ماست.
باغچه تصریح کرد: بجاست به سرو آب گازدار در منوی غذاهای ایرانی برای گردشگران خارجی بها دهیم. آنها همچنین از نبود و یا کمبود میوه و سبزیجات در کنار وعدههای غذایی ایرانی هم شکایت داشتند.
کد خبر: 43708
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbwzba.rhbfgpiuur.html