نسرین مقانلو در گفتگو با هنرنیوز خبر داد:

دیدار با پیشکسوتان زن سینمای ایران؛ دیدار اول فریماه فرجامی

28 دی 1392 ساعت 10:25

یک بازیگر سینمای ایران گفت: متاسفانه فقط در ایران است که وقتی بازیگران به میانسالی و پیری می رسند از حرفه خود کنار گذاشته می شوند در حالی که در دیگر کشورها هنگامی که بازیگرانشان وارد دوران کهنسالی می شوند از احترام بیشتری برخوردارند


نسرین مقانلو بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد دیدار گروهی از بازیگران زن سینمای ایران با فریماه فرجامی افزود: ما جمعی از زنان سینمای ایران به همراه خانم تهمینه میلانی و فریبا کوثری تصمیم گرفتیم هر ماه یا هر ۴۰ روز، یکبار، دیداری با زنان پیشکسوت سینمای ایران که هم اکنون از سینما به هر دلیلی – بیماری یا پیری – کنار گذاشته شدند داشته باشیم تا این عزیزان بدانند که تنها نیستند و ما همیشه در کنار آنان خواهیم بود.
وی اضافه کرد: بی شک این دیدارها سبب افزایش روحیه این عزیزان خواهد شد و آنان را به ادامه زندگی امیدوار می کند این درحالی است که همه ما نیز دیر یا زود وارد سن میانسالی و کهنسالی خواهیم شد و دوست نداریم شاهد چنین سرنوشتی باشیم.
بازیگر فیلم سینمایی «همسر» با بیان اینکه خوشبختانه حال خانم فریماه فرجامی خوب بود و این دیدار، دیدار خوبی بود تصریح کرد: متاسفانه فقط در ایران است که وقتی بازیگران به دوره میانسالی و پیری می رسند از حرفه خود کنار گذاشته می شوند در حالی که در همه کشورها هنگامی که بازیگرانشان وارد دوران کهنسالی می شوند از احترام بیشتری برخوردارند. اما در ایران هنگامی که یک بازیگر به سن پیری و حتی میانسالی که می رسند دیگر نقشی برای او وجود ندارد چرا که بیشتر فیلمنامه های ما حول محور جوانان است و بازیگران مسن تر جایگاهی دراین فیلم ها ندارند. هنگامی دل آدم بیشتر می سوزد که این اتفاق از طرف خود سینماگران رخ می دهد.
نسرین مقانلو خاطرنشان کرد: پیشکسوتان گنجینه های ما هستند و اگر این عزیزان نبودند ما حتما امروز در این جایگاه قرار نداشتیم.پس باید قدر آنان را بدانیم. بلاخره همه ما هم روزی وارد سن پیری خواهیم شد. من ۲۰ ساله بودم که وارد عرصه بازیگری شدم و الان قریب بیست وچند سالی است که دراین حرفه حضور دارم اگر وضعیت به همین شکل پیش برود که نقشی برای میانسال ها و پیشکسوتان وجود نداشته باشد. پس بزودی همه ما به چنین وضعیتی دچار خواهیم شد.
بازیگر فیلم سینمایی «نفوذی» با بیان اینکه امیدوارم مسئولین ارشد سینمایی برای اتقاق نیفتادن این موضوع ، چاره اندیشی کنند گفت: باید دوستان فیلمنامه نویس هم، قصه های خود را به گونه ای بنویسند که جایی برای بازیگران مسن تر وجود داشته باشد. اگر یک بازیگر از کارش فاصله بگیرد و کنار گذاشته شود، آزردگی روحی به او لطمه خواهد زد.در حالی که ما نباید از همدیگرغافل شویم و باید همیشه به فکر همدیگر باشیم.
این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون با تاکید بر حمایت های دولتی از پیشکسوتان و هنرمندان، یکی از این حمایت ها را موضوع بیمه درمانی و بیمه بازنشستگی یاد کرد اما روش بیمه کردن هنرمندان را نادرست دانست و گفت: من نزدیک به ۲۲ سالی است که مشغول به کار بازیگری هستم درحالی که بحث بیمه تامین اجتماعی حدود ۱۵ – ۱۶ سالی است که در خانه سینما مطرح شده است.سوال من این است که چرا برای بیمه کردن اهالی سینما به سابقه کاری هنرمندان توجه نمی شود؟ چرا باید ملاک بیمه کردن هنرمندان، از زمان دریافت حق بیمه آنان تعریف شود. درحالی که بسیاری از اهالی سینما وقتی فعالیت می کردند اصلا خانه سینمایی وجود نداشته که بخواهد بحث بیمه هنرمندان سینما را پیگیری کند. من زمانی که وارد حرفه بازیگری شدم اصلا بحث بیمه برای اهالی سینما مطرح نبود.بنابراین منصفانه ترین روش برای بیمه اهالی سینما؛ سابقه کاری آنان است نه زمان ریختن پول به حساب بیمه.
بازیگر سریال «مختارنامه» افزود: اگر ملاک، سابقه سینماگران باشد. بسیاری از سینماگرانی که امروزه از کار کنار گذاشته شدند و پا به دوره پیشکسوتی گذاشتند خواهند توانست از حقوق بازنشستگی برخوردار شوند.
وی ادامه داد: متاسفانه تاکنون خیلی به اهالی سینما، کم لطفی به لحاظ اعطای تسهیلات ، بیمه بازنشستگی، خرید خانه و اعطای بُن کالا و دیگر مسائل شده است. در حالی که بسیاری از مشاغل دیگر از وضعیت بهتری از هنرمندان برخوردارند. واقعا چه چیزی نصیب بازیگری که ۴۰ سال در این حرفه زحمت کشیده است می شود؟ آیا حقوق بازنشستگی درست و حسابی می گیرد؟ آیا توجه زیادی به او می شود؟ این ها همه مسائلی است که سبب شکستگی روحیه یک هنرمند می شود.که باید چاره اندیشی شود.

مجید معافی


کد خبر: 68107

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbz8b0.rhbwgpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com