با حمایت سازمان جهانی جهانگردی انجام میشود؛
توسعهی گردشگری دریایی ۵ کشور حوزه دریای خزر
31 خرداد 1391 ساعت 14:03
مدیركل دفتر توسعهی گردشگری گفت: با حمایت سازمان جهانی جهانگردی طرح توسعهی گردشگری دریایی كشورهای سواحل خزر اجرا می شود.
به گزارش هنرنیوز، لادن جعفری تهرانی - مدیر کل توسعه گردشگری- در نشستی رسانهای كه صبح امروز (چهارشنبه، ۳۱ خردادماه) با حضور معاون گردشگری كشور و جمعی از مدیران این معاونت برگزار شد، درباره این طرح گفت: این پیشنهاد بهصورت مشترك از سوی ایران و روسیه مطرح شده است كه در شورای اجرایی گذشتهی سازمان جهانی جهانگردی ارائه و در مجمع عمومی تأیید شد.
وی بیان کرد: سازمان جهانی جهانگردی در اسفندماه گذشته فرمهایی را به پنج كشور حاشیهی خزر فرستاد تا اطلاعاتی را دربارهی امكانات و ظرفیت گردشگری این كشورها دریافت كند.
او اضافه کرد: ما این فرم ها را به سه استان شمالی فرستادیم و اكنون كارشناسان سازمان جهانی جهانگردی مشغول بررسی اطلاعات دریافتی هستند تا از این ظرفیت برای گردشگری دریایی استفاده كنند.
او از شیلات و تلههای صیادی به عنوان ظرفیتهای بنادر كشورهای حاشیهی دریای خزر یاد کرد و گفت: با توجه به متفاوت بودن فصل سفر با صید ماهی ( زمان صید ماهی در پاییز و زمستان و زمان سفر به سواحل شمالی ایران بهار و تابستان است)، با ادارهی شیلات صحبت كردیم تا از این ظرفیت (تلههای صیادی) برای جذب گردشگر استفاده كنیم. هرچند در حال حاضر در برخی بنادر، گردشگران را به سمت صید ماهی هدایت میكنند.
مدیركل دفتر توسعهی گردشگری بیان كرد: ما بعد از صحبت و مذاكره با دبیركل سازمان جهانی جهانگردی به فاز اجرایی وارد میشویم.
وی با مطرح کردن توسعهی گردشگری راه ابریشم به عنوان یکی دیگر از برنامههای مورد حمایت سازمان جهانی جهانگردی از ایران، تاکید کرد:ماه گذشته میزبان گروهی از رسانههای كشور لیتوانی بودیم كه بهشكل تجربی روی این جاده كار كرده و از تمام كشورهای مسیر جادهی ابریشم عبور و تصاویری را تهیه كردهاند. قرار است براساس آن، برنامهای تدوین شود كه پایهی اولیهی همكاری بین این كشورها باشد.
تهرانی همچنین از تشكیل ۱۲ كارگروه برای جذب ۵ / ۷ میلیون نفر گردشگر خبرداد و افزود: این كارگروهها شامل توسعهی حمل و نقل و مرزهای رسمی، توسعهی گردشگری دریایی و ورزشی، تسهیل در ورود گردشگر، ایجاد انگیزه برای توراپراتورهای خارجی، ایجاد انگیزه برای توراپراتورهای داخلی، توسعهی بازار، ایجاد سه كمپین تبلیغاتی، ایجاد و بررسی قابلیتهای مناطق ویژهی گردشگری، حوزههای اولویتدار بهمنظور جذب گردشگر ورودی و ایرانیان خارج از كشور از جملهی این كارگروهها هستند كه بهتازگی كارگروه سازمان جهانی جهانگردی نیز به آن اضافه شده است.
تهرانی درباره نتیجهی نشست پیگیری مصوبات وزرای گردشگری كشورهای اسلامی OIC اظهار کرد: دادن مهر اصالت صنایع دستی، لغو روادید بین كشورهای اسلامی، ایجاد سایت ویزای الكترونیك، ایجاد مركز هنرهای سنتی، طراحی و چاپ كتاب راهنمای گردشگری، تشكیل كارگروه اكوتوریسم و دبیرخانهی گردشگری سلامت، تشكیل خبرگزاری رسمی میراث فرهنگی و گردشگری و ایجاد سایت آموزشهای گردشگری از جمله مصوبات این نشست بودند كه همهی آنها با محوریت ایران انجام میشوند.
کد خبر: 42457
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbzaba.rhb5spiuur.html