يك پژوهشگر تاريخ معاصر اعلام کرد؛

شناساندن وجوه ناشناختۀ دشمن و ايجاد بصیرت در جبهه خودي

28 بهمن 1392 ساعت 13:46

شناخت جبهه هاي ناشناخته دشمن و ايجاد هوشياري در جبهه خودي در كنار غيرت و دقت از برجسته ترين ويژگي هاي حجت‌الاسلام والمسلمین علی ابوالحسنی متخلص به استاد ُمنذ‍ِر بود.


به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي و اطلاع رساني موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران،‌ حسين نوري پژوهشگر تاريخ معاصر ايران در گفتگو با ستاد خبري همايش «بيدارگر بصير»‌ با بيان اين مطلب درباره ويژگي هاي شخصيتي حجت‌الاسلام والمسلمین علی ابوالحسنی (منذر)‌، افزود: اصلي ترين ويژگي استاد، ‌همان تخلص«منذر»بود كه ایشان براي خود برگزیده بود: یعنی «هشداردهنده».
وی افزود: استاد منذر سنگرهاي پنهان و ناشناخته دشمن را با تیزبینی، شناسايي مي كرد و نسبت به آن در جبهه خودي هشدار می داد و بصیرت و هوشياري ايجاد مي كرد و مدام زنگ بيدار باش را براي جامعه به صدا در مي آورد؛ به عنوان مثال نفوذ صهيونيسم در هند از جمله مواردي بود كه در كشورمان – که نوک پیکان مبارزات ضدصهیونیستی در جهان است- مورد غفلت واقع شده بود و ابوالحسنی نخستين كسي بود كه تحقيق بسيار گسترده اي پیرامون اين موضوع بسامان آورد و در مقدمه كتاب « مهاتما گاندي؛ همدلي با اسلام ،‌ همراهي با مسلمين »‌ تحت عنوان « زنگ بيدار باش»‌در ۱۰۰ صفحه بخشي از این تحقیق را آورد و مطامع صهيونيستها در هند را با بیان عالمانه و مستند و مستدل، كاملا شكافت.
استاد منذر بر اساس تحقیقات خویش به این نتیجه رسیده بود که صهيونیستها برای هند خوابها دیده وتوطئه هاي زيادي دارند و مي خواهند امريكاي آينده شان را در اين كشور پايه گذاري كنند.
بنا به تصريح نوري آثار استاد منذر داراي تنوع است، لکن هریک بر اساس ضرورتی نگارش یافته تا خلائی را مرتفع سازد و خاکریزی را مقاوم دارد، ولی باید توجه داشته باشیم که این گونه گونی، مانع ژرفای تحقیق نشده است، زیرا استاد تا زماني كه پژوهش در موضوعي را به نهايت درجه خود نمي رساند، نتيجه آنرا منتشر نمي ساخت.
نوري افزود: تنوع آثار و تحقيقات استاد، همچنين دليل ديگري بر عِرق دینی ايشان است. به گفته وي، استاد منذر"تكليف مدار" بود و در انتخاب موضوعات پژوهشی بر اساس ضرورت و تكليف عمل مي كرد.
او يكي ديگر از ویژگی های بارز حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالحسنی را غيرت دینی دانست و افزود:‌ استاد يك بار فرمودند:" بعد از تخريب مسجد بابري در هند، مصاحبه اي را از رهبر هندوهاي افراطي ديدم كه با بی انصافی گفته بود:‌ «مسلمين در نبردهاي استقلال هند هيچ نقشي نداشتند» و اين در حالي است كه سهم عظیم مسلمانان در استقلال هند، غیرقابل انکار است و من غیرتم قبول نکرد که چنین ادعای غلط و بی پایه ای مطرح شود و بی پاسخ بماند" و همين امر موجب شد تا استاد سنگ بناي تحقيق بسيار مفصلي را درباره نقش مسلمين در نبردهاي استقلال هند انجام دهد كه متاسفانه عمرش به انتشار اين كتاب كفاف نداد ولی همين، غيرت دینی اورا به رخ می کشد.
اين پژوهشگر تاريخ معاصر با اشاره به روزي ۱۵ -۱۶ ساعت مطالعه و كار استاد منذر،‌ مرگ ناگهاني وي در سن ۵۶ سالگي را نيز ناشي از فشار كاري و حجم عظيم تحقيقات دانست.
نوری در پایان به عنوان درس مهم و هدیه ای گرانقدر از استاد منذر برای همۀ محققان جوان، اظهار داشت: استاد تا دستش پر نبود مطلبي را ارائه نمي داد و هميشه تاكيد مي كرد:‌ «در تحقيق بايد مدعاي شما لاغرتر از مستنداتتان باشد.»


کد خبر: 69377

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbzfb0.rhb9zpiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com