دکتر قدمعلی سرامی در گفتگو با هنرنیوز خبر داد؛

انتشار ۶۰ داستان از شاهنامه برای بچه های دبستان

23 مرداد 1391 ساعت 12:56

از دیرباز شعر و ادبیات با سایر هنرها در تجانس و پیوندی دیرین بوده است؛ شعر ایرانی منزل و منزلت خود را علاوه بر فرهنگ شفاهی یا کتاب های موجود در پوسته هنرهای دیگری چون نگارگری، موسیقی، نقالی، صنایع دستی، معماری و بسیاری هنرهای دیگر حفظ نموده است.


از دیرباز شعر و ادبیات با سایر هنرها در تجانس و پیوندی دیرین بوده است؛ شعر ایرانی منزل و منزلت خود را علاوه بر فرهنگ شفاهی یا کتاب های موجود در پوسته هنرهای دیگری چون نگارگری، موسیقی، نقالی، صنایع دستی، معماری و بسیاری هنرهای دیگر حفظ نموده است. 

اگرچه شعر و ادب ایرانی فی نفسه ساحت عظیمی از معنا و تفکر است لیکن شناخت و حفظ مواریث آن بیش از هرچیز در قالب هنرهای بومی و مردمی اتفاق افتاده و ناگزیر از آن ها متفرق نیست. 

در این میان آیین پهلوانی یکی از سنن پاینده و دیرپاست که از گذشته تا امروز جلوه گاه تجلی ادب فارسی و مخصوصا ادب پهلوانی و حماسی است. 

دکتر قدمعلی سرامی استاد دانشگاه، نویسنده، شاعر، مترجم، روزنامه‌نگار و پژوهش‌گر ایرانی در حوزه زبان فارسی است. وی عضو هیأت امنای بنیاد فردوسی و یکی از پنج استاد برتر شاهنامه‌پژوه ایران به انتخاب نخستین دوره جایزه پژوهش پروفسور آقابزرگ ۱۳۹۰ است. 

دکتر سرامی در گفتگو با خبرنگار گروه کتاب و ادبیات هنرنیوز در پاسخ به این پرسش که «اساسا پیوند بین هنرها از جمله ادب حماسی و آیین پهلوانی چگونه در سطوح فرهنگی جامعه می تواند شناسانده و ترویج شود؟» اظهار داشت: از ویژگی های گردهمایی چون «هفته پهلوانی» و سایر همایش های مشابه یک خاصیتش همین است که بشود یک امر خوب و بایسته را گسترش بیشتری داد، الان هم دنیا دنیای ترکیب همه چیز است و دیگر هنر منفرد پیدا نمی شود؛ یعنی شعر با تئاتر، موسیقی و سایر هنرها تلفیق شده است و سایر هنرها هم همینطور. 

وی در ادامه با بیان این مطلب افزود: این گونه همایش ها صد در صد می توانند کمک کنند که مجامع یاری گر بخش های مختلف هنر با هم باشند. 

این شاهنامه پژوهش ضمن اشاره به ترویج هنر بومی در بافت فرهنگ عمومی تصریح نمود: من فکر می کنم این کار مقدمه یک کار بزرگتر باشد، اگر درست انجام شود همین نقاشی قهوه خانه ای که چند نمونه از آثارش را در نمایشگاه هفته هنر پهلوانی آورده اند همچون قولر آقاسی یا محمد مدبر که از این طریق آثارش را می شناساندند و ویژگی های این شیوه را می گفتند و می گفتند که چرا بین این شیوه ها یگانگی هست و همه این ها را توضیح می دادند که بعدا خود به خود این صحنه ها به صحنه های دراماتیک شاهنامه وصل می شود و بعد هم به شاهنامه فردوسی متصل می شود . 

دکتر سرامی از انتشار مجموعه مقالات شاهنامه خبر داد و بیان داشت: من یک مجموعه مقاله آماده دارم که ۱۶ مقاله درباره شاهنامه فردوسی و برخی حماسه های دیگر و کلی تر است

وی همچنین به تالیف و تدوین اثر دیگری برای کودکان در این حوزه اشاره نمود و گفت: مجموعه دیگری دارم که داستان های شاهنامه است که ۶۰ کتاب کوچک برای بچه های دبستان تا سال های پایانی این مقطع است که سعی می کنم برای این گروه سنی زیبا و جذاب باشد و امید است نقاش های خوبی هم برای آن پیدا کنیم.

مریم خاکیان


کد خبر: 44897

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbzwba.rhba9piuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com