معاون سينمايي:

انيميشن ملي هنر صنعتي توانا و اصيل است

2 ارديبهشت 1387 ساعت 11:50





به گزارش (ايسنا) محمدرضا جعفري جلوه اين همايش را همايشي براي انيميشن ملي خواند و گفت: انيميشن ملي با خيال انگيزي، نمايشگر حقيقت پنهان و گمشده و ترجمان اميد آفريني است و هنر صنعتي توانا و اصيل محسوب مي‌شود.

او كه صبح امروز در دانشكده صداو سيما سخن مي‌گفت، خيال انگيزي، حقيقت گرايي، اميد آفريني، اخلاق گرايي و قصه گويي را از مهمترين شاخصه‌هاي انيميشن ملي ايران برشمرد و اظهار داشت: در كنار مكتب‌هاي مطرح انيميشن جهان مانند ديزني ،هانگو و زاگرب امروز مي‌ توان شاهد مكتب چهارمي در جهان بود، مكتبي نو كه از عمق درون فرا آمده و از امروز تا فردا ادامه دارد.

اكبر عالمي دبير اين همايش هم كه اداره جلسه را برعهده داشت در سخناني با بيان اين كه براي رسيدن به توليد انبوه انيميشن در دنياي امروز بايد جهاني فكر و داخلي عمل كرد گفت: براي نيل به اين هدف به حمايت مديران نيازمنديم ، تربيت تهيه‌كنندگان و مديران حرفه‌يي و به آموزش و ترويج كار گروهي نيازمند هستيم.

وي با بيان اين كه بررسي و تحليل داشته‌ها و نداشته‌ها راه روشن‌تري را به ما نشان خواهد داد اظهار داشت: با گذشت 34 سال از تدريس دانشگاهي براي ترويج اين هنر بايد گفت، سطح آموزش علمي در كلاس‌هاي درس كاملا با كشورهاي پيشرفته دنيال قابل مقايسه است.

اين استاد دانشگاه با تاكيد بر اينكه بايد از عوام‌زدگي در عرصه توليد پرهيز كرد تصريح كرد: در حال حاضر دانشگاه‌هاي ما فقط كارگردان تربيت مي‌كند، در حالي كه به متخصص‌هاي ديگر هم نياز داريم. انيميشن زبان صدا و تصوير است و بايد به طراحي صدا، صدابرداري و خلق صدا نيز بي انديشيم.

اسفنديار احمديه پدر انيميشن ايران كه جايگزين نورالدين زرين كلك براي سخنراني شده بود قبل از ارايه مقاله‌اش در سخنان كوتاهي اظهار داشت: در سال 1336 اولين انيميشن ايراني را بنام «ملانصرالدين» ساختم، نقاشي كشيدم و آ نرا به انگلستان فرستادم و تبديل به فيلم كردم.

وي اد امه داد: «رستم و اسفنديار» از آخرين كارهايم است و بعد از آن با استفاده از طراحي كامپيوتري «تولد زال» را ساختم.

مقاله احمديه با عنوان «انيميشن سنتي يا مدرن» توسط پسرش قرائت شد.

مهدي رحيميان معاون دانشكده صدا و سيما نيز به نمايندگي از رييس دانشكده به حاضران خيرمقدم گفت و گزارشي از نحوه آموزش انيميشن در اين دانشكده ارايه داد.

علي اكبر صادقي ، هوشنگ مرادي كرماني ، بهرام عظيمي و محمد آفريده از حاضران در در نوبت صبح اين همايش بودند.

گفتني است: اين همايش تا فردا در دانشكده صدا و سيما ادامه دارد.


کد خبر: 2135

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc.1qia2bqspla82.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com