به مناسبت روز هنر ديني/ راضيه تجار :

شخصيت هاي داستان ديني نگاهشان به آسمان است

20 فروردين 1387 ساعت 13:06




راضيه تجار نويسنده در گفتگو با برنا با بيان اين مطلب گفت: نويسنده اي كه از كودكي با شعارهاي ديني آشنا شده باشد با كسي كه از اين مسائل دور مانده تفاوت بسياري دارد. نويسنده معتقد، ارزش هاي ديني برايش دروني شده و به همين دليل هم اين ارزش ها در آثارش نمود مي يابد.
وي افزود: بعد از انقلاب اسلامي در كشور ما گروهي از نويسندگان با گرايش هاي ديني روي كار آمدند، ‌البته قبل از انقلاب برخي نويسنده ها اين چنين بودند. اين افراد علايق مذهبي را در آثار خود نشان داده و بر عكس نويسندگاني كه اين پايبندي را در آثارشان نداشتند، عمل كردند. به طور مثال برخي سعي و تلاش مي كردند تا نام خدا را از آثارشان حذف كنند و شخصيت هاي داستاني شان به مبدا و معاد ايمان نداشته باشد، شخصيت هايي لائيك و ضد دين را نشان دادند.

تجار در ادامه گفت: تلاش نويسنده هايي كه گرايش ديني داشتند اين بود كه شخصيتي طبق انديشه شان بسازند، شخصيت هايي باورمند و با ايمان. هراسي نداشتند از اين كه شخصيتشان در داستان وضو بگيرد، سخني از بزرگان دين را تكرار كند يا به زيارت برود.

اين نويسنده با اشاره به اين كه پيام داستان برگرفته از اعتقادات نويسندگان است، اظهار داشت: در اين گونه داستان ها دريچه بسته نمي شود. شخصيت اين داستان ها بيشتر از اين كه به زمين فكر كنند به آسمان مي انديشند. تمام پيام هاي اين گونه آثار برگرفته از مكتب اسلام است.

تجار در پايان گفت: در زمينه ادبيات كودك و نوجوان نويسنده هايي مانند رضا سرشار، اميرحسين فردي، سميرا اصلان پور، حسين فتاحي و در زمينه آثار بزرگسال نيز افرادي چون طاهره ايبد، سيد مهدي شجاعي، محمد رضا بايرامي، احمد دهقان، احمد شاكري،‌محسن مومني،‌ابراهيم حسن بيگي،‌مريم جمشيدي،‌منيژه آرمين و فيروز زنوزي جلالي را مي توان به عنوان نويسنده هايي معتقد به دين نام برد.

يادآور مي شود «نرگس ها»، «زن شيشه‌اي»، «بندهاي روشنايي»، «سفر به ريشه‌ها»، «شعله و شب»، «كوچه اقاقيا»، «جاي خالي آفتابگردان ها» و «آرام شب‌بخير» از ديگر آثار اين نويسنده است. 








کد خبر: 1893

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc.oqsa2bq41la82.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com