رییس فراکسیون تاریخ و توسعه گردشگری:

مجلس آماده شنیدن درد دلهای باستان‌شناسان و مرمتگران است

5 اسفند 1393 ساعت 14:00

رییس فراکسیون تاریخ و توسعه گردشگری ضمن مظلوم خواندن میراث فرهنگی گفت: همانطور که در حوزه گردشگری آماده شنیدن نقطه نظرات فعالان و تشکل‌های این حوزه بودیم برای شنیدن سخنان باستان‌شناسان هم اعلام آمادگی می‌کنیم. این فراکسیون ۷۰ عضو دارد و همیشه آماده است تا نقطه نظرات صاحبنظران و راهکارهای پیشنهادی آنها به مجلس محترم شورای اسلامی را بشنود.


جواد هروی در گفت و گو با هنرنیوز، درباره توجه بیشتر مجلس شورای اسلامی به مقوله میراث فرهنگی اظهار کرد: هر روز شاهد تخریب بخشی از بافت‌های تاریخی هستیم تا آنجا که احساس می‌شود بافت‌هایی چون کاشان، شیراز ،مشهد، کرمان ، اصفهان ، یزد، قم و... با ساخت و سازهای جدید در معرض خطر فراموشی مطلق هستند که این همه ناشی از کم کاری دستگاه‌های مختلف است.

این استاد تاریخ با اشاره به این که میراث فرهنگی ایران هویتی به حاشیه رانده شده است، گفت: امروزه در دنیا هویت فرهنگی یک مملکت به تاریخ و تمدن و آثار برجای مانده از آن گره خورده است اما ما در ایران شاهدیم که نه تنها اثار کهن بلکه منابع تاریخی اسلامی نیز اسیر توسعه شده و هر روز مورد تخریب قرار می‌گیرد.

وی با مظلوم خواندن میراث فرهنگی در پاسخ به این پرسش که چقدر فراکسیون گردشگری و تاریخ سایر نمایندگان را با چنین مقوله‌ای آشنا کرده است، اظهار کرد: ما اکنون با مشکلات متعددی رو به رو هستیم که یکی از این موارد بیکاری است وقتی سیل کارگران و اهالی بومی یک منطقه از یک نماینده در خواست می‌کنند که اجازه عبور یک جاده یا واکاوی یک معدن یا سایر طرح‌های عمرانی را بدهد چگونه یک نماینده می‌تواند آنها را توجیه کند که حفظ فلان اثر تاریخی از تخریب آن هزاران برابر سودآور تر است اما این سودآوری چندین سال طول خواهد کشید؟!

رییس فراکسیون تاریخ و توسعه گردشگری مجلس شورای اسلامی با بیان این که دامنه تخریب در بین عموم مردم جامعه هم نفوذ پیدا کرده است، اظهار داشت: ما نیاز به آموزش همگانی و در کنار آن افزایش زیر ساخت‌های گردشگری هستیم اگر مردم یک منطقه احساس کنند که یک اثر تاریخی یا یک موزه می تواند برای آنها اشتغال زایی کند قطعاً بیش از هر مسئولی نسبت به آن حساس‌تر می‌شوند. این طور نیست که مردم با هزار جور مشکل اقتصادی رو به رو باشند و ما توقع داشته باشیم فقط به فرهنگ توجه کنند. این یک عزم همگانی و گسترده می‌طلبد.

او در عین حال تأکید کرد: اما این همه دلیلی برای تخریب هویت یک کشور نمی‌شود. ما باید از طریق قانون همگان را ملزم به حفظ میراث فرهنگی کنیم چرا که این آثار فقط متعلق به حال نیست و در آینده هویت فرزندان ما و فرزندان نسل‌های بعدی از راه حفظ این داشته‌ها فراهم می‌شود. 


هروی همچنین از ناآشنایی مسئولان مختلف با مقوله میراث فرهنگی سخن گفت و افزود: هر وقت از هر بخش بودجه سالیانه کم می آید از بودجه میراث فرهنگی و برخی امور دیگر کاسته می شود. از این رو این حوزه نیازمند انجام کاری اساسی و قانونمند است. چراکه درصورت قانونمند شدن این حوزه می توان نظارت ها را نیز بیشتر کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا فراکسیون گردشگری و تاریخ تا کنون هیچ جلسه‌ای با باستان‌شناسان و مرمتگران آثار تاریخی برگزار نکرده است، گفت: همانطور که در حوزه گردشگری آماده شنیدن نقطه نظرات فعالان و تشکل‌های این حوزه بودیم برای شنیدن سخنان باستان‌شناسان هم اعلام آمادگی می‌کنیم. این فراکسیون ۷۰ عضو دارد و همیشه آماده است تا نقطه نظرات صاحبنظران و راهکارهای پیشنهادی آنها به مجلس محترم شورای اسلامی را بشنود.

رییس فراکسیون تاریخ و توسعه گردشگری از مجلس با عنوان ریل گذار ی یاد کرد که با تصویب قوانین شفاف به کمک حوزه‌های مختلف می‌آید.

او درباره همکاری مجلس برای رفع خلاهای قانونی اظهار کرد: در این خصوص نیز قانون گذاری یک شبه انجام نمی شود و نیازمند برگزاری جلسات متعدد برای تدوین قانونی مشخص، واضح و شفاف است. اگر باستان‌شناسان و مرمتگران هم احساس می‌کنند که نیازمند حمایت‌های قانونی خاصی هستند باید جلساتی را با مجلس و فراکسیون گردشگری و تاریخ برگزار کنند تا ضمن روشن شدن این خلاها مجلس به کمک میراث فرهنگی بیاید. 

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: فراکسیون تاریخ و توسعه گردشگری امیدوار است در کنار رایزنی‌هایی که با نمایندگان خودجوش بخش گردشگری و میراث فرهنگی انجام می‌دهد ضمن تلاش برای حفظ آثار تاریخی و معرفی منابع فرهنگی کشور عزیزمان به جهانیان، بستر مناسبی برای حضور گردشگران سراسر جهان و آشنایی آنها با هویت اسلامی،تاریخی، ملی و فرهنگی ایران فراهم شود و در کنار درآمدزایی و اشتغال‌زایی فرصتی بسیار بزرگی برای انتقال داشته‌های فرهنگی، هویتی، تاریخی، اسلامی به سایر نقاط جهان بوجود آید.


کد خبر: 79494

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc00qm.2bqoo8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com