دبیر كنگره بزرگداشت مداحان و ذاكران دارالشهدا خبرداد؛

هدف این کنگره ارتباط جوانان امروزی با مداحان گذشته است

29 آبان 1391 ساعت 16:30

موسی علينژاد، دبير كنگره بزرگداشت مداحان و ذاكران دارالشهدا شهر تهران گفت: هدف اين كنگره آن است كه بتواند پل ارتباطی باشد بين جوانان امروزی و مداحانی كه آرام آرام به فراموشی سپرده می‌شوند.


به گزارش هنرنیوز؛ موسی علينژاد، دبير كنگره بزرگداشت مداحان و ذاكران دارالشهدا شهر تهران ، در خصوص برگزاری اين كنگره اظهارداشت: بر اساس آمارهايی كه در شهرداری تهران وجود دارد، بيشترين تعداد شهدای شهر تهران مربوط به منطقه ۱۷ بوده‌ است و در كنار نسبت شهدايی كه از اين منطقه تهران، تقديم انقلاب شده است، می‌توان گفت كه تعداد قابل توجهی از مداحان و ذاكرين محترم شهر تهران نيز در منطقه هفده تهران حضور دارند و يكی از دلايل برگزاری اين كنگره آن است كه تأثيرگذارترين افراد درخصوص ترويج احاديث و انديشه‌های سيدالشهدا، همين مداحان و ذاكرين هستند.
وی افزود: حركت خودجوش مردمی كه شايد مدت‌ها پيش از اين بايد شروع می‌شد و همچنين حركت علمی و مذهبی كه در راستای فرمايشات مقام معظم رهبری در خصوص اصلاح حوزه مداحی و آسيب‌شناسی آن شروع شده است، از دلايل برگزاری اين كنگره است. محور اصلی اين كنگره، به شعرای آيينی و مداحان تمركز دارد و در اين راستا كميته آسيب‌شناسی و همچنين كميته‌های مطالعات و تحقيقات در اين حوزه نيز تشكيل شده است.
علينژاد با توجه به ضرورت تقويت كميته‌های آموزشی، اظهار كرد: چون در حوزه مداحی، نياز به آموزش‌هايی مانند آشنايی با رديف‌های آوازی، ادبيات عرب، ادبيات فارسی، آشنايی با قالب‌های شعری، تاريخ و اخلاق‌شناسی كه هركدام يك علم مستقلی است، حس می‌شود، لذا اين كنگره نشان می‌دهد كه مداحان و ذاكرين بايستی از آگاهی كافی در هر يك از اين رشته‌ها برخوردار باشند.
دبير كنگره بزرگداشت مداحان و ذاكران دارالشهدا ادامه داد: يكی ديگر از اهداف اين كنگره آن است كه بتواند پل ارتباطی باشد بين جوانان امروزی و مداحانی كه آرام آرام به فراموشی سپرده می‌شوند و همچنين ارايه يك طرح اصولی و مؤثر برای تقويت فعاليت مداحان كه همواره مورد حمله تبليغات سوء رسانه‌های بيگانه قرار گرفته‌اند، از ديگر اهداف اين كنگره است.
علينژاد با اشاره به راه‌اندازی سايت اين كنگره، خاطرنشان كرد: كميته‌ای برای اطلاع‌رسانی صحيح تشكيل شده است، زيرا اگر دانش‌هايی كه مورد نياز يك مداح است، به آسانی به دست وی برسد، نتيجه‌ای مطلوب به دنبال خواهد داشت.
دبير كنگره بزرگداشت مداحان و ذاكران دارالشهدا افزود: كارگاه‌های آموزشی ويژه مادحين و شعرای آيينی و گردانندگان هيئات و تشكل‌های مذهبی، از ديگر برنامه‌های اين كنگره خواهد بود و يك روز نيز به ديدار مادحين و شعرا با يكی از مراجع تقليد در شهر قم اختصاص خواهد داشت.
وی ادامه داد: اين كنگره به مدت يك هفته ادامه خواهد داشت، كه چهار روز آن اختصاص به عزاداری اقوام مختلف منطقه هفده تهران دارد و با توجه به اين كه روز آخر اين كنگره مصادف است با اربعين حسينی، لذا برنامه ويژه‌ای برای علمداران هيئت‌های مذهبی نيز در نظر گرفته شده است. در انتهای اين كنگره نيز برای تجليل از مادحين پيش‌كسوت، شعرا و تأثيرگذاران اين حوزه، از ايشان تقدير به عمل خواهد آمد.
اين گزارش می‌افزايد: در ادامه حجت‌الاسلام شيخ مرتضی بابايی، مسئول كميته مطالعات و تحقيقات كنگره در خصوص مطالعات و تحقيقاتی كه در اين كنگره صورت می‌گيرد، اظهار كرد: فضای عزاداری محرم و مداحان و ذاكرين اهل بيت، علاوه بر اين كه جزء قوام دهنده‌های نظام ما محسوب می‌شود، تحكيم كننده‌ای برای پايه‌های دينداری جامعه ما نيز محسوب می‌شود.
وی با توجه به اين كه دشمنان درصدد هستند كه مداحان و تشكل‌های مذهبی را به عنوان دو پايه نظام تضعيف كنند، خاطرنشان كرد: رهنمودهايی كه مقام معظم رهبری مبنی بر تبيين مسير صحيح مداحی در جامعه داشتند، باعث شد در منطقه هفده تهران كه منطقه‌ای ذاكر خيز است، اين كنگره، مجموعه‌ای از بزرگان مداحی منطقه را جمع كرده و به شناسايی آسيب‌‌‌هايی كه در كمين مداحان و ذاكرين جامعه است، بپردازد و راهكارهای كارآمدی را نيز ارايه دهد.
حجت‌الاسلام شيخ مرتضی بابايی ادامه داد: در اين راستا كميته‌ای تحت عنوان مطالعات، متشكل از عالمانی كه در رشته‌های تخصصی مانند تاريخ و آواز صاحب‌نظر هستند، شكل گرفته است، كه به دنبال آن آسيب‌های اين حوزه به صورت الويت‌بندی شده مورد بررسی قرار می‌گيرد و در مورد بيش از هفتصد مداحی كه در منطقه هفده تهران حضور دارند، اين آسيب‌شناسی‌ها صورت خواهد گرفت. ايجاد بخش انفورماتيك با هماهنگی بين كميته‌های مختلف اين كنگره، از اقدامات مناسبی بوده كه باعث تقويت فعاليت‌های كميته تحقيقات و مطالعات نيز شده است.
بر اساس اين گزارش، در ادامه اميد قنبر آبادی، مسئول كميته فن‌آوری و اطلاعات كنگره، با توجه به قدرت فناوری اطلاعات در حوزه‌های مختلف اظهار كرد: فناوری اطلاعات، گام‌های مؤثری در رابطه با حوزه مباحث دينی برداشته است، البته در دو شاخه لازم بود، بستر مناسب‌تری ايجاد شود، يكی مربوط به فعاليت محققينی است كه بتوانند فعاليت‌های پژوهش‌محور خود را بهتر انجام دهند و ديگری نحوه مديريت اطلاعات و خروجی اين كنگره در جهت كارآمدتر شدن دستاورد ارايه شده به مخاطبين است.
مسئول كميته فنآوری و اطلاعات كنگره افزود: بستری كه برای ايجاد آن در جهت راحتی كاربران تلاش شده است، بايستی يك‌سری محدوديت‌ها را حذف می‌كرد، از جمله محدوديت جغرافيايی، كه بر اين اساس هر كسی، از هر نقطه شهر به اطلاعات ما دسترسی داشته باشد و همچنين محدوديت ديگری كه بايد برطرف می‌شد، محدوديت زمانی بود كه در هر زمانی، چه صبح و چه شب، امكان دسترسی كاربران به اطلاعات فراهم باشد.
دسترسی به اسناد و مدارك و حذف آن‌ها از شكل فيزيكی، از ديگر فعاليت‌های كميته فنآوری و اطلاعات كنگره است، كه در جهت پايين آوردن هزينه دسترسی به اين اسناد و مدارك و همچنين آموزش‌هايی كه در اين خصوص صورت می‌گيرد، بسيار تأثيرگذار بوده است و اين خود نشان می‌دهد كه بستری مناسب‌تر از فناوری اطلاعات برای اين موضوع وجود نداشته، زيرا بستر IT تمام اين راهكارها را به دنبال خود دارد.
وی با اشاره به بخش نرم‌افزار كنگره و اين كه برخی افراد ممكن است دسترسی به اينترنت نداشته باشند، اظهار كرد: در اين راستا نرم‌افزاری آماده شده است كه در اختيار كاربران قرار می‌گيرد و خروجی آن مباحث مربوط به تاريخ و رديف‌های آوازی، البته به شكل آموزش محور است و نرم‌افزار ديگری كه در دست تهيه است، بر اساس ديدگاه مقام معظم رهبری در مورد عزاداری‌ها و ذاكرين فراهم خواهد شد و در اختيار كاربران قرار خواهد گرفت.


کد خبر: 49884

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc04q0.2bqo48laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com