گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای هفتمین جشنواره موسیقی جوان؛

نی، عود و قانون در معرض خطر فراموشی هستند

12 شهريور 1392 ساعت 14:52

نشست رسانه‌ای هفتمین جشنواره موسیقی جوان صبح امروز با حضور هومان اسعدی دبیر این دوره از جشنواره و علی ترابی مدیر عامل انجمن موسیقی در تالار وحدت برگزار شد.


در این نشست نخست اسعدی به وقفه شش ساله برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: این دوره از جشنواره با هدف شناسایی استعدادهای جوان در عرصه موسیقی برگزار خواهد شد که به دلیل وجود پاره‌ای محدودیت‌ها در بحث بودجه ما را ناگزیر از تمرکز در بخش موسیقی کلاسیک کرد اما امیدواری فراخوان سال‌های آینده فراخوان در بخش‌های کلاسیک غیر ایرانی و پاپ باشد.

وی با بیان این مطلب افزود: در مجموعه قریب ۷۴۹ متقاضی شرکت کننده در این جشنواره داشتیم که کمیته فنی و شورای سیاستگذاری جشنواره ۱۴۹ هنرمند را به عنوان نفرات برگزیده جشنواره برگزید که بر این اساس در بخش تکنوازی، سه رده سنی مشتکل از ۱۰ تا ۱۵، ۱۶ تا ۲۱ و ۲۲ تا ۲۷ سال آثار خود را به اجرا خواهند گذاشت؛ نیز در بخش تکخوانی هم هنرمندان در دو گروه سنی ۱۵ تا ۲۱ و ۲۲ تا ۲۷ برنامه اجرا خواهند کرد.

دبیر هفتمین جشنواره موسیقی جوان در معرفی هیات داوران این دوره از جشنواره گفت: شهرام ناظری، حسین علیزاده، رامبد صدیف، مجید کیانی، داریوش طلایی که تاکنون در شورای سیاستگذاری جشنواره حضور داشتند کار داوری را انجام می‌دهند لیکن محمد موسوی به عنوان داور تکنوازی نی و علی اکبر شکارچی داور تکنوازی کمانچه نیز در این جمع حضور خواهند داشت.

در ادامه این نشست ترابی مدیر عامل انجمن موسیقی تصریح کرد: شش سال وقفه در برگزاری این جشنواره تاثیرات زیادی در معرفی نشدن استعدادهای جوان و خلاء ناشی از آن را به ما نشان داد و در واقع هنرمندان جوان فرصت‌های زیادی را از دست دادند که می‌توانست در حوزه موسیقی ایرانی معرف بسیاری از هنرمندان با استعداد در این عرصه به فضای موسیقی کشور باشد.

وی با بیان این مطلب افزود: من امیدوارم این جشنواره بتواند در سالهای بی‌توقف به کار خود ادامه دهد و دیگر وقفه‌ای این چنین بر رویدادی چون جشنواره موسیقی جوان اتفاق نیفتد، البته از دیگر سو تلاش می‌کنیم تا از افزایش بی‌رویه جشنواره‌های موسیقی بکاهیم و کار را به سمتی هدایت نکنیم که صرفا کمیت جشنواره‌ها مهم تلقی شود و در نظر داریم جشنواره موسیقی جوان تبدیل به یک جشنواره تخصصی شود.

وی تصریح کرد: راه اندازی جریان هنری از متوفق کردن آن بسیار دشوار‌تر است زیرا زمینه‌های زیادی را هم می‌طلبد لذا شاید بعد از شش سال توقف در برپایی چنین رویداد مهمی که هدفش تنها جذب مخاطب و پر کردن سالن‌های دو هزار نفری نیست، موضوعیت کار چونان قبل نباشد اما ما در این دوران نیاز دیدیم که با برگزاری چنین جشنواره‌ای برخی از موانع را از سر راه برداریم.

ترابی در پاسخ به پرسش هنرنیوز مبنی بر وجوه تمایز این دوره از جشنواره با دوره‌های پیشین گفت: در این دوره ترکیبی که در جمع شورای سیاستگذاری جشنواره وجود دارد ترکیب یکدستی است که در هیچ جشنواره‌ای شما شاهد چنین ترکیبی نبوده‌اید و این امر بی‌سابقه است که می‌تواند موجبات ایجاد انگیزه و رویش در موسیقی ایرانی را فراهم آورد.

وی با نگاهی بر آمار شرکت کنندگان در سازهاو دستگاه‌ها دیگر، توجه به سازهایی چون نی، قانون و عود را نگران کننده خواند و گفت: آمار آثار شرکت کننده در برخی بخش‌ها نگران‌کننده است؛ در حالیکه حدود ۲۷۰ نفر در بخش تکنوازی سنتور متقاضی حضور بودند آمار نسبتا پایینی به تکنوازی سازهای نی، عود، قانون اختصاصا دارد که این می‌تواند هم برای نوازندگی سازهای ایرانی در آینده و هم برای سیاستگذاران آموزشی هشدار جدی باشد و اینکه ما هنوز موفق نشدیم این ساز‌ها را آنچنان که باید به نسل جوان معرفی کنیم.

ترابی در خاتمه خاطرنشان کرد: توجه به امر آموزش و حضور هنرمندان شهرستانی هم می‌تواند به تاثیرگذاری بیشتر این جشنواره در جریان موسیقی کشور کمک کند کما اینکه در این جشنواره شاهد حضور هنرمندان شهرستانی بیش از تهرانی‌ها هستیم.








 


کد خبر: 63284

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc0iqe.2bq148laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com