گزارش هنرنیوز از نشست خبری مدیر عامل بنیاد بازی های رایانه ای/۲/؛
مینایی: خبرگزاری گیم با همراهی وزارت ارشاد در آینده راه اندازی می شود
15 اسفند 1391 ساعت 15:11
دکتر بهروز مینایی مدیرعامل بنیاد بازی های رایانه ای گفت: خبرگزاری گیم با همراهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آینده ای نزدیک راه اندازی می شود و امیدوارم که با راه اندازی این خبرگزاری در عرصه اطلاع رسانی در زمینه بازی های رایانه ای، اتفاقات قابل توجهی رخ دهد.
به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ نشست خبری مشترک « دکتر بهروز مینایی» مدیرعامل بنیاد بازی های رایانه ای و «علی حکیم جوادی» معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و با حضور خبرنگاران درساختمان بنیاد بازی های رایانه ای برگزار شد.
در این نشست خبری «دکتر مینایی» مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای اظهارداشت: عقد تفاهمنامه بین بنیاد ملی بازی های رایانه ای و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در آینده نزدیک به اجرا خواهد رسید و این تفاهمنامه به سود عرصه بازی های رایانه ای است.چرا که از برکات این تفاهمنامه، همه سود می برند و در مسیر صنعت بازی های رایانه ای به خصوص بعد فن آوری و ایجاد نرم افزارهای میانی و سخت افزارها و کارهای پایه ای با کمک سازمان ارتباطات، اتفاقاا قابل توجهی رخ می دهد.
وی افزود: بازی رایانه ای «آسمان دژ ۲» دردو هفته قبل به عنوان نخستین بازی آنلاین با توجه به نکات فنی جدید و طراحی قابل توجه توانست عنوان نخست جشنواره بازی های آنلاین در آلمان را بدست آورد و این بازی از نگاه کاربران، عنوان نخستین بازی آنلاین دنیا را به دست آورد که این افتخار برای ایران است و ترویج بازی سازی در دانشگاه ها از دستاوردهای تفاهمنامه بنیاد ملی بازی های رایانه ای و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که امیدوارم در تفاهمنامه هایی که با وزارت صنعت و معدن داریم.
دکتر مینایی تصریح کرد: باید بتوانیم کارهای زیرساختی مورد نیاز را برای تولید بازی های رایانه ای انجام دهیم. ازسویی بازی های رایانه ای به عنوان یکی از اطلاعات مهم در شبکه ملی اطلاعات محسوب شده و به خصوص بازی های ایرانی به درستی در اختیار کاربران قرار داده می شود. بنابراین بازی هایی رایانه ای از ارزش زیادی برخوردارند که باید بومی شوند.
وی در خصوص برگزاری سومین جشنواره بازی های رایانه ای در تابستان سال آینده در مصلای امام خمینی(ره) هم تاکید کرد: این جشنواره در فضایی بزرگتر از سال گذشته برگزار می شود و در عین حال این رویداد ویترینی برای ارائه بازی های رایانه ای است و هدف از برگزاری جشنواره بازی های رایانه ای، کشف استعدادهای جدید است و بازی سازان جوان دراین رویداد فرصت ارائه آثار خود را پیدا می کنند. بنابراین بزودی فراخوان سومین جشنواره بازی های رایانه ای اعلام می شود و در این دوره تلاش بر این است در بخش ملی توجه بیشتری به آثار تولید شده داشته باشیم و شاید این جشنواره در بخش بین الملل کمرنگ تر از دوره دوم برگزار شود.
مدیرعامل بنیاد بازی های رایانه ای درادامه خاطرنشان کرد: درآینده ای نزدیک خبرگزاری گیم با همراهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آینده راه اندازی می شود و امیدوارم که با راه اندازی این خبرگزاری در عرصه اطلاع رسانی در زمینه بازی های رایانه ای، اتفاقات قابل توجهی رخ دهد.
وی ادامه داد: بازی های رایانه ای ایرانی در اروپا و آمریکا توزیع می شود و بازی رایانه ای «طلای سیاه» در اروپا و آمریکا توزیع شده و این در حالی است که این بازی رایانه ای هنوز در کشور توزیع نشده، همچنین برخی دیگر از بازی های رایانه ای همچون : «شبان»، «گرشاسب» و «سیاره میترا» از جمله بازی هایی هستند که در سطح جهانی توزیع شده اند.
دکتر میانیی تاکید کرد: متاسفانه استعدادهای موجود در بخش بازی های رایانه ای نامتوازن است و بودجه اختصاص داده شده به این هنر و صنعت ناچیز بوده و توقع ما این است که در سال آینده با کمک دولت، امور زیرساختی صنعت گیم را فراهم کنیم و بودجه این هنر صنعت افزایش یابد. همچنین سند راهبردی و چشم انداز صنعت گیم تا سال ۱۴۰۴ تهیه خواهد شد و امیدوارم با همکاری شورای عالی مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی این مهم نهایی شود.
وی اضافه کرد: رشته بازی های رایانه ای در دانشگاه علمی کاربردی راه اندازی شده و تعداد ۴۰ دانشجو در این رشته تحصیل می کنند و علاوه بر این تعداد، ۲۵۰ دانشجو نیز در انستیتو بازی های رایانه ای تحصیل کرده و یا در حال گذراندن دوره های آموزشی هستند.
مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای عنوان داشت: بنیاد ملی بازی های رایانه ای از ۱۵ تیم تولید بازی های رایانه ای که در مرکز رشد بازی های رایانه ای مستقر شده اند حمایت کرده و در عین حال هفت عنوان کتاب جدید و دایره المعارف بازی های رایانه ای در سال ۹۲ نیز از سوی بنیاد ملی بازی های رایانه ای منتشر می شود. همچنین بازی های رایانه ای در گونه ماجراجویی در حوزه بیداری اسلامی منتشر می شود این بازی ها که با حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی تولید شده در سومین نمایشگاه بازی های رایانه ای تهران رونمایی می شود.
وی گفت: تلاش هایی برای معافیت مالیاتی تولیدکنندگان بازی های رایانه ای انجام شده و امیدوارم با انعقاد تفاهمنامه با وزارت صنعت این مهم محقق شود . انجمن ناشران بازی های رایانه ای شکل گرفته و روابط خوبی بین جامعه پخش داخلی و خارجی از طریق این انجمن به وجود آمده است و در عین حال برخی محددودیت های بازی های خارجی از طریق این صنف اعمال می شود. همچنین بزودی انتخابات این اتحادیه برگزار می شود و این اتحادیه شامل انجمن های تخصصی همچون بازی نامه نویسی و طراحی بازی نامه خواهد شد.
دکترمینایی یادآورشد: ما از تولید ۳۲ بازی رایانه ای امسال حمایت کردیم و این در حالیست که در سال ۹۰، بنیاد ملی بازی های رایانه ای از ۲۲ بازی رایانه ای حمایت کرده بود و در چهار سال اخیر ۸۰ بازی رایانه ای مورد حمایت بنیاد ملی بازی های رایانه ای قرار گرفته و حمایت از تولید بازی های رایانه ای به رغم کاهش بودجه افزایش یافته است. اما باید گفت که بودجه این بنیاد در سال گذشته، شش برابر امسال بوده است.
وی تصریح کرد: از تیر سال ۹۰ که مجوز بازی نامه ها و گیم نت ها و موسسات تولید بازی به بنیاد ملی بازی های رایانه ای منتقل شد، چهار هزار مجوز نشر بازی های داخلی و خارجی صادر کردیم که ۱۵۰۰ مجوز در سال ۹۰ و بقیه این مجوزها در سال ۹۱ صادر شده است؛ همچنین ۲۰ پروانه توزیع و در سال ۹۰ و ۴۲ مجوز نیز در سال ۹۱ به بازی سازان ارائه شده و ما نمایشگاه بازی های رایانه ای در شهرستان ها را نیزداریم که نمایشگاه استانی بازی های رایانه ای به سطح مطلوبی رسیده و پس از برگزاری نمایشگاه بازی های رایانه ای در مشهد و قم، شاهد برگزاری این رویداد در خوزستان در اردیبهشت سال ۹۲ خواهیم بود.
مینایی عنوان داشت: بنیاد ملی بازی های رایانه ای در ۱۴ نمایشگاه بین المللی در سال های گذشته شرکت کرد، اما در سال ۹۱ به خاطر کمبود بودجه این روند دچار خلل شد اما در نهایت ارتباطات ما با توزیع کنندگان خارجی کاهش نیافت و بازی ایرانی در ابتدای راه است و دوران کودکی ونوجوانی خود را طی می کند؛ اینکه کمی از فرم های بازی های خارجی در بازی های ایرانی کپی شود، مشکلی ایجاد نمی کند اما در بسیاری از بازی های ما همچون «میرمهنا»، فضای کاملا ایرانی طراحی شده است و در بازی «شبان» نیز این مهم بوضوح دیده شده و توزیع کنندگان خارجی نیز به این امر اذعان کرده اند.
وی ابرازداشت: برند سازی در عرصه بازی های رایانه ای نیاز به فعالیت فرهنگی سنگین دارد و برای اینکه شاخص های فرهنگی ما در بازی های رایانه ای متبلور شود، باید تلاش کنیم و تولید بازی های رایانه ای آنلاین در اولویت قرار دارد و با بازاریابی و انتشار درست، می توان بازی های ایرانی را به دنیا صادر کرد و برخی بازی های آنلاین ایرانی همچون «آسمان دژ» ۱۶۰ هزار کاربر داشته و این در حالی است که این بازی ها تبلیغات بسیاری نداشته اند و تا وقتی که بودجه ما به صفر نرسیده ناامید نیستیم و در حد توان بازی های کیفی را ایجاد می کنیم.
دکتر مینایی تاکید کرد: تولید بازی نامه قرآنی محور، محور جشنواره بازی های رایانه ای تهران بود و جوایزی نیز به بازی نامه های برتر در جشنواره قرآن اهدا شد و تولید بازی بیداری اسلامی را شروع کرده ایم و در بخش بازی های قرآنی نیز بدنبال تولید بازی «ذوالقرنین» بودیم که به علت بودجه این کار نیمه تمام ماند و امیدوارم در آینده دوباره تولید شود.
کد خبر: 55544
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc0pqp.2bqp08laa2.html