جواد نوروزبیگی در گفتگو با هنرنیوز؛

مشکل اصلی ساخت زندگی مشاهیر بودجه و پژوهش است

9 خرداد 1391 ساعت 11:49

جواد نوروزبیگی تهیه کننده سینما و تلویزیون گفت: به نظرم در ساخت این گونه آثار مشکلاتی وجود دارد که هردو طرف تلویزیون و عوامل ساخت به یک اندازه مقصر هستند. چرا که سریال یا فیلم فاخر ساختن هزینه بالایی را می خواهد و تلویزیون به عنوان یک سرمایه گذارملی باید به سمت ساخت این گونه آثار حرکت کند.



جواد نوروزبیگی تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیون هنرنیوز اظهار داشت: اصولا برای هر کشور ساخت فیلم یا مجموعه تلویزیونی فاخر براساس زندگی شخصیتهای علمی ، فرهنگی وملی امری واجب وقابل توجه است. چون باعث می شود که به زبان تصویر زندگی این گونه شخصیتها الگوی خوبی برای مردم آن کشور وبه خصوص نسل حاضر ونسل های آینده شود و نوعی هویت یابی وهویت سازی برای آن جامعه اتفاق بیافتد.
وی افزود: برای ساخت این گونه آثار در درجه اول باید ادبیات این گونه آثار را بلد بود، تا بتوان تصویر وبازسازی ماندگاری ساخت. یعنی باید به یک زبان عمومی تری در ساخت این گونه آثار رسید و به این نتیجه رسید که در این زمانه واقعا ساخت کدام یک ازاین گونه فیلمها و سریالها واجب است وروی آن سرمایه گذاری شود تا به نتایج لازم در این خصوص رسید.
نوروزبیگی ادامه داد: ساخت سریالهایی مانند امام علی (ع)، یوسف پیامبر، و این اواخر سریال شهید بابایی که بخشی از تاریخ معاصر ماست نشان دهنده این نکته است که باید تلویزیون و حتی بخش خصوصی به ساخت این گونه آثار رغبت داشته باشند و بتواند مخاطب جذب کند. چرا که امروز ما هم در سینما و هم در تلویزیون مشکل مخاطب داریم و نیاز داریم آثاری بسازیم تا بتوانیم باعث آشتی مخاطب با رسانه های تصویری خودمان شویم و اگر نتوانیم بازنده ایم. چون شبکه های ماهواره ای با انواع و اقسام برنامه ای مبتذل و سطحی خود مدام مخاطبان ما را جذب برنامه ای خود می کنند .
وی تصریح کرد: به نظرم در ساخت این گونه آثار مشکلاتی وجود دارد که هردو طرف تلویزیون و عوامل ساخت به یک اندازه مقصر هستند. چرا که سریال یا فیلم فاخر ساختن هزینه بالایی را می خواهد و تلویزیون به عنوان یک سرمایه گذارملی باید به سمت ساخت این گونه آثار حرکت کند. کما اینکه در طول این سالها نشان داده که می خواهد سطح کیفی مجموعه های تلویزیونی خود را افزایش دهد و این افزایش سطح کیفی در سریالهای فاخر نمود بیشتری تا کنون داشته است.
این تهیه کننده سینما خاطرنشان کرد: ساخت یک سریال فاخر بین دو تا چهار سال و حتی بیشتر زمان نیاز دارد و باید عواملی برای این گونه آثار انتخاب شوند که حرفه ای باشند و تحمل و استقامت ادامه مسیر دشوار ساخت آثار فاخر را داشته باشند. از طرفی بازیگران این گونه آثار دستمزدهای بالایی معمولا درخواست می کنند که باعث افزایش هزینه ها می شود . بازیگر هم حق دارد. چون او برای یک سال قرارداد بسته و تصویربرداری دو یا سه سال افزایش پیدا کرده و بالاخره سطح توقع انها هم بالا رفته است. چون آنها هم در جامعه ما زندگی می کنند و مشکلات اقتصادی و... خاص خودشان را دارند.
وی ابراز داشت: متاسفانه عده ای فکر می کنند که تهیه کنندگان مقصر ساخته نشدن و یا ساخته شدن آثار بی کیفیت برای تلویزیون هستند که این اصلا درست نیست. چون تهیه کننده هم دستمزد خاص خودش را می گیرد و نمی تواند پول بیشتری برای جیب خود بگیرد. از ظرفی فکر نمی کنم هیچ تهیه کننده ای پیدا شود که کارنامه هنری خودش را به خاطر پول بیشتر زیر سئوال ببرد. به هرحال ما درساخت سریال فاخر یا معاصر تابع یک سری اصول هستیم که باید آنها را رعایت کنیم و نمی توان از این اصول خارج شد. این اصول شامل نوع پوشش بازیگران، دیالوگها، و...می شود که همه این موارد باعث یک دست شدن اثر وجذب مخاطب می شود.
نوروزبیگی عنوان داشت: به لحاظ موضوعی ما باید در ساخت آثار فاخر به تنوع آن چه در ساختار وچه در فیلمنامه معتقد باشیم واجازه ورود افراد جدید به این حوزه را بدهیم. هرچند هستند کارگردانان و تهیه کنندگانی که مدام برای تلویزیون سریال می سازند که به نظرم این نمی تواند اتفاق بدی باشد چون تلویزیون دوست دارد آثارش با سرعت بالایی ساخته شوند وبرخی کارگردانان ما هم در حین تصویربرداری سرعت بالایی دارند وسریع کار را می بندند.
وی تاکید کرد: تحقیق و پژوهش باید در ساخت این گونه آثار حرف اول را بزند. به عنوان مثال ما برای ساخت مجموعه تلویزیونی شهید بابایی (شوق پرواز) حدود ۳ سال کار تحقیقاتی انجام دادیم در طول این ۳ سال هم مدام فیلمنامه بازنویسی شد تا به نتیجه دلخواه برای ساخت رسید ودرحین ساخت هم مدام کارپزوهشی وتحقیقاتی ادامه داشت. به همین خاطر هم پیشنهاد ساخت مجموعه های تلویزیونی«شهید صیاد شیرازی »و«شهید بروجردی» به من شده وهم اکنون گروه تحقیقاتی برای هر دو پروژه مشغول کارهستند وباید پند سال کاری تحقیقی صورت بگیرد تا این دو سریال ساخته شود.
نوروزبیگی در پایان گفت: اگر ما می خواهیم مانند تلویزیون در سینما هم فیلمهای فاخری را بسازیم باید دولت به کمک بخش خصوصی بیاید. چون بخش خصوصی به خاطر هزینه های بالایی و سنگینی که ساخت این گونه فیلمها دارند توانایی ساخت آن را به تنهایی ندارد و باید به او کمک شود . چون تهیه کننده خصوصی به فکر بازگشت سرمایه اش است . ساخت فیلمهایی مانند «راه آبی ابریشم، ۳۳ روز، ملکه، و... نمونه های دیگر نشان دهنده این است که سینما هم می تواند مانند تلویزیون در ساخت این گونه آثار قدمهای مثبتی را بردارد.


کد خبر: 41134

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc0sq0.2bqs18laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com