مهدی عظیمی میرآبادی در گفتگو با هنرنیوز:

عوامل سینمای دفاع مقدس نیاز به امنیت شغلی دارند

16 مهر 1391 ساعت 10:13

یک کارشناس مسائل سینمایی گفت : ما هنوز که هنوز است در تعریف سینمای دفاع مقدس دچار مشکل هستیم.



 مهدی عظیمی میرآبادی کارشناس مسائل سینمایی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد سینمای دفاع مقدس افزود: وظیفه جشنواره ها ارزیابی فیلمهایی است که به جشنواره ارسال می شوند تا مشخص شود آیا این فیلمها در راستای اهداف جشنواره بودند یا خیر بنابراین اینکه ما توقع داشته باشیم جشنواره دفاع مقدس هزینه تولید فیلمهای دفاع مقدس را متقبل شود یک خواسته غیر منطقی است. 

وی اضافه کرد: اگر جشنواره ای دراهدافی که مطرح می کند ثابت قدم باشد و از تصمیمات سلیقه ای پرهیز کند بی شک جشنواره موفقی خواهد بود. 

عظیمی  میرآبادی ادامه داد: باید جشنواره ها صادقانه و قدرتمند در اهدافی که برای خود تعریف کردند حرکت کنند و هر دوره باید بتواند دوره بعدی خود را تکمیل کنند. براستی چرا سینمای دفاع مقدس دچار مساله شده است؟ آیا این مشکلات به عدم پشتیبانی کامل این سینما مربوط است یا به هنرمندان یا سیستم سینمایی یا مسئولین نظامی ؟ باید گفت که این مشکلات به مسائل مختلفی برمی گردد که باید هرکدام را در حوزه خودش مورد ارزیابی قرار داد. 

این کارشناس مسائل سینمایی اظهار داشت: در مورد سینمای دفاع مقدس، حرف زدن ساده نیست که بگوئیم مثلا این سینما به فلان مساله بستگی دارد و اگر این مساله درست شد پس سینمای دفاع مقدس روبراه می شود به عنوان مثال یک مقطعی بحث بود که چرا از فیلمهای دفاع مقدس پشتیبانی لازم نمی شود اما بعد دیدیم که از یک فیلمی نزدیک به ۸۰۰ میلیون تومان پشتیبانی نظامی شد اما خروجی آن خروجی نبود که بتواند مخاطبین حتی متوسطی را جذب کند لذا همیشه پشتیبانی، نتیجه اش به ساخت فیلمهای خوب نمی انجامد.
وی با بیان اینکه فیلمهایی بودند که حمایت شدند و فیلمسازان مطرحی هم آنها را ساختند اما فیلم خوبی از آب درنیامدند تصریح کرد: برای ساخت یک فیلم خوب باید شرایط زیادی محقق شود و به همین دلیل است که فیلمسازی یک کارسخت و پرخطری در دنیا محسوب می شود و بستگی به خیلی چیزها دارد. 

عظیمی میرآبادی با اشاره به «فیلمنامه» گفت: فیلمنامه یکی از عناصری است که باید مورد توجه قرار بگیرد اما عنصر دیگر، بحث سیاست گذاری درمورد سینمای دفاع مقدس و رابطه ارگانیک و منظم با نهادهایی است که در مورد سینمای دفاع مقدس تصمیم گیری می کنند به عنوان مثال صدا وسیما و سازمان سینمایی و مراجع متعدد دیگری وجود دارند که در مورد فیلم دفاع مقدس تصمیم گیری می کنند و گاهی اوقات نیز این تصمیم گیریها با همدیگر هم درتضادند در حالی که باید با همدیگر هماهنگ باشند. از سوی دیگر باید منابع مالی منظم ومعینی برای ساخت فیلمهای دفاع مقدس تعریف شود و به گونه ای نباشد که برای یک فیلمی ، حداقل بودجه هم داده نشود اما به یک فیلم دیگر، چند برابر هزینه داده شود لذا باید این مسائل منظم و یک کاسه شود. 

وی امنیت شغلی برای دست اندرکاران فیلمهای دفاع مقدس و حمایت در مرحله اکران و پخش این فیلمها را از دیگر حمایتهایی عنوان کرد که سینمای دفاع مقدس به آن نیازمند است. 

این کارشناس مسائل سینمایی افزود : باید دوستان فیلمساز و فیلمنامه نویس توجه داشته باشند فیلمی که مخاطب نداشته باشد فقط به درد آرشیو می خورد و فیلمی هم که به درد آرشیو بخورد همان بهتر که ساخته نشود.
عظیمی میرآبادی یاد آور شد: معتقدم ایجاد یک مرکز قانونی ، وظیفه مند ، پاسخگو و دارای پشتیبانی مالی در ارتباط با سینمای دفاع مقدس یک ضرورت است . 

وی تصریح کرد : متاسفانه ما هنوز که هنوز است درمورد تعریف سینمای دفاع مقدس دچار مشکل هستیم. برخی مواقع فیلمهایی را فیلم دفاع مقدس می پنداریم که هیچ ارتباطی با این سینما ندارند و از سوی دیگر فیلمهایی را دفاع مقدس نمی دانیم که بیشترین ارتباط را با سینمای دفاع مقدس دارند. بنابراین معتقدم تعریف سینمای دفاع مقدس از الزامات برنامه ریزی کشور است که هنوز اتفاق نیفتاده و خیلی دیر شده است . 

عظیمی میرآبادی اظهار داشت : هنوز مسائلی از قبیل اینکه آیا ما دفاع مقدس را فقط باید در حیطه ۸ سال دفاع مقدس تعریف کنیم یا اینکه ماجرای مقاومت اسلامی در جهان هم می تواند به منزله دفاع مقدس باشد برای ما حل نشده است. آیا اگر کسی در جنگ حضور نداشت نباید فیلم دفاع مقدس بسازد اما اگر کسی در جنگ حضور داشت و فیلمی جنگی ساخت ولو ضد جنگ باید همچنان به فیلمسازی ادامه دهد و ده ها اگر های دیگر که هنوز جوابی به آنها داده نشده است .


کد خبر: 47363

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc11q0.2bqme8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com