ملکزاده:
همیشه باید بند «پ» داشته باشیم!
9 تير 1392 ساعت 15:10
رییس سازمان میراث فرهنگی گفت:رسانهها به جای اینكه به سازمان میراث فرهنگی كمك كنند، مینویسند موشی در فلان اثر تاریخی دیده شد و چرا سازمان میراث فرهنگی كاری نمیكند.
به گزارش هنرنیوز، «محمدشریف ملك زاده» روز یكشنبه در دومین هم اندیشی فعالان دفاتر خدمات مسافرتی كه در سالن همایشها برج میلاد برگزار شد، گفت: واگذاری كامل همه تصدی گریهای این سازمان به بخش خصوصی را دنبال خواهم کرد. برخی میگویند کار واگذاری در تصدی گری خوب اما دیر است و رسانهها به این قضیه دامن زدند.
او با گلایه از رسانهها اظهار داشت: هرچند بخش خصوصی به بلوغ رسیده است اما متاسفانه حوزههای مختلف بویژه رسانهها همكاری خوبی در این زمینه نداشتند.
ملکزاده اضافه کرد: بسیاری از افراد گفتند كه قرار است امور حاكمیتی واگذار شود در صورتی كه چنین نبود؛ حاكمیت در سازمان میراث فرهنگی یعنی نظارت عالیه و بازرسیهای مستمر كه واگذار نمی شود.
او توضیح داد:تصدی گری در بخش گردشگری به این معنی است كه در صدور مجوزها دخالت كنیم و برای اعطای مجوز به متقاضیان ماهها آنها را معطل كرده و وقت بخش خصوصی را بگیریم.
رییس سازمان میراث فرهنگیبه طولانی شدن مراحل اداری برای صدور یك مجوز یا موافقت اصولی اشاره كرد .
وی تأکید کرد: تمامی مجوزهای مورد نیاز دفاتر مسافرتی اعم از بندهای الف، ب و پ باید به بخش خصوصی داده شود تا آنان بتوانند به وظایفشان در زمینه ورود گردشگر عمل كنند.
ملکزاده همچنین از برخی افراد یاد کرد که به او توصیه کرده بودند این ریسك را نكند چرا که تبعات دارد؛ اما من میگویم یك كار تخصصی چه تبعاتی دارد؟ بگذارید تبعات داشته باشد؛ برخی افراد به دروغ نظر كارشناسی غلط میدادند تا رسانهها و سایتها در این باره موضع گیری كرده و در برابر این كار بزرگ بایستند و ما را در منگنه قرار دهند.
رییس سازمان میراث فرهنگی اظهار کرد: باید به بخش خصوصی اعتماد شود؛ حال كه یكی در بعد از ۳۵ سال در جمهوری اسلامی آمد و این اعتماد را كرد، پایش هم میایستد زیرا تمام مراحل حقوقی كار را طی كرده است.
ملك زاده یادآور شد: هیچ مشكل حقوقی برای انجام این كار وجود ندارد . من باز هم میگویم فعالان و متخصصان و کارشناسان نگاهی به دفترچههایی که بین آنها پخش شده بیندازند ما تمام موارد حقوقی را رعایت کردیم اما اگر آنها نیز توصیهای دارند بگویند.
وی ادامه داد: نمیشود برای گرفتن یك استعلام ساده سرمایه گذار را مدتها معطل كرد، این روند را قبول ندارم.
او افزود: در كشورهای پیشرو در صنعت گردشگری، سرمایه گذار را معطل نمیكنند. من هم معتقدم بروکراسی باعث عدم شفافیت میشود و به دنبال آن برای رفع این معطلیها چقدر «كارچاق كنی» انجام میشود؛ بالاخره سیستم دولتی باید پاك و شفاف شود.
معاون رییس جمهور در ادامه یادآور شد که رسانهها را قسم داده است كه نسبت به واگذاری تصدیها به صنوف و اتحادیه های مرتبط این سازمان را كمك كنند.
او اضافه کرد: مجوز موافقت اصولی برای تاسیسات گردشگری، درجه بندی و نرخ گذاری از روز گذشته به بخش خصوصی واگذار شد و اگر از این پس اتحادیه ها و صنوف به وظایف خود عمل نكردند، این اختیار از آنها سلب می شود.
ملکزاده اعلام کرد: همه دفاتر خدمات مسافرتی باید مجوز بند الف، ب و پ را داشته باشد، چرا برخی از این مجوزها به افراد خاص داده میشود و دیگران از این امتیاز محروم هستند.
این مقام مسوول افزود: در جمهوری اسلامی همیشه باید بند «پ» داشته باشیم.
به گزارش هنرنیوز، با گفتن این جمله و خنده حضار ملکزاده گفت: البته منظورم بند مربوط به تورهای زیارتی است؛ بند «پ» چون تخصصی و بسیار مهم بوده باید كار تخصصی روی آن صورت گیرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری اظهار کرد: بدنه كارشناسی در بخش خصوصی بسیار قویتر از دولت است، بنابراین از مدیران استانی میخواهم تا در همه استان ها امور دفاتر خدمات مسافرتی اعم از تمدید و صدور پروانه را به صنوف واگذار كنند.
رییس سازمان میراث فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش به كمبود بودجه و مشكلات مالی این سازمان اشاره كرد و یادآور شد برای نمونه ۳۴ هزار اثر در فهرست میراث ملی كشور به ثبت رسیده كه اگر برای مرمت و نگهداری هر یك سالانه یك میلیون تومان صرف شود، نیازمند سالی ۳۴ میلیارد تومان هستیم.
معاون رییس جمهور با بیان این که بودجه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را محدود است، اضافه کرد: بازسازی و نگهداری بناها و محوطه های تاریخی كشور بودجه كلان میخواهد و خیرین باید در این زمینه ورود كنند.
او تشریح کرد: حتی اگر قرار باشد برای هر اثر ثبت ملی سالی ۵۰۰هزار تومان هزینه شود، این سازمان سالانه نیازمند ۱۷ میلیارد تومان بودجه است كه دولت تا ۳۰ سال دیگر هم چنین بودجه ای را اختصاص نخواهد داد.
رییس سازمان میراث فرهنگی گفت: در چنین شرایطی رسانهها به جای اینكه به سازمان میراث فرهنگی كمك كنند، مینویسند موشی در فلان اثر تاریخی دیده شد و چرا سازمان میراث فرهنگی كاری نمیكند.
وی از سپردن امور به بخش خصوصیبه عنوان اقدامی مبارك برای اهالی صنعت گردشگری یاد کرد.
ملکزاده سپس با خنده خطاب به فعالان عرصه گردشگری گفت: شاید ما هم بیاییم در آینده همكار شما در بخش خصوصی شویم؛ هوای ما را هم داشته باشید و نگویید كه شرایط دریافت مجوز را ندارید؛ حداقل این است كه روزی رییس سازمان بودیم.
ملك زاده یادآورشد كه طالب ریفاعی دبیر كل سازمان جهانی جهانگردی نیز در پیامی از اقدام ایران در واگذاری امور بخش گردشگری به فعالان بخش خصوصی استقبال كرده است اما به دلیل مصادف شدن با تعطیلات پایانی هفته، این پیام هنوز به ایران ارسال نشده است.
در پایان این مراسم به طور نمادین از لوح مربوط به واگذاری صدور مجوز بند (ب) دفاتر خدمات مسافرتی و تمدید مجوز آنها به بخش خصوصی رونمایی شد.
کد خبر: 60313
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc11qe.2bqxs8laa2.html