یادداشت اکبر حر؛
پرده دری شبکههای ماهوارهای را جدی بگیریم
13 مرداد 1392 ساعت 11:19
«اکبر حر» در یادداشتی که با موضوع پرده دری در شبکههای ماهوارهای به نگارش در آمده و در اختیار هنرنیوز قرار گرفته مینویسد: اگراشکال یا معضلی درشرایط جنگ نرم درنسل دوم و سوم خودنمایی میکند مربوط به تصاویر نادرستی بوده که به آنها منتقل شده است و بیجهت نیست که عوارض و عواقب آن نیز در قالب معضلاتی چون رفتارخیانت آمیز خانواده در زنان و مردان خودنمایی میکند.
پرده دری شبکههای ماهوارهای فارسی زبان و عواقب آن برای خانوادههای ایرانی از جمله ترویج بحث خیانت و رواج فساد و بیبندو باری امری است که همواره دست اندرکاران این شبکههای وابسته به صهیونیزم و دنیای غرب، به دنبال آن بوده و هستند تا همیشه بنیانهای اصیل و نشات گرفته از اسلام ناب محمدی (ص) را تضعیف سازند و این موضوعی است که باید همه مسئولین و خانوادههای هوشیار ایرانی، توجه کافی و وافی به آن داشته باشند و راههای نفوذ آن را برخانه و کاشانه خویش مسدود کنند.
اگر نظری به تفاوت اصلی نسل اول انقلاب و نسلهای بعدی آن بیندازیم متوجه خواهیم شد که ویژگی اصلی نسل اول انقلاب «تعهدی بودن» آن نسل بوده است. یعنی این نسل، بیشترین داشتههای زندگی، رفتار و فرهنگ خویش را از رسانه مکتوب یا شنیداری میگرفتند. اما ویژگی نسلهای دوم و سوم انقلاب «تصویری بودن» آنها است. یعنی بیشترین داشتههای نسل دوم و سوم انقلاب از رسانههای تصویری یعنی فیلم، سینما، آثار پویانمایی و بازیهای رایانهای میباشد. بنابراین اگر اشکال یا معضلی در شرایط جنگ نرم در نسل دوم و سوم خودنمایی میکند مربوط به تصاویر نادرستی بوده که به آنها منتقل شده است و بیجهت نیست که عوارض و عواقب آن نیز در قالب معضلاتی چون رفتار خیانت آمیز خانواده در زنان و مردان خودنمایی میکند.
جا دارد در این نوشتار، موردی از سابقه منفی سینمای قبل از انقلاب ذکر کنم. ما در عرصه معارف دینی؛ اصطلاحی تحت عنوان «زنای ذهنی» داریم. بدیهی است که بزرگان و علمای دین همیشه از وقوع چنین امری مانع شدهاند و با توصیههای گونا گون راه وقوع بر چنین امری را میبستند. اما در فضای غیر دینی یا ضد دینی قبل از انقلاب، به دلیل عدم ارائه تصویر و الگوی طبیعی از قهرمان، دو بازیگر زن و مرد سینمای ایران در مقطعی الگوی برخی از جوانان بودند و این جوانان همواره، خلوتهای ذهنی خویش را با یاد این دو بازیگر سپری میکردند. لذا موضوع زنای ذهنی آنقدر موضوع جدی و مهمی است که قرآن در فرازی مربوط به آنها که با شیطان همراه میشوند به شیطان امر میکند در اموال و نسل آنان شریک شو، به عبارت دیگر؛ زنای ذهنی تا دخالت در نطفه افراد متداوم خواهد بود.
اکنون و در شرایط موجود که چند سالی است جنگ نرم دشمن به جهت تضعیف پشتوانه معنوی و ارزشی خانوادهها شدت یافته است. این بار تصاویر ماهوارهها به نیابت از شیطان در پی ایجاد خلل و شبهه بر باورهای خانوادهها برآمده است. متاسفانه خانوادهها نیز به دلیل جابه جایی الگوی تصویری ارائه شده با شکل واقعی زندگی، چندان به این فاجعه در حال شکل گیری توجهی ندارند.
بیشک یکی از راههای ممانعت از روند موجود، ارائه تصاویر زنان و مردان با فضیلت در عرصه زندگی امروز و گذشته پر افتخار این مرز و بوم است. ارائه تصاویر زندگی و سلوک زنان پر استقامت دوران دفاع مقدس، نمونه بسیار خوبی است که میتواند به منزله الگویی برای خانوادهها مورد پذیرش قراربگیرد. نقل است که همسر یکی از خلبانان اسیر در عنفوان جوانی و در زمان اسارت شوهر، باردار بوده است. ایشان بیست سال تمام با امید برگشت همسر به تربیت فرزند خود میپردازد. واقعا چه پشتوانه ارزشی و روحی این زن جوان را حفظ کرده است؟ آیا غیر از ایمان و اعتقاد راسخ به خداوند؟ آیا ایشان نمیتوانسته است راههای دیگری برای ادامه زندگی خود انتخاب کند؟ بدون تردید، ارائه تصویر زندگی و سلوک زنان بزرگ تاریخ همچون حضرت آسیه، مریم، خدیجه و حضرت فاطمه الزهرا (س) و زنان بزرگ دیگر میتواند مسیر روشن زندگی با توسل به دین اسلام را به جامعه نشان دهد.
البته فراموش نکنیم که توجه نسل مردان به اخلاق و مدارا با همسران، رسیدگی به ظاهر و آراستگی خود و اصلاح روشهای زندگی با اخلاق اسلامی میتواند جذابیتهای فراموش شده در عرصه زندگی خانواده را بار دیگر، احیا و تصویر سازی نماید.
کد خبر: 61853
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc14qe.2bqsp8laa2.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com