فرصتی دوباره؛
اجرای قانون تشکیل سازمان؛ اقدامی ماندگار برای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
30 مرداد 1392 ساعت 13:22
شاید به جرات بتوان بعد از نزدیک به ده سال از گذشت تصویب قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت که این قانون اصولا ناقص و بخشی اجراء گردیده است و تحولات سیاسی و مدیریتی مانع از اجرای کامل قانون تشکیل این سازمان در طی این دوران بوده است.
تنها چند ماه دیگر دهمین سالروز تصوب قانونی است که نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روزسهشنبه مورخ بیست و سوم دیماه یک هزار و سیصدوهشتاد و دو مجلس شورای اسلامی با تصویب آن، مقرر ساختند که سازمانهای میراث فرهنگی کشور و ایرانگردی و جهانگردی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتزع و از ادغام آنها «سازمان میراث فرهنگی و گردشگری» تشکیل گردد.
سازمانی که امروز و در آستانه دهمین سال تصویب تشکیل و آغاز فعالیت خود در پس رویدادهایی که از تشکیل آن در آخرین سالهای دولت اصلاحات تا ادغام سازمان صنایع دستی در این سازمان و تغییرات و تحولات متعدد مدیریتی در دولت نهم و دهم امروز با وجود آنکه به «سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» تغییر نام یافته است، از اجرای قانون تشکیل این سازمان تنها تشکیل سازمان و اجرای برخی از مواد را بر خود دیده است.
شاید به جرات بتوان بعد از نزدیک به ده سال از گذشت تصویب قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت که این قانون اصولا ناقص و بخشی اجراء گردیده است و تحولات سیاسی و مدیریتی مانع از اجرای کامل قانون تشکیل این سازمان در طی این دوران بوده است.
آغاز دولت تدبیر و امید و انتصاب شایسته جناب آقای دکتر محمد علی نجفی به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، میتواند فرصتی باشد برای اجرای کامل قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که این روزها باید ضمن اجرای کامل قانون تشکیل مصوب مجلس شورای اسلامی، عارضه یابی و متناسب با وضعیت این سازمان پس از ادغام سازمان صنایع دستی به روز رسانی گردد و زمینهای برای ارائه آن از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی فراهم گردد تا به «قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» ارتقاء یابد.
بدون شک مطالعه قانون و تهیه گزارش از اجرای مواد این قانون در سطح سازمان میتواند یک برنامه عمل برای معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فراهم سازد، برنامه عملی که مطمئنا در برگیرنده «فعال ساختن شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری»، «اداره مجموعههای فرهنگی، تاریخی کشور به صورت هیئت امنائی و واگذاری تصدیهای سازمان به مردم»، «استفاده طرحهای سرمایه گذاری و توسعهای بخش از منابع مالی خارجی (فاینانس)» و... را به عنوان بخشی از دستاوردهای عملکردی به دنبال خواهد داشت.
امید است با تدبیر جناب آقای دکتر نجفی، شاهد اجرایی شدن قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، که به حق میتوان آن را قانونی جامع و کامل برای برون رفت میراث فرهنگی و گردشگری از وضعیت موجود و حرکت به سوی توسعه است به عنوان یک اقدام و حرکت ماندگار ایشان در دوران تصدی مسئولیت باشیم، حرکتی که تنها نیازمند به عزم و تصمیم مدیریتی ایشان دارد تا با اجرای قانون در سایه تدبیر و امید، حرکتی ماندگار را برای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رقم بزند.
بهروز شیخ رودی
رئیس گروه اطلاعات مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دولت نهم
کد خبر: 62753
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc1mqe.2bqip8laa2.html