گزارش هنرنیوز از اولین نشست گردشگری معاون جدید گردشگری ؛/1/

معاونت گردشگری نتوانست خبرنگاران را برای آمار ورودی گردشگران قانع کند

22 شهريور 1390 ساعت 13:50


در حالی که مسوولین گردشگری تعداد گردشگران ورودی را 3میلیون و 121 هزار نفر اعلام می‌کنند، معاون گردشگری اذعان کرد 2 میلیون و 474 هزار و 135 نفر از گردشگران از مرز زمینی و عمدتا از مرز غربی آن هم با هدف زیارت وارد کشور شدند.

به گزارش هنرنیوز ؛ حامد دهقانان -مشاور عالی و سرپرست معاونت گردشگری- در نخستین نشست رسانه‌ای خود که پس از سپری شدن مدت‌های مدید از زمان انتصابش امروز ( سه شنبه ،22 شهریور برگزار شد،در پاسخ به پرسش هنرنیوز که عنوان کرده بود اگر فرض را بر این بگذاریم که تعداد گردشگران ورودی طبق گفته شما 3میلیون و 121 هزار نفر باشند، با تقسیم این عدد بر 365 روز سال ،تعداد گردشگران ورودی روزانه حدود 8500 نفر است و با احتساب اینکه اصفهان، فارس و یزد سه پایلوت گردشگری اصلی ایران هستند، بنابراین روزانه باید شاهد ورود 2600 گردشگر خارجی به هرکدام از این استان‌ها باشیم که با حساب هزینه‌ای که گردشگران خرج می‌کنند عملا نباید در این سه استان بیکاری وجود داشته باشد؟ گفت :در مورد ایران بخش قابل توجهی از گردشگر ورودی گردشگر با علایق خاص است .

وی ادامه داد :آمار ورودی ما از مرزهای زمینی بخصوص در چند سال اخیر نشان می‌دهد عمده گردشگران ماکسانی هستند که با نیت گردشگری خاص وارد می‌شوند. سر جمع گردشگران خروجی‌ یک عدد قابل توجهی از مرزهای زمینی غرب کشور را تشکیل می‌دهد که به سفر زیارتی می‌روند.
دهقانان با اشاره به آمار سال 89 که بیانگر خروج بیش از 1میلیون و 800 هزار نفر از مرزهای غربی برای سفر زیارتی است ، خاطرنشان کرد: 3 میلیون و 121 هزار گردشگر ورودی داشتیم که از مرزهای زمینی2 میلیون و 474 هزار و 135 نفر ( عمدتا از مرز غربی)، از مرز هوایی 628هزار و 624 نفر و 18 هزار و 524 نفر از مرز دریایی وارد کشور شدند.
وی از راه‌اندازی سیستم مدیریت اطلاعات گردشگری خبر داد و اذعان کرد: اخیرا اقدامی برای کمک به شفاف سازی آمارها در مراکز اقامتی شروع شده که همان فعال‌سازی سیستم مدیریت اطلاعات گردشگری است .این سیستم کمک می‌کند تا بتوانیم مشخص کنیم چه گردشگری با چه نیتی، به چه مقاصدی سفر می‌کند و میزان اقامت و هزینه کرد آنها چقدر است. به کمک این مولفه‌ها در آینده نزدیک آمار اقماری (TSA) گردشگری با مولفه‌های مشخص تهیه می‌شود تا بتوان از روی آن طرح اقتصادی و چشم نداز گردشگری را مشخص کرد.

سرپرست گردشگری کل کشور یادآور شد: برای توسعه راهبردی جذب گردشگر ورودی هیچ گریزی نداریم الا تمرکز بر توسعه ظرفیت‌های گردشگری با علایق خاص مخصوصا در حوزه سلامت و مذهب .
وی افزود: در حوزه گردشگری سلامت مطالعات جهانی نشان می‌دهد طی10 سال اخیر 50 کشور جهان صنعت گردشگری‌شان را روی حوزه گردشگری سلامت، بهداشت و درمان متمرکز کرده‌اند.
دهقانان تصریح کرد:من با قوت می گویم ما در هر سه حوزه گردشگری سلامت ، بهداشت و درمان قدرت رقابت داریم چرا که پیش بینی UNWTO این است که در چشم انداز سال2020 میلادی جمع جهانی گردشگری سلامت 40 درصد گردشگری جهانی را تشکیل خواهد داد.
وی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم در ورودی گردشگر پیشرفت کنیم با توجه به ملاحظات و چارچوب‌های خاصی که داریم باید به سمت گردشگری با علایق خاص و مشخصاً گردشگری سلامت و مذهبی برویم .
وی توضیح داد: ما منابع خاصی برای لجن درمانی، آب درمانی آفتاب درمانی داریم که مزیت های منحصر به فرد ما در حوزه گردشگری سلامت است.
دهقانان با بیان اینکه تجربه جهانی نشان می دهد کشورهای موفق در توسعه ورودی گردشگر بر بازار کشورهای منطقه خودشان متمرکز شده‌اند، اظهار کرد: ما هم باید عمده برنامه را روی گردشگری ورودی از منطقه اکو، کشورهایD8، کشورهای OIC و کشورهای همسایه بگذاریم با تاکید برگردشگری مذهبی و سلامت . ما بایداین نکته را مورد توجه قرار دهیم که دبیرخانه گردشگری سلامت اسلامی در ایران است.


کد خبر: 31973

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc1oq1.2bqsm8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com