به بهانه انتشار كتاب «نبرد بي‌برنده»

لطفا مدير باشيد!

19 مهر 1389 ساعت 10:52


چاپ نخست كتاب «نبرد بي‌برنده» نوشته علي‌اكبر مظاهري از سوي انتشارات خادمالرضا(عليهالسلام) منتشر و روانه بازار نشر شد.
به گزارش هنر نیوز به نقل از ايبنا، اين اثر كه نخستين و تنها كتاب مستقل درباره مجادله همسران است، به اين پديده در خانواده‌ها پرداخته و آن را مورد مطالعه و بررسي قرار داده است.
از آن گاه كه آدمي بر زمين پديد آمده، پديده‌اي به نام «مديريت» نيز با وي همراه بوده است. آفرينش انسان به گونه‌اي است كه همواره نيازمند كارافزار مديريت است؛ مديريت فردي، خانوادگي و اجتماعي.
مكانت هيچ‌يك از اين سه مديريت، پرارجتر يا كم ارجتر از ديگري نيست؛ اگر چه برخي از آنها پيچيدهتر و برخي سادهتر است؛ اما پيچيدگي و سادگي، ميزان پرارزشي و كم ارزشي نيست.
هرچه زندگي آدميان گستردهتر شده، مديريت زندگيشان نيز گستردهتر، پيچيدهتر، فنيتر و علميتر شده است و اكنون در عصر ما، اين گستردگي و پيچيدگي و گوناگونگي به اوج خود رسيده است. اينك ديگر آن مديريت ساده پيشين، در هر سه عرصه مذكور (فردي، خانوادگي و اجتماعي) كفايت اداره حيات كنوني را نميكند. از اين رو بشر با آگاهي به نياز كنوني خود، قلمروي مديريت را گسترانده و ساماني تازه بخشيده و شاخه‌هاي گوناگوني برايش ترسيم كرده و حتي آن را در قالبهاي چندگانه درآورده و در مراكز و مجامع علمي و دانشگاهي، مكانتي ويژه برايش تعريف كرده است و با عنوان «دانش مديريت» به آن مينگرد و درباره زواياي گوناگون آن به تحصيل، تحقيق، مطالعه و تاليف ميپردازد.
در اين روزگار نقش مديريت در هدايت بشر آشكارتر شده و آدمي به ارزش اين عنصر بي‌بديل، داناتر شده و قدر آن را بهتر دانسته و آن را در مكانتي بالاتر نهاده است. البته هنوز تا وصول اين كارافزار گرانسنگ به مكانت شايسته و بايسته‌اش، مسافتي بلند باقي مانده است، كه اميد ميرود با تكامل بيشتر انسان، از طول اين مسافت كاسته شود.
مديريت خانواده
بر اساس مطالب كتاب، اگرچه پرداختن به مديريت فردي، خانوادگي و اجتماعي، ارزشي يكسان دارد و هر سه ـ‌از حيث ارج‌داري‌ـ مكانتي برابر دارند و ضرورت سخن درباره هيچ‌كدام، كمتر يا بيشتر از ديگري نيست؛ اما سخن اين كتاب، درباره «مديرت خانوادگي» است و محور بحث آن، همسران و اعضاي خانوادهاند؛ به ويژه زوجهاي جوان؛ همان‌ها كه تازه با هم انس گرفته و آشيانه مشتركشان را تازه سامان دادهاند يا در تدارك ساماندهي آن (در دوران نامزدي و عقد) و در آغاز راهي جديدند و شيوه‌اي نوين از حيات را ميآزمايند و مرحله تازه‌اي را آغاز مي‌كنند.
مديريت خانوادگي، برخلاف پندار مشهور، از مديريت اجتماعي سختتر، دقيقتر، ظريفتر و لطيفتر است. اداره خانواده، درايتي بيش از درايت اداره جامعه را ميطلبد؛ هم از ناحيه مرد و هم از جانب زن. اداره شوون حيات زوجيت و سامان‌دهي امور معيشت خاندان و خانمان به ظاهر خُردتر از سامان‌بخشي امور جامعه است؛ اما به واقع، مساله برعكس است و كار خانه و خاندان و معيشت و خانمان، كلانتر از كار اجتماعي است و درايت و كياست و خردمندي و لياقت بيشتري را ميطلبد.
كتاب حاضر، به يكي از پديدههاي مديريتي خانوادگي پرداخته است، پديده‌اي دانه درشت كه توان آن را دارد كه يك تنه در ساحت حيات خانواده، يكه‌تازي كند و جولان دهد و اگر با درايت و مهارت، مديريت نشود، ميتواند لطمههايي بي‌جبران بر پيكره لطيف زندگي همسران ـ‌به ويژه زوجهاي جوان‌ـ و نيز ديگر اعضاي خاندان بزند و بند لنگر كشتي خانواده را بگسلد و سفينه حيات را واژگون كند و كشتي نشستگان را به هلاكت افكند.
در واقع، توان تخريبي «مجادله همسران»، چندان بالاست كه اگر هيچ آفت ديگري براي ويران بنيان خانواده موجود نباشد، به تنهايي قادر است اين بنا را از پاي بست ويران كند. اگر آتش مجادله بر دامان خرمن حيات خانواده بيفتد و مهار و خاموش نشود، به زودي چيزي جز تلي از خاكستر بر جاي نميگذارد كه آن نيز به دستان بادهاي وزان واپسين، ربوده شود.
«مجادله» كه همان مخاصمه، كشاكش، ستيزگي، بگومگو، ستيزه‌جويي، جدال و منازعه است، صفت و كردار اخلاقي ـ رواني منفي و معيوبي به حساب مي‌آيد كه منشا بسياري از كژيها، بديها، ناهنجاريها و زيانهاست.
اين اثر در چهار فصل سامان يافته است. فصل نخست به چيستي مجادله همسران؛ ماهيت آن، نشانگان آن، نمايي از اين ميدان كارزار فضيلت سوز مي‌پردازد. در فصل دوم زيانهاي مجادله همسران؛ لطمههاي كه به هستي و خاندان ميزند و آثار غمبار اين نبرد بي‌برنده، بررسي شده‌اند. فصل سوم به عوامل ايجاد مجادله همسران؛ سببها، باعثها، ريشهها و انگيزههاي اين جدال بيهوده پرداخته و فصل چهارم، چاره كار؛ راهبردهايي براي مهار مجادله همسران و مديريت آن، درمان اين آفت تباه‌گر، مهارتهايي براي مقابله با آن و راهكارهايي براي ريشه كني آن را بررسي كرده است.
چاپ نخست كتاب «نبرد بي‌برنده» در شمارگان 2500 نسخه، 224 صفحه و بهاي 32000 ريال راهي بازار نشر شد.


کد خبر: 18428

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc40qs.2bq4i8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com