ترجمه كامل «اطلس قرآن» به زبان فارسی منتشر شد
2 شهريور 1389 ساعت 14:45
كتاب «اطلس قرآن» اثری است كه پس از پنج سال كار مستمر از زبانهای عربی و انگليسی، ترجمه، و در قامت يك اطلس استاندارد حاوی جداول، نقشهها، تصاوير و ترجمه بيش از 1000 آيه از آيات كتاب الهی قرآن، اثری معنوی و بسيار نفيس را پديد آورده است.
به گزارش هنر نیوز به نقل از ايكنا، كتاب «اطلس قرآن» مجموعهای از ترجمه آيات برگزيده به همراه نقشهها، جداول، تصاوير و توضيحات روشنگری در مورد اماكن، اقوام و نشانههای مذكور در قرآن كريم است، برای افزايش اثربخشی اين اطلس، جداولی حاوی دفعات تكرار هر موضوع در قرآن، به همراه نام سورهها و آيات مرتبط با آن مطلب آمده و در ادامه تعدادی از مهمترين آيات درباره موضوع، تبيين و ترجمه شده است.
اين كتاب دربرگيرنده بيش از هزار آيه از متقنات و مسلمات قرآنی و توضيحات درباره آن، به همراه نقشهها، جداول و تصاوير مربوطه است؛ لذا تصور روشن و تصوير بسيار شفافی از موقعيت اجتماعی، تاريخی، جغرافيايی و فضای فرهنگی حاكم بر هر يك از موضوعات مندرج را در ذهن و انديشه خواننده مسلمان، متبادر و روشن میكند و به ابهامات آنها خاتمه میدهد.
در اين كتاب از ترجمه تفسيرگونه و بسيار روان آيتالله مكارم شيرازی برای معنی فارسی آيات استفاده شده است. درباره حضرت آدم(ع) و هبوط او به زمين در اين كتاب آمده است: از ابن عباس روايت شده كه آدم، حوا، ابليس و... در مكانی به نام «دجنه» ميان مكه و طائف فرود آمدند. همچنين گفته شده است كه آدم در صفا و حوا در مروه (دو كوه معروف در مكه) فرود آمدند، همچنين در روايت ديگری از ابن عباس منقول است كه آدم(ع) در جايی در هندوستان فرود آمد.
در آن روايت كه توسط ابن سعد و ابن عساكر از ابن عباس نقل شده، آمده است كه آدم(ع) در جايی در هندوستان فرود آمد، در حالی كه حوا در جده هبوط كرد و آدم(ع) آنقدر به دنبال حوا گشت تا او را در مزدلفه يافت و تا امروز زائران (حج تمتع) در مزدلفه گرد میآيند. كلمه «مزدلفه» از فعل «ازدلف» و به معنی نزديك شدن و به هم رسيدن گرفته شده است، برخی معتقدند نام مزدلفه ناشی از آن است كه حوا در آنجا به آدم(ع) رسيد و ملاقات آنها با هم در اين سرزمين رخ داد.
درباره حضرت هود(ع) در اين كتاب آمده است: ابن عباس میگويد: «محققا هود نخستين كسی بود كه به زبان عربی تكلم كرد.» قوم عاد كه هود(ع) در ميانشان به پيامبری مبعوث شد، در منطقه احقاف واقع در شمال حضرموت در قسمت جنوبی شبه جزيره عربستان زندگی میكردند. در شمال احقاف منطقه رُبع خالی و در شرق آن عمان قرار دارد.
در بخشی از كتاب «اطلس قرآن» درباره حضرت شعيب(ع) آمده است: خداوند متعال، شيعب(ع) را به سوی قوم مدين بن ابراهيم(ع) فرستاد كه ساكن حجاز نزديك شام در شرق خليج عقبه بودند. «ايكه» يعنی بيشهای كه در آن درختان نرم چوب میرويد و اين بيشه نزديك مدين در قسمت باديه آن قرار داشت. بنا بر قولی، ايكه همان شهر تبوك واقع در ميان دو كوه حسمی و شروری است.
در بخشهای ديگری از اين كتاب، مباحثی درباره «ادريس(ع)، صالح(ع) و مساكن ثمود، الياس(ع)، اليسع(ع)، ذوالكفل(ع)، لقمان حكيم، اصحابالرّس، قوم تُبّع، قارون، موته، سيل العرم، حديبيه، خيبر و...» آمده است.
يادآور میشود، كتاب «اطلس قرآن» توسط انتشارات بهنشر آستان قدس رضوی در 361 صفحه و با قيمت 100000 ريال منتشر، و روانه بازار نشر شده است.
کد خبر: 15728
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc4mqs.2bqpi8laa2.html