نقش تلویزیون در ترویج ادبیات دفاع مقدس
20 خرداد 1391 ساعت 10:35
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از دست اندرکاران تولید و انتشار کتاب «دا» فرمودند: کتاب «دا» که حقاً و انصافاً کتاب بسیار خوب و قابل طرح در سطح جهانی است، مربوط به بخش کوچکی از وقایع جنگ تحمیلی است و این نشان میدهد که هشت سال دفاع مقدسدارای ظرفیت تولید هزاران کتاب به منظور انتقال فرهنگ و ارزشهای اسلامی و انقلابی به جامعه و جهان است.
کتاب «دا» که روایتگر خاطرات سیده زهرا حسینی از دوران حضورش در خرمشهر و در ایام جنگ تحمیلی است و به کوشش سیده اعظم حسینی ثبت و تنظیم شدهروایتگر بخشی ازتاریخ دفاع مقدس و مقاومت جانانه ملت بزرگ ما در برابر ددمنشی های دشمن و حامیان مستکبرش می باشد.
این کتاب که نخستین چاپ آن در سال ۱۳۸۷انجام گرفت، در کمتر از هشت ماه به چاپ ۵۵ رسید و اینروزها عنوان پرتیراژترین کتاب دفاع مقدس را به خود اختصاص داده است.
علاوه براقشار مختلف مردم بسیاری از هنرمندان کشور نیز تاکنون رویکری مثبت به این اثر داشته و آن را تحسین کرده اند که از آن جمله می توان به هنرمندانی مانند: ابراهیم حاتمیکیا، رخشان بنیاعتماد، داریوش مهرجویی، حبیب احمدزاده، احمد نجفی، گوهر خیراندیش، سعید ابوطالب، سید قاسم یاحسینی، مرتضی سرهنگی و...اشاره نمود.
اما جدای از ارزش های این کتاب که عامل اصلی استقبال عمومی از آن بوده، نباید نقش رسانهملی را در معرفی و ترویج این اثر نادیده گرفت.
بی شک یکی از مهمترین و موثرترین دستگاه هایی که به معرفی این اثر ارزشمند پرداخته، سازمان صدا و سیما می باشد.رسانه ملی با اجرای رادیویی این اثر و همچنین تهیه برنامه تلویزیونی «دا» و برگزاری چندین نشست با حضور دست اندرکاران این اثر و دیگر صاحب نظران، توانست نقشی برجسته در شناساندن آن به جامعه ایفا نموده و ضمن کمک به نشر فرهنگ دفاع مقدس، قدمی بزرگ برای گسترش فرهنگ کتابخوانی در میان مردم بردارد.
تهیه و پخش برنامه تلویزیونی «دا» توسط گروه حماسه و دفاع شبکه اول سیما که بسیاری از هنرمندانشناخته شده زن با حضور در یکی از قسمت های آن به خواندن فرازهایی از کتاب میپردازند، تاکنون بازخوردهای بسیار مثبتی را در جامعه به دنبال داشته و باعث گردیده مخاطبان بیشتری به خصوص از میان نوجوانان و جوانان، جذب این اثر گردند.
ارتباط تنگاتنگ رسانه با ادبیات دفاع مقدس ضمن آنکه بر تقویت هر دو حوزه تاثیرات غیر قابل انکاری دارد زمینه ترویج اخلاق و معنویت در جامعه اسلامی را بیش از پیش فراهم خواهد نمود. با این حال توجه برای پرداختن موثر به این طیف از موضوعات، باید استفاده حداکثریرا از ظرفیت رسانه به عمل آورد.
محمد دیندار
کد خبر: 41918
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc4oq0.2bqss8laa2.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com