در آخرین روزهای اجرای بخش رادیو تئاتر سی امین جشنواره تئاتر فجر؛

رادیو نمایش میزبان هنرمندان تئاترشد

11 بهمن 1390 ساعت 12:18

نشست اول دیدار با هنرمندان تئاتر همزمان با سی امین جشنواره بین المللی تئاترفجر روز گذشته با حضور مهندس صوفی و جمعی از گویندگان و پیشکسوتان رادیو و تئاتر در تالار بتهوون خانه هنرمندان برگزارشد.


در ابتدای این نشست ایرج راد به عنوان یکی از پیشکوستان عرصه تئاتر و رادیو گفت: کارهای ارزنده ای را به عنوان نمایشهای رادیویی تا به حال داشته ام. خیلی از شما عزیزان در جوانی جامعه ای را با هنر تئاتر و رادیو آشنا کردید. رادیو یکی از مراکزی است که کار در آن بسیار حساس و سخت است چراکه تاثیرگذاری نمایش رادیویی روی مستمعان خود بسیار دشوار است و شما عزیزان هنرمندانه آنچه را که باید دیده شود را برای مخاطب تجسم می بخشید.
وی افزود: چندین سال بود که صحبت از رادیو نمایش و هنر رادیویی بود. بایدتئاتر و نمایش در رادیویی اختصاصی هم دیده شود مانند تئاترهای تلویزیونی اگرچه به این تئاترها هم کم توجهی می شود که امیدواریم با گسترش شبکه های تلویزیونی شاهد شبکه ای مختص تله تئاترها باشیم. رادیو نمایش با همت بزرگان به نتیجه رسید و امیدواریم که این رادیو تأثیر به سزایی در گسترش تئاتر و جامعه داشته باشد. رادیو نمایش درعرصه های مختلف می تواند یاری گر همه هنرمندان تئاتر باشد.
این بازیگر ادامه داد: متأسفانه عده ای تئاتر را تهنا وسیله ای برای خنده می دانند اما می شود با تئاتر مفاهیم بسیاری را بیان کرد. علاوه بر این تئاتر تنها ارزش نیست و باید به آن به عنوان یک هنر هم توجه شود هنری که همواره لذت بخش و تأثیرگذار است. امیدوارم که این رادیو، رادیویی فراگیر و راه گشا باشد. بعد از صحبتهای ایرج راد، دهقان میری مدیر رادیونمایش و مرکز هنرهای نمایشی لوح یادبود و هدیه ای را به ایشان اهدا کرد.
در ادامه این مراسم صحبت از ثریا قاسمی پیشکسوت رادیو شد و ثریا قاسمی سخنانش را در این نشست اینگونه شروع کرد: همیشه این را گفته ام که رادیو عشق اول من است. حدود سا ل۴۰ بود که فعالیتم در رادیو را شروع کردم و برای این عرصه بسیار زحمت کشیدم زیرا آن دوران برای کارها بسیار احترام قائل بودیم به همین خاطر سعی می کردیم تا در کاری که دوستش داریم بهترین باشیم. دراین حوزه هرچه به رادیویی ها رسیدگی شود کم است چراکه بسیار زحمتکش هستند، این زحمت نه برای شهرت است و نه برای درآمد. مدتهاست از تئاتر دور افتاده ام اما هنوز می خوانم و می بینیم.
این بازیگر خاطر نشان کرد: مدتهاست از تئاتر دور افتاده ام اما هنوز می خوانم و می بینیم. زمانی که کار تئاتر را رها کردم، تئاتر دچار آشفتگی های بسیاری بود که من تحمل آن را نداشتم و امیدوارم تئاترامروز از این سردرگمی ها و آشفتگی ها رها شده باشد. زمانی که نمایشی را می بینیم کمی غمگین می شوم برای کسانی که این کار را به روی صحنه می برند چراکه برای نمایش به روی صحنه بسیار دردسر کشیده اند و سختی های زیادی را تحمل کرده اند.
خسرو فرخزادی لوح یادبود و هدیه ای را به این پیشکسوت اهدا کرد.
در ادامه این نشست داریوش مودبیان گفت: همیشه ۲ دلبستگی عمده داشته ام و دارم رادیو و نمایش. دلبستگی من به رادیو از نخستین سالهای کودکی ام شکل گرفت. هنگامی که با صدای موسیقی رادیو آرام می شدم کمی که بزرگتر شدم پدرم را دیدم که پای ثابت اخبارهای رادیویی بود و مادرم هم قصه های شب را با دقت گوش می داد و برای خود مرور می کرد تا با خانم های همسایه آنها را نقد کنند. به مدد این ابزار شنیداری فضاهای دلخواه خود را ترسیم می کردیم. در سالهایی تئاتر دچار رخوت شد و من به خاطر دارم که بزرگان آن دوران بسیار کوشیدند برای تئاتر. سالها شنونده رادیو و بیننده تئاتر بودم. و دلبستگی ام به رادیو و تئاتر زیاد شد. دلبستگی من به رادیو، نمایش و رادیو نمایش است.
وی افزود: رادیو نمایش باید دریابد که عصر جلب مخاطب عام به پایان رسیده است و اینک سه دهه است که رادیو اختصاصی شده است و رویکرد فرهنگی اش بیش از پیش شده است. رادیو نمایش، رادیویی در خدمت نمایش است. این رادیو باید صاحب پژوهشکده، آموزشکده و کتابخانه تخصصی خود شود.
جوادپیشگراز بزرگان و پیشکسوتان عرصه رادیو هدیه و لوح یادبودی را به داریوش مودبیان تقدیم کرد.
قطب الدین صادقی کارگردان تئاتر نیز در این برنامه گفت: خیلی شانس این را نداشتم که در رادیو باشم اما چند نمایشی که کار کردم سعی کردم تا از نمایشهای بزرگ و برجسته باشد. از کودکی همیشه تحت تأثیر رادیو بودم و تمام شامگاه در التهاب داستان شب بودم. بسیار خوشحالم که رادیو ابزاری است که می تواند تمام عصرها را درنوردد و به اقصی نقاط برسد. رادیو نباید تئاترها را تکرار کند و باید مکملی برای نمایش ها باشد. رادیو باید بر اساس آثار دراماتیک آثاری آموزنده و ارزنده تولید کند.
کارگردان نمایش «پیکرهای بازیافته» گفت: توسعه زبان یکی از وظایف اساسی ما است. از این نظر باید کار بر اساس اشکال نمایشی شکل گیرد. رادیو نمایش نه وظیفه تبلیغ دارد و نه سرگرمی. وظیفه اش نشر فرهنگ است.
صدرالدین شجره هدیه و لوح یادبود قطب الدین صادقی را اهدا کرد.
داوود رشیدی بازیگر و کارگردان تئاتر و تلویزیون نیز گفت: رادیو را تنها در ماشین گوش می دهم و چندان اهل رادیو گوش دادن نیستم اما این وسیله، از وسایل ارتباط جمعی است که می تواند بسیار مؤثر باشد.
صوفی معاون صدا در پایان هدیه و لوح یادبود داوود رشیدی را تقدیم این بازیگر پیشکسوت کرد و گفت: امروز یکی از روزهای باشکوه و فراموش نشدنی است. درحال حاضر توسعه رسانه ای یکی از شاخه های مهم فرهنگ است و دربین مجموعه فعالیت های رسانه، تولیدقصه و قصه گویی از یکی از فعالیت های مهم آن است. که نمایش رادیویی از تأثیرگذارترین آن ها است و خوشحالیم که در کشوری زندگی می کنیم که هم داری نمایش سنتی و آیینی و بومی خود است و هم توانسته نمایش های مدرن را به روی صحنه ببرد. رادیو نمایش از ابتدای کارش تا به امروز حجم مخاطبانش را افزایش داده است و همین امر باعث شد تا این رادیو تقریباً ۲۴ ساعته شود و نیروهای جوان، مستعد و خلاق در کنار اساتید این حوزه رشد کرده و فعالیت می کنند.
وی افزود: البته در این رادیو میزان رضایتمندی مخاطب برای ما بسیار مهم است که با استفاده از خلاقیت و نوآوری و ... به این مهم دست خواهیم یافت.


کد خبر: 36518

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc4pq1.2bqes8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com