تقدير وزير پيشين فرهنگ ايتاليا از حفظ آثار باستاني در ايران

21 مهر 1394 ساعت 11:50


وزير پيشين فرهنگ ايتاليا در ديدار با معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، گفت: از ايران براي حفظ آثار باستاني سپاسگذاريم.
به گزارش هنرنیوز، جوانا ملاندري، رييس مؤسسه و موزه ماكسي رم ايتاليا، بعد از ظهر ديروز ۲۰ مهرماه با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با سيد محمدحسين هاشمي، معاون فرهنگي اين سازمان ديدار و در خصوص آغاز همكاري‌هاي مشترك فرهنگي گفت‌وگو كرد.
در ابتداي اين ديدار سيد محمدحسين هاشمي، معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، با قابل قبول دانستن روابط ايران و ايتاليا، از وجود علاقه قلبي فرهيختگان ايران نسبت به ايتاليا گفت و افزود: ايران و ايتاليا داراي موافقتنامه فرهنگي و برنامه مبادلات فرهنگي و بر اساس همين موافقتنامه به دنبال انجام همكاري‌هاي مشترك در امور مختلف فرهنگي هستند.
وي در ادامه با قدردداني از همكاري‌هاي مؤسسه ماكسي رم با رايزني فرهنگي كشورمان در ايتاليا، اظهار كرد: وظيفه اصلي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، تنظيم روابط فرهنگي خارجي ايران با ديگر كشورهاست كه آن را از طريق تفاهم‌نامه‌ها و موافقتنامه‌ها و برنامه مبادلات فرهنگي انجام مي‌دهد.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي همچنين با تشريح ساختار اين سازمان و چگونگي حضور فرهنگي ايران در كشورهاي مختلف، نمايندگي‌ها و رايزني‌هاي فرهنگي ايران در بيش از ۶۰ كشور جهان را مراكز ارتباطات فرهنگي ايران با جهان خطاب كرد.
وي همچنين گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي آمادگي كامل براي همكاري با مؤسسه ماكسي را دارد. اين آمادگي را هم داريم كه در سال آينده ميلادي (سال ۲۰۱۶) هفته فرهنگي ايران را در رم برگزار كنيم و همچنين از آنجا كه كليه فعاليت‌هاي فرهنگي و هنري كشورهاي خارجي در ايران به عهده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است، آماده هستيم تا ميزبان هفته فرهنگي ايتاليا در سال ۲۰۱۷ ميلادي در تهران باشيم.
هاشمي همچنين با بيان اوضاع كنوني منطقه، ايران را عرضه‌كننده اسلام برخاسته از عقلانيت، فطرت و انسانيت انسان، عنوان كرد و افزود: رهبران ديني ما از ۳۵ سال پيش خطر فعاليت مدارس ديني افراطي در منطقه را گوشزد كرده‌اند كه متأسفانه با ناديده گرفتن اين مهم توسط برخي از كشورها، امروز شاهد فعاليت فارغ‌التحصيلان و شاگردان اين مدارس با استفاده از تروريسم در منطقه هستيم.
در ادامه اين ديدار جوانا ملاندري، رييس مؤسسه و موزه ماكسي رم و وزير اسبق ميراث و فعاليت‌هاي فرهنگي و گردشگري ايتاليا، با تمجيد از فعالان فرهنگي ايران به ويژه زنان ايراني فعال در اين حوزه، ارتباطات فرهنگي را عاملي مهم در آگاهي دادن مردم كشورهاي مختلف نسبت به اوضاع هم ذكر كرد و گفت: با استفاده از ديپلماسي فرهنگي مي‌توان پيش‌داوري‌هاي غلط و رايج در خصوص ايران را زدود. در حقيقت در مؤسسه و موزه ماكسي رم، به دنبال تحقق همين هدف هستيم.
وي ادامه داد: از طرف ايتاليا اين علاقه وجود دارد كه هنرمندان، نويسندگان و فعالان فرهنگي خود را به ايران بياورد و از سويي ديگر، غناي فرهنگي ايران را به ايتاليا بشناساند.
ملاندري همچنين اشاره‌اي هم به سفر چند ماه آينده دكتر روحاني، رييس جمهور كشورمان به ايتاليا داشت و انتخاب كشورش به عنوان نخستين مقصد اروپايي دكتر روحاني را افتخاري براي ايتاليا دانست. وي گفت: از نظر ما اين سفر از اهميت ويژه‌اي برخوردار است؛ به همين دليل اميدواريم كه بتوانيم در حاشيه اين سفر برنامه‌هاي فرهنگي مختلفي را در ايتاليا با استفاده از داشته‌هاي فرهنگي و هنري ايران، ترتيب دهيم.
رييس مؤسسه ماكسي و موزه رم همچنين با اشاره به تخريب آثار باستاني كشورهاي منطقه خاورميانه توسط گروه‌هاي تندرو، گفت: همكاري براي حفظ ميراث گذشتگان خيلي ارزشمند است و از ايران براي حفظ آثار باستاني اين كشور به نحو شايسته و مطلوب، سپاس‌گذاريم.
ملاندري همچنين گفت: خيلي مهم است كه به كشورهاي دنيا اين موضوع را برسانيم كه اسلام واقعي در راستاي حفاظت از گذشته و هويت فرهنگي خود عمل مي‌كند و به دنبال نابود كردن نمادهاي فرهنگي تاريخي خود نيست.
وي با استقبال از پيشنهاد مهاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي مبني بر برگزاري هفته‌هاي فرهنگي ايران و ايتاليا در كشورهاي يكديگر، اظهار كرد: از ايده استقبال مي‌كنيم. ما در سال ۲۰۱۷ برنامه مشتركي با موزه هنرهاي معاصر تهران داريم و در آن مقطع از زمان مي‌توانيم با گسترش دادن افق‌هاي فعاليت‌هاي مشترك فرهنگي خود، فرهنگ و هنر ايتاليا را در تهران عرضه كنيم.
بنا بر اعلام اين خبر، اين ديدار در حضور اكبر قولي، مديركل اروپا و آمريكاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و همچنين دوناماريا، مسئول برنامه‌هاي فرهنگي مؤسسه و موزه ماكسي و كارلو چره‌تي، وابسته فرهنگي سفارت ايتاليا در تهران، برگزار شد.


کد خبر: 83598

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc4pq4.2bq1o8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com