رئیس خانه عکاسان ایران در گفتگو با هنرنیوز؛
فعالیت خانه عکاسان تنها در راستای اهداف حوزه هنری است
25 بهمن 1390 ساعت 13:21
رسول اولیا زاده رئیس خانه عکاسان ایران در رابطه با اهداف خانه عکاسان گفت: فعالیت خانه عکاسان تنها در راستای اهداف حوزه هنری است.
وی درباره توان خانه عکاسان در انجام فعالیت های هنری گفت: هنرمندان عکس های خود را به شکلی مستمر برای خانه عکاسان ارسال می کنند و این نشان می دهد؛ هنرمندان عکاس به خانه عکاسان ایران توجه دارند. به یاد دارم؛ در سالگرد خانه عکاسان ایران درخواست کردم تا برای جشنواره مطبوعات و بخش جنبی جشنواره آثار خود را ارسال کنند. در عرض ۱ هفته ۳۵۰۰ اثر به دست ما رسید و نمایشگاه با کیفیت مطلوبی برگزار شد.
اولیا زاده اذعان داشت: اگر نهادها و ارگان های دیگر به ما مراجعه کنند و خود به شکلی ناشیانه وارد عمل نشوند؛ می توانند از نتایج مطلوبی بهرمند شوند؛ در تمام زمینه ها با آن ها همکاری خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سوال که؛ فکر نمی کنید بخشی از این موضوع به خانه عکاسان مربوط است. یعنی می توان با مطرح کردن پیشنهاداتی زمینه برنامه های فرهنگی بسیاری را فراهم کرد؛ گفت: به یقین بخشی از این فعالیت بر دوش خانه عکاسان است.
رئیس خانه عکاسان ایران با اشاره به این مطلب که خانه عکاسان به مضامین فرهنگی بی تفاوت نیست؛ گفت: پیشنهادات خود را به مراکز بسیاری ارائه کرده ایم؛ بسیاری از ارگان ها هنوز به ما پاسخ نداده اند. اولیا زاده در پاسخ به این امر که چه ارگان هایی به درخواست شما پاسخ نداده اند گفت: عدم پاسخ و توجه واژه مناسبی برای این امر نیست. بسیاری از ارگان ها هنوز زمان یا بودجه کافی برای این امر ندارند. به هر دلیل شاید هنوز امکان اجرایی شدن چنین موضوعی وجود ندارد. به یقین این امر برای بسیاری از ارگان ها حائز اهمیت فراوان است. شاید هنوز زمان مناسبی برای اجرای این برنامه ها نیست. ممکن است بودجه یک سال بعد تخصیص پیدا کند؛ ارگان های دیگر مسائل مختلفی دارند که ممکن است عملکرد آنها را در پاسخ به درخواست ما به تعویق بیاندازد ما این زمان در اختیار آنان قرار می دهیم و خوشبینانه منتظر عنایت و توجه ارگان ها می مانیم و اعلام می کنید که آمادگی همکاری با سایر نهادها و ارگان های مختلف را برای برگزاری جشنوراه ها داریم.
اولیا زاده برنامه بعدی عکاسی خود را برنامه ریزی برنامه های بنیادینی دانست؛ که هردو هفته یکبار به اجرا در میآید. عکاسان پیشکسوت حضور می یابند و به آموزش هنر عکاسی می پردازند.
اولیا زاده ضمن بیان این مطلب که ۴ شنبه هردو هفته کیبار کلاس های آموزشی برپا می شود و بازخورد مطلوبی نیز به همراه دارند گفت: دانشجویان عکاس از این موضوع طرفداری می کنند. همچنین اساتید و عکاسان پیشکسوت در این جشنواره شرکت می کنند. بررسی راجع به مسائل تخصصی عکاسی در این کلاس ها انجام می شود. عکاسان اگر از نظر بینشی پیشرفت کنند و از نظر تکنیکی نیز آموزش داده شوند؛ به عکاسان قدرتمندی بول خواهند شد.
رئیس خانه عکاسان بر این نکته تأکید کرد که، در حقیقت برنامه ریزی و اجرای اهداف خانه عکاسان از اهمیت بسیاری برخوردار است. فعالیت دیگر خانه عکاسان برگزاری تورهای عکاسی با حضور ۵ استاد بزرگ عکاسی ایران است ازموضوعات مختلف عکاسی؛ تصویر ثبت می شود و از نظر عکاسان مختلف بهره می گیرند.
اولیا زاده بر این نکته تأکید کرد که: این برنامه مختص خانه عکاسان است و بسیار مفید است. پس از تورها؛ نقد و بررسی مجموع عکس ها با حضور اساتید انجام می شود و نمایشگاهی از این تورها برگزار می شود. به عنوان مثال تور عکاسی عاشورا نقد و تحلیل شد و پس از آن به نمایش در آمد. خانه عکاسان تنها ارگانی است که هم برگزاری تور و هم نقد و بررسی آثار را بر عهده می گیرد و هم نمایشگاه این عکس ها را برگزار می کند.
وی ادامه داد: امیدوارم این حرکت جامعه عکاسی و به خصوص نسل جوان عکاسی را به سمت اهداف عالی ما برای عکاسی سوق دهد. اولیا زاده درباره اثرگذاری خانه عکاسان در جشنواره فجر گفت: جشنواره فجر یک رویداد بزرگ هنری و یک پکیج از هنرهای تجسمی است وی با بیان این که اکنون انجمن های بسیاری از جمله انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی، محیط زیست؛ انجمن میراث فرهنگی، انجمن عکاسان تبلیغات، انجمن عکاسان دفاع مقدس، انجمن ملی عکاسان و ارگان های دیگری د رحال فعالیت هستند. اگر مسئولین برگزاری جشنوراه فجر از تمامی ارگان ها نظرسنجی کنند؛ باید لشکری از انجمن های عکاسی را با خود همراه سازند. به باور من آنها کار خود را به خوبی انجام می دهند .
رئیس خانه عکاسان درباره دوسالانه عکاسی و جدال انجمن عکاسان ایران با مرکز هنرهای تجسمی گفت: این جدال و دوگانگی همیشه وجود دارد این دو ارگان نیز یک موضوع را با دو ویرایش مختلف بیان می کنند. یکی می گوید برده دل و جان من؛ دلبر جانان من و دیگری همین موضوع را این گونه بیان می کند که: دلبر جانان من با برده دل و جان من ویرایش گفتاری متفاوت است. اکنون ۱۲ دوره است که موزه هنرهای معاصر این رویداد را سامان می دهد و از سابقه و تجربه مطلوبی برخوردار است؛ حال اینکه برای موزه معاصر با چنین سابقه ای چالش ایجاد شود چندان مطلوب نیست. اما در یکی از دو سالانه های عکاسی و در بخش اجرایی تمام انجیو های عکاسی نماینده ایی داشتند و برای انتخاب داوران و نحوه برگزاری و موضوع دوسالانه از آنها نظرسنجی شد. این موضوع را اتفاقی مطلوب می دانم. عملکرد موزه را قابل احترام می دانیم اما بهترین روش را روشی تعاملی می دانیم که در ارتباط با دوره نهم دوسالانه انجام شد. حتی مدیران مسئول مجله های عکس هم در این رویداد سهیم بودند.
وی در پایان خانه عکاسان را آماده همکاری با کلیه نهاد ها در جهت ثبت تصویری افتخارات و میراث ملی اعلام کرد.
کد خبر: 37148
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc4sq1.2bqm08laa2.html