نتایج کاوش هیئت ایرانی - فرانسوی

پاسارگاد اولین پایتخت هخامنشیان با ساختار مسکونی

6 بهمن 1394 ساعت 10:40

شیراز- تحقیقات هیئت باستان شناسی ایرانی - فرانسوی در پاسارگاد منجر به مستندسازی گورهای فراهخامنشی در منطقه شد و شاید بتوان پاسارگاد را اولین پایتخت هخامنشیان دانست که ساختار مسکونی دارد.


به گزارش هنرنیوز؛ اخیرا هیئت باستان شناسی مشترکی بین فرانسه و ایران در مجموعه پاسارگاد در حال تحقیق و مستندسازی است و در این راستا موفق به کسب نتایجی در حوزه مسکونی بودن دشت پاسارگاد نیز شده اند.

سرپرست هیات باستان شناسی مجموعه جهانی پاسارگاد با اشاره به مطالعات مشترک هیات فرانسوی و ایرانی در این مجموعه گفت: هدف اصلی در مطالعات هیات مشترک ایران، فرانسه شناخت بهتر محوطه باستانی پاسارگاد و شناسایی حدود محوطه پاسارگاد در دوره هخامنشیان بود.

کورش محمدخانی ادامه داد: در این فصل حدود ۵۰ هکتار از محوطه حفاظت شده به صورت میکروتوپوگرافی برداشت شد که ۲۰ هکتار از قسمت شرقی محوطه در اطراف تل تخت به روش مغناطیس سنجی با استفاده از دستگاه مغناطیس سنج ربیدیوم- سزیوم مورد بررسی قرار گرفته و ساختارهای معماری مدفون بسیاری شناسایی و آشکار شد.


وی با اشاره به اینکه قسمت‌های مختلف بستر رودخانه و قسمت جنوبی محوطه به وسیله روش الکترو مغناطیس برای یافتن حدود باستانی شهر پاسارگاد مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته، بیان کرد: تیم بررسی باستان شناسی هیات مشترک همچنین با همکاری بخش باستان شناسی پایگاه میراث جهانی پاسارگاد به بررسی های باستان شناسی در قسمت شمالی محوطه پرداختند.

سرپرست هیات باستان شناسی مجموعه جهانی پاسارگاد افزود: در این راستا برای به دست آوردن حدود شهر پاسارگاد در قسمت شرقی از روش الکترومغناطیس استفاده شد که در این فصل مطالعات پیرامون این موضوع ناتمام ماند.

وی افزود: علاوه بر این در این فصل نسبت به برداشت میکروتوپوگرافی در محوطه پاسارگاد اقدام شد که دیوارهای بسیاری برداشت و نقشه توپوگرافی تکمیل شد.

محمدخانی با اشاره به اینکه این برداشت‌ها در وسعتی حدود ۵۰ هکتار انجام شد، گفت: در فصل آینده نقشه های توپوگرافی تکمیل خواهد شد و علاوه بر این نقشه باستان شناسی دشت پاسارگاد به دست آمد.

مستندسازی گورهای فراهخامنشی

وی با اشاره به اقدامات در شمال پاسارگاد افزود: در این راستا قسمتی از این منطقه نیز بررسی و گورهای فراهخامنشی نیز مستند شد.

سرپرست هیات باستان شناسی مجموعه جهانی پاسارگاد در خصوص گورهای فراهخامنشی بیان کرد: در حال حاضر این گورها مستندسازی شد و در فصل آینده مطالعات پیرامون این گورها و به دست آمدن اطلاعات مبنی بر اینکه مربوط به چه زمان‌هایی است انجام می شود.

محمدخانی در خصوص یکی از مهمترین نتایج به دست آمده در این فصل از مطالعات بیان کرد: در گذشته فقط در سیستان و بلوچستان ساختار مسکونی از هخامنشی به دست آمده بود اما در حال حاضر با نتایجی که به دست آمد این احتمال وجود دارد که پاسارگاد نیز از جمله شهرهای هخامنشی است که ساختار مسکونی داشته است.





وی تاکید کرد: بر این اساس شاید بتوان اعلام کرد که پاسارگاد اولین پایتخت هخامنشیان است که ساختار مسکونی داشته است.

مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد در این رابطه  گفت: ایران یک تفاهمنامه پنج ساله با این هیئت فرانسوی به منظور انجام مطالعات در مورد پاسارگاد دارد.

حمید فدایی افزود: در این راستا فصل جدید مطالعات با حضور این هیات از یک ماه قبل در مجموعه جهانی پاسارگاد آغاز شده که عمدتا نیز در حوزه باستان شناسی بوده است.

وی ادامه داد: این مطالعات با اندازه گیری ژئوفیزیک در منطقه بوده که نتایج خوبی نیز به دست آمده است.

مهر شهرستانها نوشت: فدایی هدف از انجام این مطالعات را پی بردن به رمز و رازهای این مجموعه عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه مطالعات گسترده ای در خصوص مجموعه جهانی پاسارگاد انجام شده اما همچنان رازهایی از آن ناگشوده باقی مانده است.


کد خبر: 88098

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcc4xq4.2bq4o8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com