نگاهي به فيلم آتشكار
بازي با آتش
10 بهمن 1386 ساعت 11:20
اينكه با افزايش آگاهي هاي اجتماعي، امكان و زمينه طرح پاره اي از مسائل به ظاهر مگو و غير قابل بازگو فراهم شود و نيازها و مخاطرات اجتماعي و فرهنگي، ضرورت تبيين موضوعات ممنوعه را متجّلي سازد. في نفسه امر بدي نيست. ايدز، دختران فراري و خياباني و پديده هايي از اين دست، تا مدتي پيش صرفاً در محدوده و دايرة بسته بحث هاي كارشناسي بعضي از سازمانهاي دولتي، مجال شرح و بيان داشتند، اما ضرورت انجام اقدامات پيشگيرانه و بازدارنده و تنوير افكار اقشار در معرض آسيب و خطر، امروزه چنين موضوعاتي را از پوستۀ تابو بودن خارج ساخته است.
سوژۀ كنترل مواليد و جلوگيري از بارداري، براي نخستين بار دستماية توليد يك اثر سينمايي شده است تعجب نكنيد! سينما از چنان ظرافت و قدرت بياني برخوردار است كه واهمهاي از طرح چنين موضوعاتي نداشته باشد و در عين حال خطوط قرمز را هم ناديده نگيرد البته به شرطها و شروطها.
تجربه نشان داده است كه انتخاب قالب طنز براي بيان موضوعاتي كه هالهاي از التهاب پيرامون آنها را گرفته است ضريب ريسك و خطرپذيري آثار سينمايي را افزايش ميدهد در صورت كوچكترين لغزش و غفلتي تعارضات گستردهاي پديد ميآيد.
با تشخيص درست هيأت انتخاب جشنواره فيلم فجر از نمايش فيلم سينمايي آتشكار جلوگيري شد و رويكرد اشتباه فيلمسازي كه فيلم اول او هنوز رنگ پرده را به خود نديده است بار ديگر اين واقعيت را آشكار ساخت كه مديران فرهنگي و سرمايهگذار در هدايت فيلمسازان جوان نقش مهمي را ايفا ميكند و ناتواني يا غفلت آنها زمينه هرز سرمايههاي مادي و معنوي را سبب ميشود.
کد خبر: 649
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccaoqe82bq0.la2.html