نگاهی به برنامه «ماه خدا»؛
جوشش معنویت در سحرگاهان
10 مرداد 1391 ساعت 6:10
حالا دیگر برنامه «ماه خدا» برای بسیاری از علاقهمندان و روزهداران به برنامهای آشنا و محبوب تبدیل شده است ...
حالا دیگر برنامه «ماه خدا» برای بسیاری از علاقهمندان و روزهداران به برنامهای آشنا و محبوب تبدیل شده است که خیلیها را از یکی دو ساعت مانده به اذان صبح بیدار میکند تا به بهانه گذران سحر و شب زنده داری در لحظات ناب سحرهای ماه مبارک رمضان، برای ساعتی هم که شده گم شده دیرینه خود را بیایند. گم شدهای که در دنیای امروز به سختی میتوان آن را یافت و بهدست آوردن آن بسیار ارزشمند و گرانبهاست.
این گم شده خیل عظیم مشتاقان ماه خدا معنویت است. اغراق نیست اگر بگوییم «ماه خدا» گل سرسبد برنامههای معنوی تلویزیون در ماه مبارک رمضان و حتی در تمام ایام سال است. برنامهای که اگر روزی ماه رمضان را با «ربنای» معروف میشناختند حالا دیگر ماه رمضان را با برنامه «ماه خدا» میشناسند و حتی در مناطقی که فاصله زمانی بسیار زیادی هم با اذان تهران دارند بینندگان ثابت و پروپا قرصی را همراه خود ساخته است.
اما اینچنین برنامهای در عصر امروز چه اهمیتی برای جامعه ما و چه تاثیرات شگرف فرهنگی دارد؟ پاسخ این سوال را میتوان در بحران خلا معنویت در جامعه امروزی بشر و خطر سرایت آن به کشورمان با توجه به تهاجمات فرهنگی غرب دارد.
لزوم توجه به معنویت و دین در خانواده از سرفصلهای اساسی و مهم در برنامههای فرهنگی و اجنماعی مسئولان میبایستی باشد که نمود عینی پیوند خانوادهها با معنویت را در این برنامه میتوان مشاهده نمود.
امروزه بشر در سایه علم و تجربه به این حقیقت یقینی رسیده است كه پایههای شخصیت هر انسان را وراثت، تربیت و فرهنگ تشكیل میدهد و سعادت هر جامعه در گروه سلامت خانواده در آن جامعه است این مسأله به صورت یك اصل اساسی در مضامین آیات و نیز كلمات معصومان به وفور دیده میشود و در لسان انبیای عظام و اوصیای آنان كراراً یافت میگردد. این خود دلیل قدرت پاسخگویی و غنای اسلام تا روز قیامت است. لذا تاکیدات اسلام بر معنویت در خانواده بسیار باید جدی گرفته شود.
اما فایده معنویت: دین و معنویت آدمی را در پندار، گفتار و رفتار متعادل میكند به طوری كه انسان تلاش میكند در جهت تأمین مصالح همگانی و تضمین خانوادهای سالم بكوشد تا جامعهای پاك و سعادتبخش ایجاد نماید و هر فرد به حقوق طبیعی و مشروع خود به آسانی دست یابد.
بسیاری از اندیشمندان و صاحبنظران معتقدند جهان امروز در بحران معنویت به سر میبرد این بحران اخلاقی و معنوی سبب شده كه بشر معیارهایی برای خوبی و بدی نداشته باشد.
در این رهگذر از جمله نهادهایی كه در عصر بحران معنویت دگرگون گردیده خانواده و قداست آن میباشد که مسلما جامعه اسلامی ما هم از این آسیب در امان نیست و میبایستی با برنامههای مخصوص به ویژه در مناسبتهایی همچون ماه مبارک رمضان از این فرصتها برای تحکیم پایههای اخلاقی و معنوی خانوادهها استفاده کرد. شاید به جرات بتوان گفت که یکی از کارکردهای مهم و اساسی برنامهای همچون «ماه خدا» همین تزریق معنویت به خانوادههاست. چرا که عموما سحرهای ماه مبارک رمضان از آن دسته لحظاتی است که خانوادههای مسلمان را به یک اجتماع و دور هم نشینی واحد و مستمر برای یک ماه وا می دارد که در نوع خود استثنایی و بینظیر است.
لذا حال که مشخص شد امروز دینداری بدون معنویت و همینطور معنویت بدون دینداری عبث و بیهوده است لازم است به چنین برنامههایی احترام گذاشت و زحمات آن را ارج نهاد. چرا که در ماه خدا هم از دینداری گفته می شود و هم از معنویت. و این الگویی زیبا و منحصر به فرد برای زندگی روزمرهمردم محسوب می گردد و اثرات اجتماعی و رفتاری و نیز فرهنگی و سیاسی بسیار شگرف و بزرگی بر پیکرهجامعه به جای می گذارد.
لازم به ذکر است برنامه «ماه خدا» سحرگاهان ماه رمضان از شبکه یک سیما و با اجرای فرزاد جمشیدی به صورت زنده روی آنتن میرود.
یادداشت: علی پهلوان
کد خبر: 44276
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcceiq0.2bq0m8laa2.html