گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای قادر آشنا مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی؛
آشنا: هزینه ساخت سه کیلومتر اتوبان با بودجه کل تئاتر برابر است
27 خرداد 1391 ساعت 14:24
قادر آشنا در نشست رسانه ای خود گفت: بوجه تئاتر کل کشور ۱۸ میلیارد تومان است که این هزینه برابر است با ساخت ۳ کیلومتر اتوبان در کوهستان.
نشست رسانه ای قادر آشنا مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی صبح امروز ۲۷ خردادماه با حضور قادر آشنا، بهزاد صدیقی مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی، محمدرضا الوند رئیس شورای نظارت و ارزشیابی و مجید امرایی مدیر تئاتر خیابانی در تالار کنفرانس مجموعه تئاترشهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست قادر آشنا در خصوص ورودش به مرکز هنرهای نمایشی گفت: ورود من به مرکز هنرهای نمایشی مصادف شد با اردیبهشت تئاتر ایران به همین خاطر زمانی برای پاسخگویی به سوالات خبرنگاران به صورت جمعی پیش نیابد.
وی افزود: نخستین نکته ای که در این جلسه به آن اشاره خواهیم داشت توجه به حرفه شما خبرنگاران است چرا که خبرنگاران چشم تیزبین و گوش شنوا هستند برای بیان واقعیات و آنچه که در بیان این واقعیات از شما خبرنگاران انتظار داریم رعایت عدالت و انصاف است و دیدن خوبی ها در کنار بدی ها و بیان نقد سازنده، چرا که نگاه ما تکلیف مداری است بنابراین برای رسیدن به اهداف نیاز به نقد سازنده داریم و نه تعریف ها و نقد های بی جا.
آشنا ضمن اشاره به اینکه تمام مسئولیت ها در حوزه تئاتر متوجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است اما تمام امکانات برای این حوزه در اختیار این وزارتخانه نیست ادامه داد: هر اتفاقی که در حوزه تئاتر بیافتد مرکز هنرهای نمایشی باید پاسخگو باشد به همین خاطر از هنرمندان می خواهم تا به قوانین و مقررات و آنچه که در تئاتر حاکم است توجه کنند و انتظار داریم تا هنرمندان عرصه نمایش در چارچوب قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت کنند.
مدیر کل هنرهای نمایشی خاطرنشان کرد: تاکنون چند جلسه ای برای نوشتن شیوه نامه برای وصف نظارت تشکیل شده است تا متونی که برای اجرا انتخاب می شود ارزیابی کنند تا به عنوان قانون قابل اجرا شود و در حال حاضر نیز به دنبال شیوه نامه هستیم تا اگر به متنی اجازه اجرا داده شد فرایند مصوبه را قابل اجرا کند. شورای نظارت متون را درجه بندی می کند و نظر کارشناسی خود را در مورد این متون می گوید و هر آنچه که در مورد متون گفته می شود در سایتی اعلام می کنیم تا همه از آن استفاده کنند و فضایی شفاف را به وجود آوریم تا مسئولان و هنرمندان راحتتر با هم گفتگو کنند.
وی در خصوص وضعیت تئاتر استان ها نیز اظهار داشت: مرکز هنرهای نمایشی ۵۰ درصد توان خود را معطوف به استان ها کرده است چرا که این مرکز اداره کل است، ما در استان های کشورمان هنرمندان بسیاری داریم که استقرار گروه های تئاتری نشانه ای بود از توجه به این استان ها. تصمیم داریم تا در مراکز استان ها از فضاهایی که در اختیار داریم استفاده کنیم و با پارامترهایی که داریم این مرکز را محلی برای انجام فعالیت های تئاتری قرار دهیم تا مردم این فضاها را به عنوان فضایی که در آنجا تنها فعالیت تئاتری انجام می شود بشناسند به همین خاطر مرکز نیز مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان در اختیار شهرستان ها برای این منظور قرار می دهد. این اقدام تا امروز در دو استان البرز و خراسان رضوی با عنوان تئاترشهر انجام شده است.
قادر آشنا تاکید داشت: نمایشنامه نویسی اساس و رکن نمایش است و ما مشکل اساسی در نمایشنامه هایمان داریم و همیشه این خلا را حس کرده ایم به همین خاطر بنیاد ادبیات نمایشی را به وجود آورده ایم و تا به امروز اساسنامه، مدیرعامل، ساختمان آن مشخص شده است و هدف آن سامان دادن به نمایشنامه های جشنواره تئاتر فجر و کلیه نمایشنامه هایی است که در جشنواره های مختلف و معتبر کشور حضور داشته اند. همچنین سفارش نوشتن نمایشنامه به هنرمندانی که دست به قلم هستند به گونه ای که حداقل در پایان سال ما ۱۰۰ نمایشنامه درجه یک برای اجرا داشته باشیم از اهداف این بنیاد است.
وی در مورد بودجه تئاتر کشور ادامه داد: کل بودجه ای که در اختیار ما به عنوان بودجه تئاتر گذاشته می شود ۱۸ میلیون تومان است که مبلغ بسیار اندکی است و جوابگوی نیاز تئاتر ما نیست و باید تلاش کنیم تا این بودجه افزایش یابد که این افزایش بودجه از طریق مجلس شورای اسلامی و دولت باید صورت گیرد تا این دغدغه برطرف شود. در مجموع کل مبلغی که برای حمایت از اجراهای عموم کارها در نظر گرفته شده ۳ میلیارد تومان است.
مدیر کل هنرهای نمایشی خاطرنشان کرد: اساسا در تمام کشورها تئاتر از سوی دولت ها حمایت می شود اما این حمایت ۱۰۰درصدی نیست و گروه ها باید مقداری از هزینه های خود را از طریق گیشه تامین کنند و اگر کاری تولید شود که با فرهنگ مردم سازگاری داشته باشد و معضلی اجتماعی سیاسی را بیان کند مطمئنا مورد توجه قرار می گیرد.
آشنا در پایان وظایف شورای حمایت را در این نشست اینگونه معرفی کرد: شورای حمایت بدین خاطر تشکیل شد تا مبلغی را که پیش از این مدیرکل مرکز برای گروه ها برآورد می کرد را از این پس این شورا برآورد کند و در اختیار گروه ها قرار دهد و اساسا وظیفه این شورا مالی است نه نظارتی و در اصل کار شورای حمایت بعد از شورای نظارت باید انجام شود.
کد خبر: 42296
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcceiq0.2bqio8laa2.html