در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي؛
نخستين نشست ستاد بينالملل «مشهد پايتخت فرهنگي جهان اسلام» برگزار شد
4 آبان 1394 ساعت 18:59
نخستين نشست ستاد بينالملل شوراي عالي سياستگذاري «مشهد پايتخت فرهنگي جهان اسلام ۲۰۱۷ » پيش از ظهر امروز، ۴ آبانماه با حضور و سخنراني ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در محل اين سازمان برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز، در پي انتخاب مشهد مقدس به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال ۲۰۱۷، نخستين نشست ستاد بينالملل شوراي عالي سياستگذاري اين رويداد فرهنگي، پيش از ظهر امروز، ۴ آبانماه با حضور و سخنراني ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، سيد محمدحسين هاشمي، معاون فرهنگي اين سازمان و اعضاي ستاد بينالملل اين شورا در محل حوزه رياست اين سازمان برگزار شد.
در ابتداي اين نشست، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ضمن بيان حديث «مَن عَبَدَ اللّه حَقَّ عِبادَتِهِ آتاهُ اللّه فَوقَ أمانِيِّهِ و كِفايَتِهِ» منسوب به امام حسين(ع) در باب بندگي خدا، كه ميفرمايند: «هر كه خدا را، آنگونه كه سزاوار او است، بندگى كند، خداوند بيش از آرزوها و كفايتش به او عطا كند.»، گفت: مرقد مطهر امام رضا(ع) قبله گاه دلهاى مشتاق و عاشقان دلداده آن حضرت در سراسر جهان است كه به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ ميلادي، معرفي شده است.
ابراهيميتركمان، افزود: مهمترين بخش پايتخت فرهنگي جهان اسلام، بخش بينالمللي آن است؛ ما به دنبال آن هستيم تا مشهد را به عنوان شهر تاریخی، تمدّنی و مذهبي كشورمان در سطح بينالملل معرفي كنيم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، درباره بخش بينالملل ستاد بينالملل شوراي عالي سياستگذاري پايتخت فرهنگي جهان اسلام، اظهار كرد: در اين بخش وظايفي همچون تهيه برنامههاي فرهنگي بينالمللي در راستاي اهداف جمهوري اسلامي ايران و انعكاس آن در سطح بينالملل تدوين شده است.
وي، اظهار اميدواري كرد با اين رويداد فرهنگي، فرصتی فراهم شود تا بتوان در طول یک سال فرهنگ غنی کشورمان و ویژگیهای مشهد مقدس را به دنیا معرفی کنیم.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، افزود: بايد سعي كنيم توجه كشورهاي جهان اسلام را به يك نقطه و آن هم مشهد مقدس معطوف شود.
وي عامل مهم ديگر را داشتههاي فرهنگي نام برد و گفت: مشهد مقدس نقش عمدهای در توسعه فعالیتهای فرهنگی در کشورمان دارد چراكه داراي مشاهير بزرگ، موسيقي سنتي كم نظير، مكتوبات فرهنگي و هويت تاريخي ميباشد.
ابراهيميتركمان، تغيير نگاه با توجه به شناخت مخاطب را سومين عامل مؤثر در اجراي اين رويداد فرهنگي عنوان كرد و افزود: براي تغيير نگرش بايد مقدماتي را فراهم كنيم تا از ديد يك فرد خارجي به برنامههاي پايتخت فرهنگي جهان اسلام، مشهد مقدس توجه داشته باشيم، لذا با اين اتفاق مهم ميتوان ساخت فيلم، تدوين کتاب به زبانهاي مختلف و يا ساير فعاليتهاي فرهنگي و هنري را در دستور كار قرار داد.
دعوت از فرهيختگان جهان اسلام
هاشمي، معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، نيز در اين نشست نخستين گام شوراي عالي سياستگذاري پايتخت فرهنگي جهان اسلام را برگزاري هفته فرهنگي مشهد دانست و گفت: سال ۱۳۹۵ ما مي توانيم در صورت همكاري مراكز مختلف در داخل كشور هفته فرهنگي مشهد را در كشورهاي مختلف برگزار كنيم كه اين به عنوان گام اول ما در پيشبرد اهداف ستاد بينالملل شوراي عالي سياستگذاري پايتخت فرهنگي جهان اسلام خواهد بود.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، بر ضرورت دعوت از فرهيختگان جهان اسلام براي سفر به مشهد مقدس تأكيد كرد و افزود: در نظر داريم تا از طريق رايزنيهاي فرهنگي ايران در خارج از كشور از فرهيختگان جهان اسلام براي حضور در اين اجلاس دعوت كنيم.
وي، يادآور شد: پيش از اجرايي شدن اين رويداد فرهنگي، بايد ابزار مورد نياز براي اطلاعرساني برنامهها در سطح بينالملل با استفاده از وسائل، مكتوبات فرهنگي و لوح هاي فشرده، را در دستور كار قرار دهيم.
انتشار مكتوبات فرهنگي ويژه پايتخت فرهنگي جهان اسلام
سید سعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلامی استان خراسان رضوی نيز ضمن برشمردن اهداف شوراي عالي سياستگذاري پايتخت فرهنگي جهان اسلام مبني بر برگزيده شدن مشهد براي اجراي رويداد فرهنگي در سال ۲۰۱۷ ميلادي، گفت: برای برگزاری هرچه بهتر آن، از تمامی ظرفیتها و امکانات موجود استفاده خواهيم كرد.
وي، ادامه داد: با توجه به اقدامات و داشتههاي فرهنگي كه مشهد از آن برخوردار است، ۱۱۰ نفر از مفاخر خراسان رضوي را با همكاري انجمن مفاخر اين استان شناسايي كرديم كه در اين رويداد فرهنگي معرفي مي شوند.
وي در پايان، تأكيد كرد: در نظر داريم تا مكتوبات فرهنگي ويژه پايتخت فرهنگي جهان اسلام مشهد مقدس، منتشر كنيم و به زبانهاي مختلف در اختيار علاقهمندان قرار دهيم.
گفتني است، در ادامه اين نشست، هر يك از اعضاي شورا به بيان ديدگاههاي خود همچون بررسي ظرفيتهاي فرهنگي امام رضا(ع)، قرآن و اسلام از منظر امام رضا(ع)، اهميت حقوق بشر از نگاه امام رضا(ع) و ... پرداختند.
کد خبر: 83976
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcceoq4.2bq1m8laa2.html