مدير جديد گروه كودك شبكه دو:
فيتيلهايها و عموپورنگ از تلويزيون حذف نميشوند
12 تير 1389 ساعت 15:13
بهمن مشكيني گفت: برنامههاي پر مخاطبي نظير عمو پورنگ و يا گروه فيتيله فعلا از تلويزيون حذف نميشوند و حذف آنها از برنامههاي كودكان با توجه به مخاطبان 98 درصدي، نوعي دهن كجي به مخاطبان است.
به گزارش هنر نیوز ، بهمن مشكيني كه از اوايل دي ماه سال 88 مديريت گروه كودك و نوجوان شبكه دو را بر عهده گرفته، در گفتوگوي تفصيلي با فارس، درباره برخي مسائل و موضوعات پيرامون گروه كودك و نوجوان شبكه دو پاسخ گفت.
عمو پورنگ با مشكل نداشتن استوديو مواجه نيست
بنابراين گزارش، مشكيني در پاسخ به اين سوال كه آيا صحت دارد كه شبكه دو براي پخش برنامه عمو پورنگ به خاطر نداشتن استوديو با مشكل مواجه شده است؟ گفت: خير. من اين مسئله را به شدت تكذيب ميكنم و چنين اتفاقي نيافتاده است. برنامه عمو پورنگ هميشه در خردادماه به خاطر امتحانات بچهها و امتحانات اميرمحمد متوقف ميشود و در فصل تابستان دوباره آغاز ميشود. ضمن اينكه دوستان ما امسال در تدارك برنامه گستردهتري هستند و با نام «بوستان دوستان پورنگ» پخش خواهد شد. در حال حاضر نيز گروه سرگرم دكور زدن هستند و طي روزهاي آينده اين برنامه در شكلي جديد به روي آنتن خواهد رفت.
وي در پاسخ به اين سئوال كه برنامه فيتيله هم دچار مشكل استوديو است و حتي مدتي پيش نيز دكور مشكلي براي يكي از اعضاي اين گروه به وجود آورد، تصريح كرد: برنامه فيتيله هيچ مشكلي ندارد و حتي تعداد ساعاتش هم بيشتر شده است. رسانه چندين و چند شبكه و ساعات بسياري برنامه توليد ميكند، ما براي اينكه برنامههايي كه تلاش ميكنند فرهنگ و هويت ما را مخدوش كنند، پخش نكنيم، بايد خودمان برنامه توليد كنيم كه اين كار به بودجه و امكانات و تجهيزات نياز دارد.
وي ادامه داد: خدا را شكر در حدي كه متناسب با نيازهاست، امكانات وجود دارد ولي بايد گسترش و توسعه پيدا كند، اما اين بدان معني نيست كه ما امروز دچار مشكل هستيم. برنامه فيتيله امروز با ساعات بيشتري روي آنتن ميرود. درباره مشكل پيش آمده در برنامه فتيله هم بايد بگويم كه تمام كساني كه با كار رسانه آشنايي دارند، ميدانند كه در عرصه رسانه و به ويژه توليد برنامههاي زنده در تمام دنيا چنين مشكلاتي به وجود ميآيد و كاملا طبيعي است و در حدي نيست كه مورد توجه قرار گيرد.اگر ما محدوديت استوديو داريم، در هاليوود هم كه محدوديت ندارند، چنين مشكلاتي پيش ميآيد. اين اتفاقات به خاطر محدوديت نيست و مسائلي است كه اتفاقي پيش ميآيد.
وي درباره برنامه «تابستان شاد» و حذف خاله شادونه، از برنامههاي صبحگاهي شبكه دو اظهارداشت: برنامه صبح بهخير بچهها به دليل پخش برنامه «تابستان شاد» حذف شد. اين برنامه جديد نيز توانسته است طي روزهاي اول پخش مخاطبان بسياري را جذب كند.
برنامهها، متناسب با مخاطبان و ساعاتي كه پاي تلويزيون هستند، تنظيم ميشود
مدير گروه كودك و نوجوان درباره اولويتهاي اين گروه در برنامهسازي نيز تصريح كرد: اولويتهاي ما به طور كلان، رساندن پيامهاي دين، اخلاق، نشاط، شادابي، اميد و آگاهيهاي همه جانبه به كودك و نوجوان است و ما بايد در ساختارهاي مختلف برنامهسازي كنيم و مسائلي مثل مهارت آموزي و آگاهيهاي فكري، شغلي، كتاب و ... نيز زير مجموعه ما است.
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا تغييراتي كه اخيرا در برنامههاي گروه كودك و نوجوان انجام ميشود، مربوط به تحولات مديريتي اوست، تصريح كرد: رسانه، شبكه دو را شبكه مسائل كودكان، نوجوانان و خانواده مشخص كرده است و اين مسائل ربطي به تغيير مديريتها ندارد، رسانه مدام جهتگيريهاي خود را اعلام ميكند و تلاش ميكند كه جهت گيريهايش در راستاي همان مسائل و اهداف مشخص شده باشد، برنامهسازي هيچ وقت در رسانه متوقف نميشود و رسانه دائم برنامهسازي جديد ميكند، حال اين برنامهسازي در مجموعهاي از برنامههاست كه تقويت شده و ارتقاء پيدا كنند.
مشكيني ادامه داد: ساختارهاي برنامهسازي، متناسب با مخاطبان و ساعاتي كه مخاطبان پاي تلويزيون هستند، تنظيم ميشود و تركيبي از تنوع هنرمند، پيام، ساختار و ساعات پخش ميتواند جوابگوي نياز مخاطب باشد و اين طور نيست كه ما فقط به مشكلات ايجاد شده در يك برنامه اشاره كنيم و توجه نكنيم كه برنامههاي متنوعي در ساعات بسياري روي آنتن ميرود. برنامه كودك و نوجوان در شبكه دو روزي 6 الي 7 ساعت روي آنتن ميرود و ما نبايد فقط روي يك برنامه تمركز كنيم. در حال حاضر برنامههاي بسياري با دكورهاي متفاوت در اين شبكه روي آنتن ميروند و تهيهكنندگان و كارگردانها و هنرپيشگان بسياري در اين عرصه فعاليت ميكنند.
برنامههاي فيتيله و عموپورنگ از تلويزيون حذف نميشوند
مشكيني همچنين در پاسخ به اين سوال فارس كه برنامههاي عمو پورنگ و فيتيله سالهاي بسياري است كه روي آنتن ميروند، آيا برنامهاي براي تغيير و يا حتي توقف پخش و حذف آنها داريد؟، تصريح كرد:براي چه بايد چنين برنامههايي را حذف كنيم؟ وقتي مخاطب علاقه دارد چنين برنامهاي را ببيند، ما چرا بايد آن را حذف كنيم؟ اگر مخاطب برنامهاي از دست برود، آن وقت بايد فكري برايش كرد. در گيشه سينما اگر يك فيلم از حد نصابي كمتر فروش داشته باشد، آن را برميدارند، حال وقتي اين برنامههايي كه شما نام برديد، مخاطب 98 و 99 درصدي دارند و طي سالهاي اخير حتي مخاطبشان هم بيشتر شده و كمتر نشده، چرا بايد حذف شوند؟ اين كار بيشتر مثل دهن كجي به مخاطبان است. يك برنامه تا زماني كه مخاطب بالايي دارد، بايد ادامه پيدا كند. ضمن اين كه ما در همين راستا برنامههاي تابستان شاد، يار مهربان، حرفهها و مشاغل و بسياري برنامههاي ديگر نيز در حال توليد هستند.
وي با بيان اين كه رسانه مرتب با تنوع مخاطب برخورد دارد و اين يعني رسانه مدام زايش دارد، گفت: ما اگر برنامه جديد توليد نكينم يعني مديريت نميكنيم. گروه كودك و نوجوان شبكه دو مرتب در حال توليد برنامههايي است كه نام دارند، زمان دارند، ساعت پخش دارند و از همه مهمتر مخاطب آنها را ميشناسد. همچنين شبكه كودك و نوجوان به مدت 10 شب، در 14 و 15 خرداد براي اينكه نسل نوجوان را با افكار امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري آشنا كند، برنامهاي را در ساعت 22 به روي آنتن فرستاد و در حال حاضر نيز براي آشنايي گروه كودك و نوجوان با بحث اصلاح الگوي مصرف برنامهاي روي آنتن ميفرستد.
گروه كودك و نوجوان شبكه دو مدام در حال تحول است
مشكيني در پاسخ به اين سوال كه ميزان توحل در برنامههاي شبكه دو چه اندازه و در چه بازه زماني است، توضيح داد: شما تحول را مدام در اين گروه ميبينيد. اين دوره دائم در حال روي دادن است. امروز مخاطب كودك و نوجوان بيش از 90 درصد برنامههاي اين شبكه را دنبال ميكند.
اين بدان معناست كه مرتب در حال تحول است. برنامههاي فيتيله و عمو پورنگ مدام تغيير و تحول ايجاد ميكنند و حرفهاي جديد ميزنند و تيمهاي شعر و نمايش بسياري در اين برنامهها در حال تلاش هستند تا ما گرفتار تكرار نشويم.
وي درباره توقف پخش برنامه «شب به خير بچهها» نيز گفت: فعلا يك ويژه برنامه عروسكي داريم كه ساعت 22 پخش ميشود. ضمن اينكه در زمان پخش اين برنامه، اذان به روي آنتن ميرود. ولي سري جديد اين برنامه با برنامههاي مناسبتي، ملي، مذهبي و با مضامين فرهنگي و تاريخي در حال ساخت است.
مخاطبان خواستار پخش برنامههاي قديمي هستند
مدير گروه كودك و نوجوان شبكه دو همچنين درباره سهم توليدات برنامههاي خارجي در گروه كودك و نوجوان شبكه دو، تصريح كرد: ما الان كارتونهاي ايراني بسيار جذابي پخش ميكنيم. كارتونهاي ايران تا ثريا و شكرستان درحال پخش است و با يك نسبتي سعي ميكنيم كه انيميشنهاي مناسب خارجي را پخش كنيم تا تنوع مورد نظر كودك و نوجوان هم تامين شود.
وي همچنين درباره پخش تكراري برخي برنامهها نظير پخش دوباره برنامه خونه مادربزرگه، اظهارداشت: رسانه وقتي كنداكتور پخش را ميچيند، بخشي به برنامههاي جديد، بخشي به برنامههاي تاميني و بخشي هم مربوط به بازپخش برنامههاي قديمي است و مخاطب نيز خواستار پخش آن است. البته اين برنامهها با فاصله زماني 3 تا 5 ساله به روي آنتن ميروند و در تمام دنيا مرسوم است. گروه به اندازه كافي برنامه براي پخش دارد و مركز صبا هم توليدات بسيار خوبي دارد و ما مشكلي براي پر كردن آنتن نداريم. اين مساله مربوط به نياز و درخواست مخاطب است.
تمام گروههاي برنامهساز شبكه دو در جهت كودك حركت ميكنند
مدير گروه كودك و نوجوان در پاسخ به اين سوال كه آخرين وضعيتي كه پس از دو سال و در حال حاضر از شبكه كودك ميتوانيد ارائه بدهيد، چيست؟ عنوان داشت:اين شبكه امروز روزانه نزديك به 7 ساعت براي كودك و نوجوان برنامه پخش ميكند و گروههاي برنامهساز ديگر شبكه حتي گروه سياسي، برنامههاي خود را به اين محور نزديك كردهاند كه نظير آن را در نوروز امسال ديديم. بخشي از برنامههاي ما هم درباره كودك و نوجوان و خطاب به خانواده است كه برنامههايي نظير تصوير زندگي به همين سمت و سو رفته است. ما الان فاصله خود را بسيار كمتر كرده ايم با آنچه كه در نهايت ميخواهيم به سمتش برويم و گروههاي برنامهساز شبكه دو تمام برنامههايشان را به اين سمت معطوف كردهاند.
وي گفت: كودك، خردسال و نوجوان اولويتهاي ما در برنامهسازي است. ما هم ساختار مستند، نمايش، كارهاي تركيبي، عروسكي و مسابقه در اوليت ماست. پيامهاي اصلي ما ديني، اخلاقي، تفريح، سرگرمي، نشاط، شادابي و ارتقاء آگاهيهاي كودكان، پيامهاي ويژه نظير مسائلي مانند رشد كودكان، بلوغ نوجوانان، هويت يابي، هويت عاطفي، اجتماعي، ديني، عقلي و حتي رشد جسماني است كه بايد به آنها توجه كنيم.
گفتوگو از: مريم فيروزفر
کد خبر: 12442
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcci0qs.2bqi08laa2.html