حجت الله سیفی در گفتگو با هنرنیوز:

تلویزیون ساخت سریال‌ها را به افراد خاصی واگذار می‌کند

14 مرداد 1393 ساعت 10:57

یک کارگردان سینما و تلویزیون گفت: متاسفانه تلویزیون ساخت سریال ها را به افراد خاصی واگذار می کند و این دوستان به اصطلاح دست شان با تلویزیون در یک کاسه است.


حجت الله سیفی کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنر نیوز در مورد تازه ترین فعالیت های سینمایی و تلویزیونی خود افزود: فیلمنامه فیلم سینمایی «بچه های جسور ۲» را برای حمایت مالی به بنیاد سینمایی فارابی ارائه دادم که همچنان منتظرپاسخ این نهاد فرهنگی هستم و به قول معروف با فارابی در حال کلنجار رفتن هستیم تا ببینیم چه می شود. غیر از آن نیز دو فیلمنامه برای ساخت سریال را هم به سیما فیلم ارائه دادم و منتظرپاسخ آنان هستم.
کارگردان فیلم سینمایی« کیلومتر ۵» با اشاره به مقوله ای به نام سریال سازی در تلویزیون اضافه کرد: متاسفانه تلویزیون ساخت سریال ها را به افراد خاصی واگذار می کند و این دوستان به اصطلاح دست شان با تلویزیون در یک کاسه است.
وی ادامه داد: نباید ساخت سریال فقط به افراد محدودی ختم شود.تلویزیون یک رسانه ملی است و نیازمند نگاه های متفاوت است لذا باید همه کارگردانان با نگاه های متفاوت هم بتوانند در این دایره حضور داشته باشند اما متاسفانه گویا تلویزیون ملک شخصی برخی از افراد شده است و آنان تمام سریال های مناسبتی و غیرمناسبتی تلویزیون را با گروه مختص به خودشان تولید می کنند و با زدو بندهایی که دارند اجازه نمی دهند تا کسان دیگری وارد این حوزه شود.
حجت الله سیفی با اشاره به یکی دیگر از آثار خود که قرار است به زودی آن را تولید کند اظهار داشت: بزودی فیلمنامه فیلم سینمایی « جنگل تلخ» را برای دریافت پروانه ساخت به شورای پروانه نمایش ارائه خواهم داد اما مهم تر از بحث پروانه ساخت ، بحث بودجه آن است که اول باید فراهم شود چرا گرفتن پروانه ساخت کار خیلی ساختی نیست. قصه جنگل تلخ در مورد زندگی چند جوان است که برای جشن پایان خدمت سربازی یکی از دوستان خود راهی جنگل می شوند و حوادثی برای آنان در جنگل پیش می آید.این کاریک کار اجتماعی با رویکرد جوانان است که علاوه بر نویسندگی و کارگردانی اثر ، تهیه کننده آن را نیز خودم برعهده خواهم داشت و بعد از مهیا شدن سرمایه، این فیلم وارد پیش تولید خواهد شد.
این کارگردان سینما و تلویزیون همچنین از دو فیلم سینمایی از ساخته های خود به نام های «سهم من از زندگی» و «پسران جسور۱» برای اکران خبر داد است.اما گفت: تا کنون نتوانسته ام امکان اکران آن در سینما یا امکان فروش آنان به تلویزیون را فراهم کنم.
کارگردان فیلم سینمایی« جستجو در شهر» در مورد سریال های تلویزیون بویژه سریال های «مدینه » و«هفت سنگ» افزود: من سریال های مدینه و هفت سنگ را به صورت پراکنده دیدم اما معتقدم که گفتمان آدم های سریال ها، گفتمان امروزی نیست و در فضای ۴۰ سال قبل سیر می کند و خیلی نمی تواند موضوع ارزشی باشد.از سوی دیگر معتقدم که چون تلویزیون یک رسانه دولتی است آنان هستند که بر اساس سیاستی که دارند سریال های مورد نظر خودشان را برای ماه مبارک رمضان یا ایام دیگرانتخاب می کنند.
سیفی تصریح کرد: با وجودی که باید بارمسائل آموزشی و ارزشی تلویزیون بیشتر باشد اما شما شاهد سریال هایی در تلویزیون هستید که در این سریال ها،هیچ کدام از آدمها و شخصیت ها مثبت نیستند تا تماشاگربه سمت آنان کشیده شود. یا شما در این سریال ها شاهد دیالوگ هایی نیستید که مخاطب مطلب نیکویی را از این دیالگوها برای خودش برداشت کند. گویا تمام مظامین شده جنگ و دعوا بین چند مرد و زن است که یا حق خوری کردند یا کلاه برداری کردن و یا دزدی کرده اند و این وسط شما یک آدمی پیدا نمی کنید که مریدی برای همه تلقی شود.به نظر می رسد که همه شخصیت ها منفی هستند. گویا تنش جامعه از طریق قاب تلویزیون وارد خانه های مردم می شود به گونه ای که حتی فیلم های طنز تلویزیون هم آنقدر سخیف و سطحی است که یک دیالوگ را بارها جابه جا می کنند و ادا در می آورند تا مخاطب را بخندانند.آدم ها را به گند می کشند تا بدین وسیله مردم را بخندانند یعنی به جای اینکه مخاطب به فُرم بخندد به گندزدن آدم ها می خندند..
وی در مورد کپی برداری برخی از سریال ها ایرانی از سریال های خارجی یاد آور شد: متاسفانه کپی برداری متعلق به کسانی است که توانایی نزدیک شدن به مضامین ایرانی را ندارند و در واقع آنان به دنبال یک کار سهل الوصول هستند و به همین جهت است که دست به کپی برداری می کنند چرا که همه فضا و همه شخصیت ها آماده است و به خودشان زحمت نمی دهند. به عبارت دیگر، این نوع آدمه ها، برداشت نمی کنند بلکه کپی برداری می کنند.درحالی که برداشت آزاد از یک اثریعنی اینکه کسی ذهنیتی از یک اثر را دریافت کرده باشد. اما برخی ها یک کار را بازآفرینی ایرانی می کنند مثل سریال هفت سنگ که کپی برداری از یک سریال خارجی بود و آدم های سریال هفت سنگ، همان مسیر و راهی را که در سریال اول طی کردند در سریالی که از روی آن کپی برداری شده را ادامه خواهد داد. نویسندگان اینگونه آثار تصور می کنند که مخاطبین فقط کار آنان را می بیند و اثر اصلی را نمی بیند درحالی که با توجه به امکانات امروزی مثل اینترنت اینگونه کپی برداری ها را بلافاصله لو خواهد رفت.


کد خبر: 73832

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcci4qm.2bq118laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com