گزارش هنرنیوز ازنشست خبری همایش «باران غدیر»/۱/؛

زائری: همایش باران غدیر در راستای گسترش جریان بیداری اسلامی است

30 مهر 1391 ساعت 15:00

حجت‌الاسلام و المسلمین «محمدرضا زائری» دبیرهمایش بین‌المللی «باران غدیر» گفت: این همایش در راستای گسترش جریان بیداری اسلامی می‌تواند حرکتی برای اسلام ناب محمدی و مکتب اهل بیت علیه‌السلام در جهان به وجود آورد.


به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ نشست خبری همایش بین‌المللی هنری ادبی «باران غدیر» با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین «محمدرضا زائری» دبیر این همایش ،«محسن مومنی» رئیس حوزه هنری، «حبیب ایل‌بیگی» مدیر روابط عمومی حوزه هنری و دبیر اجرایی این همایش و خبرنگاران رسانه های گروهی در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
در این نشست خبری حجت‌الاسلام و المسلمین «محمدرضا زائری» اظهارداشت: هدف از برگزاری این همایش شناسایی ادیبان و هنرمندانی است که آثاری در زمینه غدیر دارند و در واقع همایش باران غدیر تلاشی در جهت ارتباط میان ادیان و تقویت و ساماندهی ادبیات ارتباطی میان ادیان است.
وی افزود: اساس برگزاری این همایش الزام به امر پیامبر (ص) در جاودانه کردن حادثه غدیر در زبان ادبی و هنری است که نخستین بار با درخواست سرایش شعر از سوی ایشان پس از قرائت خطبه غدیر اعلام شد و اهتمام فراوانی به تدوین پایان‌نامه‌های دانشگاهی در مقطع دکتری در زمینه غدیر پس از برگزاری این همایش انجام گرفته و دبیرخانه همایش نیز آماده همکاری در جهت به انجام رسیدن آن و نیز انتشارشان است.
حجت‌الاسلام و المسلمین زائری تصریح کرد: خوشبختانه میهمانان دعوت شده در همایش نیز در طول سال‌های گذشته در برنامه‌های مختلف بین‌المللی داخل شرکت کردند که این نشان از تاثیرگذاری همایش بوده است و شاید مأموریت حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی برای این موضوع از این امر ناشی می‌شود که پیامبر اکرم (ص) اصرار داشتند که موضوع غدیر جاودانه، ماندگار و تاریخی شود و در همان خطبه غدیر نیز به آن اشاراتی داشته‌اند که پدرها به فرزندانشان تا روز قیامت موضوع غدیر را نقل کنند.
وی ادامه داد: در طول ۲ سال گذشته که همایش باران غدیر توسط حوزه هنری برپا شد، دستاوردهای خوبی داشته است که از جمله آن می‌توان به تألیف و نشر آثار نویسندگان بوده است چرا که این همایش تعقیب‌کننده نویسندگان برای نگارش آثار نیز بوده و در راستای همایش‌های قبلی باران غدیر طرح موضوعات این همایش در مجامع دانشگاهی آکادمیک و رسانه‌ها شکل گرفته و موجب انتشار کتاب در داخل و خارج از کشور شده است.
دبیرهمایش «باران غدیر»خاطرنشان کرد: بعد از برپایی همایش «باران غدیر» همایش‌های بسیاری در کشور برپا شده است که از مهمانان و مدعوین این همایش استفاده شده است. به عنوان مثال پایان‌نامه‌هایی توسط دانشجویان با موضوع پیامبر اکرم(ص)، غدیر و ولایت امیرمؤمنان در رشته‌های کارشناسی ارشد و دکترا نوشته شده که این همایش آمادگی خود را برای حمایت از آنها اعلام می‌کنند و اگر در گذشته پایان‌نامه‌هایی در این راستا به نگارش درآمده باشند، همایش «باران غدیر» آنها را شناسایی و برای چاپ و انتشار حمایت می کند.
وی تاکید کرد: چندی پیش شاعران و نویسندگان دیگر ادیان شرکت‌کننده در همایش «باران غدیر»، اهانت به ساحت پیامبر(ص) را محکوم کردند که این جای تقدیر دارد و امسال هم به این همایش بخش ویژه‌ای افزوده شده ، یعنی علاوه بر موضوعاتی مثل شعر و مقاله، موضوع موسیقی و قوال‌های پاکستانی، سبک و تدوین بازشناسی آیین غدیریه‌خوانی افزوده شده و ما در راستای این همایش ۵ کتاب منتشر می کنیم که ادبیاتی خاص را در کشور خواهد ساخت.
زائری عنوان داشت: بخش ویژه‌ این همایش نیز به موضوع «رحمة‌الله العالمین» اختصاص دارد یعنی ادیان مختلفی که نسبت به پیامبر(ص) احترام و تقدیر دارند در این بخش حضور می‌یابند . همچنین در این همایش فرزند زنده‌یاد «پولس سلامه» شاعر لبنانی حضور خواهد یافت و کتابی برای بزرگداشت این شخصیت منتشر می‌شود. چرا که این همایش در راستای گسترش جریان بیداری اسلامی می‌تواند حرکتی برای اسلام ناب محمدی و مکتب اهل بیت علیه‌السلام در جهان به وجود آورد.
در ادامه این نشست «حبیب ایل‌بیگی» دبیر اجرایی این همایش نیز طی سخنانی اظهارداشت: همایش «باران غدیر» روز شنبه ۶ آبان سال جاری در شهر تهران آغاز به کار می‌کند و مهمانان روز جمعه وارد ایران می‌شوند و خوشبختانه در این همایش ۱۷ شاعر، نویسنده و هنرمند خارجی به همراه ۶ شاعر و نویسنده ایرانی حضور می‌یابند که لازم است گفته شود که مهمانان خارجی هیچ‌کدام مسلمان نبوده و از مذاهب گوناگون هستند.
وی افزود: همایش «باران غدیر» در ۲ بخش ادبی و هنری برگزار می‌شود که در بخش ادبی برنامه‌هایی نظیر شعرخوانی، رونمایی از کتاب‌هایی نظیر «ملحمه الغدیر»، «هماری الرسول» و «مناقب حضرت علی(ع)» برگزار می‌شود و در بخش هنری امسال میزبان گروه قوالی از کشور پاکستان با حضور «عابد مهر علیخان» هستیم که این گروه به شعرخوانی از اشعار جامی، ناصرخسرو و شعرهایی به زبان هندو می‌پردازند که همه افراد این گروه اهل سنت هستند.
ایل بیگی تصریح کرد: شنبه از ساعت ۱۸ تا ۲۰ در تالار سوره برنامه‌هایی نظیر شعرخوانی، قوالی و بزرگداشت زنده‌یاد «پولس سلامه» شاعر لبنانی با حضور فرزندش برگزار می‌شود و در دومین روز از این همایش که به بخش ویژه حضرت محمد(ص) اختصاص دارد، شعرخوانی، قوالی، رونمایی از کتاب «هماری رسول» و بزرگداشت «دهر مندرنات» از کشور هند صورت می‌گیرد که این بخش با نام «رحمة‌للعالمین» نامگذاری شده است.
وی ابرازداشت: مهمانانی از کشور لبنان، تونس و مصر و شاعران ایرانی شامل : غلامعلی حداد عادل، محمد اکرامی‌فرد، مرتضی امیری‌اسفندقه، عباس براتی‌پور و حسین اسماعیلی در این همایش حضور خواهند داشت و به شعرخوانی می‌پردازند. همچنین آیین پایانی همایش «باران غدیر»، یکشنبه ۷ آبان سال جاری از ساعت ۱۸ تا ۲۰ در تالار سور مهر و با برنامه‌هایی نظیر شعرخوانی، قوالی، رونمایی از کتاب «مناقب حضرت علی علیه‌السلام در شعر فارسی شبه قاره» با حضور نویسنده کتاب، محمد سرفراز ظفر و تقدیر از شرکت‌کنندگان همایش به کار خود پایان می‌دهند و در خلال برپایی این همایش نشست‌های تخصصی در سالن سلمان هراتی و کارگاه تجسمی حوزه هنری برپا می‌شود.
وی ادامه داد: نشست های این همایش عبارتند از : نشست تخصصی «ادبیات و هنر میان دینی و میان مذهبی» با حضور شعرا و نویسندگان ایرانی و غیرایرانی و «کارگاه تخصصی خوشنویسی» با حضور استاد «ابن کلیم احسن نظامی» استاد خطاط از کشور پاکستان است . همچنین نمایشگاه ۴۵ اثر نقاشی، خطاطی و نگارگری در گالری ابوالفضل عالی برگزار می‌شود که آثار افرادی نظیر حبیب صادقی، صداقت جباری، غلامعلی طاهری، علی وزیران، علیمحمد شیخی، علیرضا امیری مقدم و جمشید سرحدی در آن به نمایش گذاشته خواهند شد.
ایل بیگی در پایان گفت: در آیین پایانی همایش «باران غدیر» همه برنامه‌های انجام شده بر روی DVD به مدعوین اهداء و مدعوین این همایش، ۸ و ۹ آبان سال جاری به خراسان رضوی و شهر مشهد سفر خواهند کرد و سپس به نیشابور رفته و پس از بازدید از آرامگاه خیام و عطار نیشابوری به شعرخوانی می پردازند.


کد خبر: 48272

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcciiq0.2bq4m8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com