بازديد نمایندگان مجلس از مؤسسات علمی آموزشی غنا
26 مهر 1394 ساعت 15:00
به دعوت دانشگاه جامعه المصطفی العالميه، سه تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، از مراكز و مؤسسات آموزش عالي كشور غنا ديدن كردند.
به گزارش هنرنیوز، نصرالله پژمانفر، جبار کوچکینژاد وعليرضا سلیمی، اعضاي کمیسیون فرهنگی مجلس شوراي اسلامي، با حضور در كشور غنا، از مراكز و مؤسسات آموزش عالي اين كشور آفريقايي ديدن كردند.
بازدید از دانشگاه اسلامی غنا
در این دیدار هیأت اعزامی از مجلس شورای اسلامی به همراه فرامرزی، سرپرست رايزني فرهنگي ايران در غنا، از کلاسهاس درس، کتابخانه، کافینت، سالن اجتماعات و مسجد دانشگاه اسلامي غنا بازدید كردند.
کالج دانشگاه اسلامی غنا، در سال ۱۹۹۵ با هدف توسعه آموزشهای دینی توسط سازمان حوزهها و مدارس علمیه خارج از کشور، خریداری شد. در سال ۲۰۰۰ امور مختلف ثبت رسمی دانشگاه در نظام آموزش عالی غنا به نتیجه رسید و کالج دانشگاه اسلامی غنا با اخذ وابستگی موسسه به دانشگاه غنا (لگون) موفق به اخذ اعتبارنامه شورای ملی اعتبار بخشی (NAB) نیز شد. در سال ۲۰۰۱ دانشگاه اسلامی کار خود را با پذیرش ۱۳ دانشجو در رشته مطالعات ادیان (گرایش اسلامی) با وابستگی رشته به دانشگاه لگون آغاز كرد.
در حال حاضر دانشگاه اسلامی غنا دارای ۸ رشته گرایش است که شامل مطالعات ادیان با گرایش مطالعات اسلامی، مدیریت کسبوکار (با گرایشهای حسابداری، بانکداری و مالیه، بازاریابی و مدیریت منابع انسانی) و رشته علوم ارتباطات (با سه گرایش خبرنگاری، روابط عمومی و تبلیغات) ميشود.
۶۰ درصد دانشجویان را مرد و ۴۰ درصد دانشجویان این دانشگاه را زنان تشکیل میدهند. از این تعداد ۷۵ درصد در دورههای روزانه و ۲۵ درصد در دورههای پایان هفته مشغول به تحصیل هستند. دانشگاه ۲۲ نفر دانشجوی خارجی دارد که ۲۰ نفر آنان از نیجریه و دو نفر دیگر از کشورهای گامبیا و اوگاندا هستند.
از مجموع ۴۰۰ دانشجوی خانم، حدود ۶۰ نفر آنان غیرمسلمان هستند. با این حال رعایت شرایط پوشش دانشگاه برای تمامی آنها الزامی است.
بسیاری از دانش اموختگان دانشگاه اسلامی غنا توانسته اند جایگاه خوبی بعد از فراغت از تحصیل به دست بیاورند. هماکنون دو نفر از دانش آموختگان این دانشگاه در پارلمان کشور حضور دارند.
بسیاری از دانشآموختگان با ادامه تحصیل و کسب مدارج بالاتر، به عنوان عضو هیأت علمی جذب مراکز آموزش عالی شدهاند. بسیاری از آنان نیز (به خصوص شیعیان) در شبکههای رادیو و تلویزیونی کشور به عنوان کارشناس مسايل دینی حضور مستمری دارند.
بنا بر اعلام اين خبر، همزمان با حضور نمایندگان و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به همراه سرپرست رایزنی فرهنگي كشورمان در دانشگاه اسلامي غنا، نشستی دوستانه با حضور مسئولین و اساتید دانشگاه برگزار شد.
مدیر آموزش دانشگاه، در اين ديدار در سخناني اظهار كرد: تا به امروز افراد و شخصیتهای مختلفی از اعضای جامعه المصطفی گرفته تا ريیس جمهور غنا از این دانشگاه دیدن کردهاند. از این رو امید است، حضور هیأت پارلمانی ایران بتواند روابط دوجانبه بین مجلس و دانشگاه و همچنین روابط دو مجلس ایران و غنا را مستحکمتر كند.
وی افزود: تا سال ۱۹۹۷ هیچ دانشگاه خصوصی در کشور غنا اجازه فعالیت نداشت؛ اما پس از آن دانشگاه اسلامی غنا با حمایتهای ایران و با پذیرش ۱۳ دانشجو در رشته مطالعات ادیان کار خود را آغاز کرد و در سال ۲۰۱۲ نیز چند رشته دیگر به آن اضافه شد.
در ادامه پژمانفر، نماینده مجلس شورای اسلامی، در سخناني در وصف اقدامات ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: اولین قدم نظام جمهوری اسلامی ایران پس از تأسیس، توسعه نظام آموزشی در کشور بوده است. هماکنون در ایران بیش از ۴ ميليون و ۵۰۰ هزار دانشجو و ۱۱۰ هزار هیأت علمی و ۴۳۰ دانشگاه خصوصی داریم؛ در حاليكه که اين آمار، طلاب علوم دینی را شامل نمیشود.
نشست با دانشجویان
هيأت نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در ادامه در نشستي با حضور دانشجويان دانشگاه اسلامي غنا شركت كردند. اين دانشجویان مطالبی را در خصوص مسايل روز ایران و اسلام بیان كردند.
در ادامه پژمانفر، در خصوص دستاوردهای علمی و برنامه صلحآمیز انرژی هستهای كشورمان گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران در زمینه علوم و تکنولوژی قدم به عرصههایی نهاد که کشورهای قدرتمند اجازه ورود به این عرصهها را به دیگران نمیدهند و نوعی تبعیض قائل هستند. در حالیکه ایران با استقامت، درهای علم و تکنولوژی را گشود و به علوم نوینی چون انرژی صلحآمیز هستهای، بیوتکنولوژی و نانو دست یافت. امروز استقامت و پایداری ایران برای رفع موانع و مشکلات پیش رو تبدیل به یک فرهنگ عمومی در کشور شده و همین امر نیز عامل توسعه ماست.
وي افزود: سازمان ملل و سازمان بينالمللي انرژی هستهای نیز از همان ابتدا میدانستند که ما هیچ انگیزهای برای ساختن سلاح هستهای نداریم؛ اما با تبلیغات به جهان اینگونه القا کردند که ایران قصد ساخت سلاح هستهای و بمب اتم دارد؛ بنابراين ما باید با این تبلیغات مقابله میکردیم.
پژمانفر ادامه داد: برای اثبات اینکه چنین قصدی نداریم، پای میز مذاکره آمدیم و ثابت کردیم، علیرغم اینکه بر حقوق خود پافشاری میکنیم؛ اما با سلاح هستهای کاری نداریم. ما مذاکره را به پایان رساندیم در حالی که پیروز شدیم و بر حق خود ایستادگی کردیم.
در ادامه کوچکینژاد، ديگر نماينده مجلس شوراي اسلامي، در سخناني بيان كرد: از جانب کشوری سخن میگویم که بیش از ۴ ميليون و ۵۰۰ هزار دانشجو دارد و نظام دانشگاهی ما از کرسیهای آزاداندیشی برخوردار هستند. رهبر معظم ایران نیز همواره دانشجویان را به حضور میپذیرد و یک نوع گفتوگوی دوجانبه بین دانشجویان و رهبری برقرار است.
وي افزود: از سوی کشوری سخن میگویم که سالانه پذیرای بیش از ۲۰ میلیون نفر زاير مشهد مقدس است، اجتماعات چندمیلیونی روز اربعین و روز قدس را مدیریت میکند و هیچ حادثهای برای شرکتکنندگان پیش نمیآید.
كوچكيزاده همچنين گفت: من یکی از آسیبدیدگان حجاج در سال ۱۹۸۷ بودم. در آن راهپیمایی حجاج ایرانی و دیگر کشورهای اسلامی فقط براعت خود را از اسرائیل و ظالمین اعلام میکردند. در آن حادثه با سلاح گرم به ما حمله شد و تعداد ۴۰۰ زائر ایرانی و زائرانی از دیگر کشورهای اسلامی کشته شدند. اینگونه حوادث در مکه و مدینه کم اتفاق نمیافتد؛ مانند آتش گرفتن چادرهای حجاج در منا؛ بنابراین حادثه اخیر حادثهای نبود که یک بار اتفاق افتاده باشد. قابل قبول نیست که از بین حدود ۲ میلیون زائر خانه خدا حدود ۵ هزار نفر کشته شوند.
سلیمی، ديگر نماينده مجلس حاضر در اين نشست هم گفت: دین اسلام، دین رحمت است و پیامبر گرامی اسلام (ص) نیز ملقب به رحمت للعالمین هستند. پیامبر (ص) آنقدر مهربان بودند که در چند جای قرآن ذکر شده و حفظ کرامت انسان به وفور در دستورات اسلامی آمده است. کشتن هر فردی حرام قطعی و از گناهان کبیره است؛ بنابراين هيچ بهانهای نمیتواند توجیهکننده این اعمال باشد.
وي افزود: در اسلام حتی آسیب رساندن به خود نیز حرام است؛ پس حرمت کشتن دیگران امری پذیرفته شده در نزد اسلام و عقل نبوده و به دور از فطرت است؛ اما متأسفانه جهان امروز بیش از پیش با انواع خشونت مواجه است. باید دریافت که منشأ این اعمال چیست. اکثر این ترورها توسط برخی از کشورها مدیریت، پشتیبانی مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی میشود. بوکوحرام در آفریقا و داعش در خاورمیانه توسط همین کشورها توسعه داده شدهاند. باید بررسی شود که چه کسی به آنان کمک مالی و تسلیحاتی میکند. مگر یک گروه کوچک میتواند به تنهایی چنین جنایتی را مرتکب شود.
وي در ادامه سخنان خود اظهار كرد: یکی از بدترین انواع تروریستها، نوع دولتی آن است که اسرائیل به واسطه آن فلسطینیها را از خانه و کاشانه خود آواره کرده و مشکل آن است که سازمان ملل نیز به وظایف خود در این خصوص عمل نمیکند. جمهوری اسلامی ایران یکی از قربانیان تروریسم است، هماکنون سران این تروریستها در کشورهای غربی زندگی میکنند و توسط آنان حمایت میشوند.
اين گزارش ميافزايد كه بازدید از دانشگاه مدینه (دانشکده مدیریت بازرگانی و دانشکده مهندسی)، ديدار با شیخ عثمان نوح شربتو، امام کل مسلمانان غنا، دیدار با کمالالدین ابوبکر، امام کل شیعیان غنا، بازدید از حوزه علمیه اهل بیت (ع)، بازدید از دانشگاه ولی ویو، بازدید از حوزه گوود نیوز و بازدید از مجتمع آموزشی دخترانه حضرت فاطمه (س)، از ديگر برنامههاي هيأت اعزامي از مجلس شوراي اسلامي در غنا بود.
کد خبر: 83732
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccimq4.2bq118laa2.html