گردشگران به ليبي باز مي‌گردند

19 دی 1390 ساعت 14:31

با آغاز فعاليت سازمان گردشگري ليبي، گردشگران به اين كشور باز مي‌گردند.


به گزارش هنرنیوز به نقل از ایسنا، در شرايطي كه با پايان جنگ داخلي و حملات هوايي و مرگ سرهنگ «قذافي»، آرامش به «ليبي» بازگشته و كارشناسان صنعت گردشگري اميدوارند كه با استقرار آرامش در اين كشور و برگزاري انتخابات آزاد در ماه‌هاي آتي، «ليبي» به يك مقصد جهاني گردشگري تبديل شود، سازمان گردشگري ليبي فعاليت‌هاي خود را براي احيا صنعت گردشگري اين کشور آغاز کرد.


به گزارش ال ـ افريكا، اعضاي سازمان گردشگري ليبي طي مراسمي در ميدان اصلي شهر «طرابلس»، پايتخت ليبي آغاز شد، از فعاليت اين سازمان را براي معرفي جاذبه‌هاي گردشگري اين كشور با هدف جذب گردشگران خارجي خبر دادند.


در حال حاضر مشكل اصلي در جذب گردشگر، باندهاي فرودگاه طرابلس است كه در طول جنگ داخلي و حملات ناتو به شدت آسيب ديده، به همين دليل اولويت اول اين سازمان ‌بازسازي هرچه سريعتر اين فرودگاه براي آغاز پروازها خواهد بود.


دولت ليبي در سال ۲۰۱۰ نيز اعلام كرد كه قصد دارد با احداث چندين مجتمع تفريحي در نقاط مختلف اين كشور به ويژه شهر «طرابلس»،‌ پايتخت ليبي و همچنين معرفي شهر تاريخي «سيرن» يا «آتن آفريقا» ، شرايط لازم را براي رشد بيشتر صنعت گردشگري اين كشور فراهم كند؛ اين در حالي است كه افراد كمي در «ليبي» به زبان‌هاي انگليسي و فرانسوي آشنايي دارند، با اين وجود صنعت گردشگري مي‌تواند در سالهاي آتي درحدود سه تا چهار درصد توليد ناخالص داخلي ليبي (GDP) را به خود اختصاص دهد.

شهر تاريخي «سيرن»، يكي از غني‌ترين و زيباترين شهرهاي تاريخي جهان است كه بقاياي آن در سال ۱۹۸۱ ميلادي كشف شد. اين شهر كه حدود ۲۴۰۰ سال پيش بنا نهاده شده، شهري زيباست كه آثاري را از سه تمدن مصر باستان، رم باستان و يونان باستان در خود جا داده است.

سيرن در سال‌هاي دور يكي از زيباترين شهرهاي جهان باستان بوده و نقش زيادي در اعتلاي فرهنگي جهان و توسعه‌ي فرهنگ شهرنشيني داشته است. هرچند در سال ۳۶۵ پس از ميلاد مسيح (ع) به‌دليل وقوع زلزله‌اي سهمگين به‌شدت آسيب ديد، ولي دوباره رونق خود را بازيافت.

كشور ليبي هم‌چنين حضور پررنگي را در نمايشگاه گردشگري WTM در شهر لندن تجربه كرد و قصد دارد تا با جذب سرمايه‌گذاري‌ خارجي ۲۰۰ ميليون دلار براي احداث مجتمع‌هاي گردشگري لوكس، صنعت گردشگري‌اش را متحول كند، اين در حالي است كه ليبي با آثار تاريخي و طبيعي متعدد كه قابليت‌هاي لازم را براي تبديل شدن به يك مقصد جهاني گردشگري را دارا است.

اين كشور به‌ دليل بهره بردن از صدها چشمه‌ي آب گرم مي‌تواند به يك مقصد گردشگري سلامتي تبديل شود. هم‌چنين هزينه‌ي اقامت و گذراندن تعطيلات در ليبي بسيار كم‌تر از بسياري از كشورهاي اروپايي و آسيايي است.


طبق آمار موجود، سال گذشته بيش از ۱۰ هزار گردشگر از کشورهايي مثل «ژاپن»، «آلمان» و «انگليس» از «سيرن» ديدن کرده‌اند، اما از زمان آغاز درگيري‌هاي داخلي در ماه فوريه تا کنون حتي يک گردشگر نيز پا به سيرن نگذاشته، هرچند تابحال بدليل وجود نيروهاي داوطلب مردمي، صدمه زيادي در جريان جنگ داخلي به اين شهر وارد نشده، اين در حالي است كه شهر تاريخي «سابراسا» ليبي با آثاري از سه دوره تاريخي و شهر تاريخي «لپتيس ماگنا» نيز خالي از گردشگر هستند.

شهر تاريخي «سابراسا» كه در سال ۱۹۸۲ در فهرست ميراث جهاني سازمان «يونسكو» به ثبت رسيده، قدمتي چندهزارساله داشته و آثاري از «فينيقي‌ها»، «فراعنه سياه» و «روميان» را در خود جاي داده است.

شهر تاريخي نيز «لپتيس ماگنا» در سواحل ليبي نيز محل تولد يکي از امپراتوران تمدن روم باستان‌ بوده و آثار تاريخي ارزشمندي ازجمله آمفي تأتر، حمام‌هاي مرمرين رومي و يک کليسا را در خود جاي داده است.


انتهاي پيام




کد خبر: 35582

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccipq1.2bqp48laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com