جهانگیر الماسی در گفتگو با هنرنیوز؛

فیلم من را باید حلوا حلوا کنند

31 تير 1393 ساعت 12:45

جهانگیر الماسی گفت: جشنواره فیلم مقاومت چرا فیلم بنده «رنج و سرمستی» را برای حضور در این جشنواره قبول نکرد به نظرم باید بازنگری در این جشنواره صورت بگیرد. دلایلشان چه بوده است؟!


جهانگیر الماسی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در ارتباط با وظیفه سینما درمورد آگاهی بخشی به همگان در مورد مشکلات مردم مظلوم فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی گفت: در بیشتر مواقع مشکلات این چنینی به سیاستمداران بر می‌گردد که این دنیا را برای عده زیادی تبدیل به جهنم کرده‌اند. سیاستمداران بهترین شغل و امکانات را دارند و متاسفانه عوارض آن را مردم باید متحمل شوند. سینما نباید مناسبتی عمل کند کاری که در این سال‌ها تلویزیون انجام داده است مثلاً فقط در ماه مبارک رمضان است که به سراغ برنامه‌هایی می‌رود که تاثیر بسیار مثبت بر مخاطب می‌گذارد.

وی در ادامه افزود: سینما باید به وطیفه اصلی خودش عمل کند و اگر این کار را با آگاهی انجام دهد دیگر دستش خالی نمی‌ماند. مشکلات این چنینی نتیجه جهل و نادانی است. توده‌های مردم همچنان نمی‌دانند که چرا باید با هم زندگی کنند؟! منافع مشترک شان را نمی‌شناسند از طرفی مدیران ما هم که به دنبال پر کردن کارنامه کاریشان برای مدیران بالا‌تر از خود هستند.

بازیگر فیلم سینمایی «پشت پرده مه» گفت: اگر در سی سال گذشته ما اجازه می‌دادیم که سینما به وظیفه اصلی خودش عمل کند در همچین روزی دستمان خالی نبود و اصلاً مشکلاتی مانند موضوعات اقتصادی در سینما دیگر به وجود نمی‌آمد. نشریه‌ای دارم که مربوط به سال ۶۶ و یا ۶۷ می‌شود که در ارتباط با فروش فیلم‌های هندی صحبت می‌کند این نشریه در اوج جنگ در ارتباط با فروش و فیلم‌های هندی حرف می‌زند و ما این رفتار‌ها را در آن زمان به خوبی بررسی نکردیم که امروز شاهد اتفاقات به موقعی نیستیم مثلاً در زمانی که به فیلم‌های خاصی برای نشان دادن موضوع روز خودمان و دنیا نیاز داریم دستمان خالی است. باید یاد بگیریم که در هر زمان مناسب با آن فضایی که وجود دارد پیش برویم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه نباید از الگوهای آمریکایی پی روی کنیم گفت: سه ماه پیش زمانی که الگوی فیلم‌ها را اعلام کردند که مثلاً در فیلم‌ها باید قهرمان وجود داشته باشد بنده گفتم که این الگو‌ها الگوی آمریکایی و هالیوودی است و کاملاً اشتباه است آنچه باعث ماندگاری هنر می‌شود تراژدی موجود در اثر است. ما در سینما مردم را به سطحی نگری عادت داده‌ایم و در فیلم‌‌هایمان از آن‌ها نخواستیم که به موضوعات عمیق نگاه کنند.

الماسی در ادامه گفت: سینمای ما با انقلابی که رخ داد باید به ارزش‌های انسانی و شعور و آزادی انسان بهای بیشتری دهد این مبانی با انقلاب بین مردم ما توزیع شد. زمانی که ما می‌گوییم که انقلاب ما انفجار نور بود به معنی آگاهی دادن و از بین بردن جهل و نادانی است که سینما به درستی می‌تواند در این راستا گام بردارد.

کارگردان فیلم سینمایی «رنج و سر مستی» گفت: در حال حاضر هر جای دنیا جنگی صورت می‌گیرد در اکثر مواقع پای مسلمانان و اسلام در میان است و رژیم صهیونیستی هم که دیگر تکلیفش با مسلمانان روشن است و همهگان از نیت شوم آن با خبر هستند اما باید سینما در راستای آگاهی رسانی نسبت به این موضع تلاش ویژه‌ای را انجام دهد.

وی در ارتباط با اینکه چه مسائلی باعث شده که برخی از هنرمندان از ورود به این مباحث پرهیز کنند گفت: در کشور ما مرز‌هایی را بنا نهادند مثلاً اینکه اگر از کشور فلسطین حمایت کنید دیگر نمی‌تواند از کشور خارج شوید و یا در عرصه‌های بین المللی حضور فعالی داشته باشید من نمی‌دانم این افرادی که مسائل این چنینی را عنوان می‌کنند چه فکری در سر دارند؟! اصلاً مگر ما سینمای ایرانی خودمان را نداریم به دیگر کشور‌ها و سینمای آن‌ها چه کار داریم ما باید مسیر خودمان را در سینما طی کنیم. جالب این است که این تبلیغات وحشت آور توسط افراد داخلی صوررت می‌گیرد.

الماسی در پایان گفت: بنده گله‌ای هم دارم از جشنواره فیلم مقاومت چرا فیلم بنده «رنج و سرمستی» را برای حضور در این جشنواره قبول نکردند به نظرم باید بازنگری در این جشنواره صورت بگیرد. دلایلشان چه بوده است. شاید بگویند مباحث تکنیکی مورد نظر بوده است به بنده توضیح دهند که تکنیک یعنی چه؟! تصورشان از تکنیک چیست؟! فیلم بنده را بهترین فیلم ساز این مملکت کیانوش عیاری تدوین کرده است. این فیلم را باید حلوا حلوا می‌کردند. سایر فیلم‌هایی که در جشنواره حضور دارند همانند فیلم‌هایی است که برای بچه‌های دبیرستانی خوب ساخته شده است.


کد خبر: 73562

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccipqm.2bq1e8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com