کارگردان مجموعه تلویزیونی «دا»:
انیمیشن «دا» با هدف ترویج فرهنگ ایثار، شهادت و کتابخوانی ساخته شده
17 خرداد 1390 ساعت 15:59
«سينا عطائيان» كارگردان مجموعه تلویزیونی «دا»گفت: انیمیشن «دا» با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و کتابخوانی ساخته شده و شکل بصری کار تکنیک دستی است .
به گزارش خبرنگارتلويزيون هنرنیوز ، نشست خبری مجموعه تلويزيونی كتاب «دا» با حضور «سينا عطائيان» كارگردان این مجموعه، «علی تقی پور» تهيهكننده این مجموعه و «سهيل سليمانی» مدير روابط عمومی این مجموعه تلويزيونی وخبرنگاران امروزدر فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
درابتدای این نشست «علی تقی پور» تهيهكننده مجموعه تلويزيونی كتاب «دا» اظهارداشت: اين مجموعه ابتدا به عنوان يک طرح به گروه حماسه و دفاع شبكه اول سیما ارائه شد و ابتدا چون فضای اين نوع برنامهسازی در تلويزيون ناشناخته و مبهم بود. ما برای اینکه بتوانیم نظرمسئولین شبکه را جلب کنیم نمونه اوليه این مجموعه را توليد کردیم.
وی افزود: گروه شبكه اول پس از ديدن نمونهها از ما حمايت معنوی بسياری داشت و به ما اعتماد كرد.ند وما هم با این پشتوانه شروع به ساخت مجموعه کردیم در این راه بازیگران زن به دلیل حس هم ذات پنداری واینکه این مجموعه یک پروژه ملی بدون هیچ چشم داشتی با ما هماری داشتند.
تقی پورادامه داد: هراپیزود این مجموعه با مدت زمان 15 دقیقه با روایتگری یک بازیگرزن مطرح سینمای ایران روایت می شود ومن پیشنهاد می کنم که بينندگان اين اثر،همزمان با پخش شروع به خواندن كتاب «دا» كنند ، تا بتوانند بیشتر با این مجموعه ارتباط برقرارکنند.
این تهیه کننده عنوان داشت: تا به حال 5 قسمت از این مجموعه به صورت آزمايشی پخش شده و كتاب «دا» خاطره نوشتههای «سيده زهرا حسينی» است كه بسيار جذاب است ولی تا به حال حواشی اطراف كتاب نگذاشته است به متن آن كه پيرامون دفاع مقدس است، خيلی مشخص باشد.
تقی پور تاکید کرد: کتاب «دا» رمان نیست بلکه یک خاطره نویسی است که خانم حسینی گفته اند یک نفرآن را آرایش ادبی کرده و به این صورت چاپ شده است پس بسیاری به اشتباه به آن لقب رمان می دهند.
درادامه این نشست خبری «سیناعطائيان» کارگردان مجموعه تلويزيونی كتاب «دا» اظهارداشت: آنچه از تلويزيون پخش می شود تركيب كتابخوانی همراه با تصويرسازی متحرک است و ما حدود 6 ماه فقط پيرامون چگونگی روايت كتاب درگير بوديم.
عطائيان تصریح کرد: من بحث قصهخوانی در ايران و خارج از كشور را بررسی و تلاش كردم با بحث تصويرسازی و فضاسازی کنیم تا شكل تلويزيونی به كتاب«دا» بدهم و مخاطب خلاقيت و تجسم خود را با اثر درگير كند.
وی افزود: كتاب «دا» 40 فصل دارد كه ما يک داماتولوژی روی آن انجام دادیم وآن را به 120 اپيزود 15 دقيقهای تبديل كرديم و برای جذابیت بشتر از هنرمندان خانم برای آن را روايت استفاده کردیم. ازطرفی معتقدم که بخشهايی از خاطرات مخاطب را به شدت احساسی میكند و گاهی هنرمندان راوی اين ماجراها نيز درگير فضای حسی كار میشدند.
این کارگردان اضافه کرد: همان طور که آقای تقی پور گفتند هنرمندان وبازیگران مطرح سینمای ایران به خاطر وجهه فرهنگی اثر در آن حاضر شدند و هيچگونه چشمداشت مالی نسبت به كار نداشتند و روايت اين اثر با «پريوش نظريه» آغاز وهنرمندانی چون: «بهناز جعفری»، «افسانه بايگان»، «شقايق فراهانی» و«نيوشا ضيغمی» در آن حضور دارند.
عطائيان ابرازداشت: معتقدم راوی اين ماجرا بايد علاقه شخصی داشته باشد و افرادی كه در اين جريان با ما همكاری داشتند چنين دغدغهای در آنها وجود داشت و فضای حسی در اين اثر كه هر اپيزود يک اثر مستقل است، وجود داشت. اين اثر 4 شب در هفته قبل از خبر ساعت 21 روی آنتن می رود و موسيقی اثر توسط «علی شبخيز» ساخته شده و تيتراژ آن توسط آقای «شجاع نوری» وگروهشان با نام «دنگشو» ساخته است.
عطائیان درپایان این نشست گفت: انیمیشن «دا» با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و کتابخوانی ساخته شده و شکل بصری کار تکنیک دستی است وما به دلیل بالا بودن هزینه تولید فیلم و امکانات بیشتر ، انیمیشن را برای روایت کتاب «دا» انتخاب کردیم .
کد خبر: 28102
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccisqi.2bq4x8laa2.html