صادق صادق دقیقی در گفتگو با هنرنیوز:
چرا مخاطب فیلمهای دفاع مقدس کاهش یافته است
15 آذر 1393 ساعت 10:39
یک کارگردان فیلمهای دفاع مقدس گفت: چگونه است که امریکا فیلمی در مورد جنگ جهانی دوم که حدود ۷۰ سال از آن گذشته میسازد بیشترین فروش را دارد اما ما در مورد جنگ خودمان که عمرشان به کمتر از سه دهه هم نرسیده نمیتوانیم فیلمی بسازیم که مردم را به سینماها بکشاند؟ باید در این مورد آسیبشناسی شود که چرا چنین وضعیتی پیش آمده است.
صادق صادق دقیقی کارگردان فیلم سینمایی «تا آمدن احمد» در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد ساخت فیلمهای دفاع مقدس افزود: دغدغه دفاع مقدس از کودکی در امثال مثل من وجود دارد. من ساخت فیلمهایی با مضمون دفاع مقدس را دوست دارم. هر چند که میدانم تولید چنین فیلمهایی، سختیهای خاص خودش را دارد.
وی با بیان اینکه چرا با وجودی که سینمای دفاع مقدس در دهه اول انقلاب از ژانرهای پر طرفدار بوده اما اکنون این نوع سینما بتدریج در حال حذف شدن است تصریح کرد: همین الان در امریکا فیلمی با بازی براد پیت در مورد جنگ جهانی دوم روی اکران است که بیشترین فروش را داشته است. چگونه است که امریکاییها فیلمی در مورد جنگ جهانی دوم که حدود ۷۰ سال از آن گذشته میسازند و بیشترین فروش را کسب میکند اما ما در مورد جنگ خودمان که عمرشان به کمتر از سه دهه هم نرسیده نمیتوانیم فیلمی بسازیم که مردم را به سینماها بکشاند. واقعا باید در این مورد آسیبشناسی شود که چرا چنین وضعیتی پیش آمده است؟
این سینماگر ادامه داد: باید برای این مشکل اتاق فکرهای متعددی ایجاد شود و لازم است کسانی در این اتاق فکرها حضور پیدا کنند که حتما خودشان دغدغه دفاع مقدس داشته باشند. ما حداقل بابد سالی دو الی سه فیلم با موضوع دفاع مقدس داشته باشیم تا مردم آنان را ببینند نه اینکه فیلمی بیمخاطب بسازیم و بعد آن را به انبار بیندازیم.
کارگردان فیلم سینمایی «بزرگ مرد کوچک» با تاکید بر اینکه فیلمنامه خوب و قوی؛ حرف اول هر فیلمی را میزند اظهار داشت: متاسفانه ما در بخش فیلمنامههای دفاع مقدس هم، لنگ میزنیم و بسیاری از این فیلمنامهها قابلیت یک فیلم جذاب وحرفهای را ندارند.
وی تصریح کرد: معتقدم دولت باید گروههایی که فیلمهای دفاع مقدس تولید میکنند را میبایست شناسایی کند و از آنان حمایت نماید تا آنان انگیزه بیشتری برای تولید پیدا کنند. حتی معتقدم دولت باید از فیلمنامههای دفاع مقدس هم حمایت مالی کند و بودجهای را برای نگارش آنان اختصاص دهد. این درحالی است که فیلمنامه دفاع مقدس حتما نباید کُشت و کُشتار باشد. نمونه موفق این نوع فیلمنامهها، فیلم «شیار ۱۴۳» است که فیلم بسیار شریفی است.
صادق صادق دقیقی یاد آور شد: ما برای تولید فیلمهای دفاع مقدس نیاز به راه اندازی یک موج داریم. شما به فیلم «اخراجیها» نگاه کنید. چه موجی از مخاطب را به سینماها کشاند؟ شاید خیلیها این فیلم را دوست نداشته باشند اما این فیلم در ژانر دفاع مقدس بود و توانست مردم را به سینماها بکشاند. بنابراین باید مسئولین ظرفیت خودشان را افزایش دهند و اجازه بدهند همه نوع فیلم در مورد دفاع مقدس - حتی کار طنز و کمدی - هم ساخته شود. چه اشکالی دارد؟ اگر موجی در مورد فیلمهای دفاع مقدس به راه بیفتد حتما مردم این گونه فیلمها را خواهند دید. باید تعاملی بین سینماگران و مدیران سینمایی ایجاد شود و اجازه دهند تا فیلمسازان این حوزه، فیلمهای خودشان را بسازند. آن وقت مطمئن باشید که مردم فیلمهای دفاع مقدس را دوست خواهند داشت.
این کارگردان فیلمهای دفاع مقدس گفت: ساخت فیلمهای دفاع مقدس، کار سختی است و ما هم که به این حوزه وارد شدیم آمادگی این سختی را داریم اما باید این فیلمها از سوی دولت حمایت شوند. متاسفانه ما در فیلم «تا آمدن احمد» مورد حمایت قرار نگرفتیم و تنها آخر سر، بنیاد فارابی وامی را به این فیلم اختصاص داد. اما چه خوب است که سازمانها و نهادهای مختلف دولتی در این زمینه وارد میدان شوند و به فیلمهای دفاع مقدس کمک کنند.
صادق صادق دقیقی با اشاره به تهیه کننده فیلم «تا آمدن احمد» - خانم مرزبان – افزود: فکر میکنم تنها بانوی سینمای ایران که در بخش تهیه کنندگی سینمای دفاع مقدس فعالیت میکند فعلا همین خانم پروانه مرزبان – باشد. ایشان به تنهایی و در بخش خصوصی در حوزه فیلمهای دفاع مقدس کار میکنند. آیا نباید ایشان حمایت شوند؟ در حالی که برخی از نهادها؛ میلیاردها به یک فیلم دفاع مقدس اختصاص میدهند که به هیچ عنوان کار خوبی نیست و حتی نمیتواند پول عواملش را در بیاورد - من نمیخواهم نامی از فیلم برم – اما همین نهادها حاضر نیستند یک دهم این پول را به دیگر فیلمها اختصاص بدهند. چرا؟ خانم مرزبان حتی پیشینه بسیار طولانی در تولید کارهای دفاع مقدس در تلویزیون دارند. ایشان ۲۵ سال است که در تلویزیون فقط مستند دفاع مقدس ساختهاند. باید مسئولین سینمایی، کسانی را که هم تجربه کار دفاع مقدس و هم دغدغه آن را دارند مثل خانم مرزبان را حمایت کنند. نه کسانی که دغدغه دفاع مقدس ندارند اما فقط آمدند فیلمسازی را با فیلم دفاع مقدس شروع کند و آنگاه فیلمهای خودش را بسازند را حمایت کنند.
کارگردان فیلم سینمایی «تا آمدن احمد» اظهار داشت: خوشبختانه ما در تمام وزارتخانهها؛ اداره کل روابط عمومی داریم که همه آنان از ۱۰۰ میلیون تومان تا ۱۰ میلیارد تومان بودجه فرهنگی دارند. معتقدم باید در دولت مصوبهای تصویب شود و ۵ درصد از این بودجهها به بنیاد سینمایی فارابی یا هر ارگانی که به سینما کمک میکند اختصاص یابد. آن وقت میتوانیم شاهد شاهکارهایی در عرصه فیلمهای دفاع مقدس باشیم.
کد خبر: 77162
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccisqm.2bqme8laa2.html