مدیر اداره كل طبیعتگردی:
سایتهای طبیعت گردی از ابتداییترین امكانات برخوردار نیستند
31 خرداد 1391 ساعت 15:47
مدیر اداره كل طبیعتگردی گفت: در حال حاضر برای ۱۲۰ روستای هدف گردشگری، شاخص تعریف شده است كه ۲۴ گروه، روستاهای خود را معرفی كردهاند تا روی زیرساخت آنها كار شود.
به گزارش هنرنیوز، علی فیاضی ـ مدیر اداره كل طبیعتگردی - در نشستی خبری كه صبح امروز (چهارشنبه، ۳۱ خردادماه) با حضور معاون گردشگری برگزار شد، از تدوین نظامنامهی سرمایهگذاری در عرصههای طبیعی خبر داد و با اشاره به ارائهی سند ملی طبیعتگردی كشور بهعنوان مدل برنامهریزی در اجلاس OIC، بیان كرد: این سند یكی از بحثهای نادر در دنیاست. با توجه به بررسیهایی كه در میان كشورهای اسلامی انجام دادم، متوجه شدم فقط تركیه بعد از ایران این سند را آغاز كرده است.
وی افزود: كارشناس آنها پس از نشست تهران از ما خواست تا مشاور سند طبیعتگردی ایران، این مدل را در تركیه هم معرفی كند.
او در عین حال تأكید كرد: البته این سند باید اجرایی شود در این صورت است كه میتوان گفت طبیعتگردی ما مشكلی ندارد؛ ولی با این حال میتوان ادعا كرد، ایران در میان كشورهای اسلامی مدل برنامهریزشدهای برای طبیعتگردی دارد.
فیاضی در ادامه به دیگر فعالیتهای اداره كل طبیعتگردی اشاره كرد و از فعال شدن كمیتههای استانی و حضور بخش خصوصی در این فعالیتها خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: براساس گزارشهای فعالان طبیعتگردی و برخی بازدیدهای میدانی، سایتهای طبیعت گردی از ابتداییترین امكانات برخوردار نیستند و حتا اجازهی بازدید در برخی از این سایتها داده نمیشود. بنابراین با متولیان محیط زیست صحبت كردیم تا این مشكلات پیگیری شوند.
او ادامه داد: بررسیهای میدانی را در برخی سایتهای طبیعی و كویری استانهای خراسان جنوبی و خراسان شمالی و اصفهان آغاز كردهایم و ظرفیتهای گردشگری آنها احصاء شده است. قرار است تا پایان سال طبق تعامل با معاونت سرمایهگذاری، زیرساختهای گردشگری در آن مناطق ایجاد شود.
مدیر اداره كل طبیعتگردی همچنین اعلام كرد: از روز شنبه سایتهای حفاظت محیط زیست تهران نیز بازدید میشوند.
او صادر نشدن سریع مجوزها در سایتهای طبیعی را یكی دیگر از مشكلات دانست و افزود: در حال پیگیری رفع این مسأله هستیم، ولی قبل از آن لازم است، یكسری زیرساخت در این سایتها ایجاد شود.
به گفتهی فیاضی، آماده كردن ظرفیتها در كوتاهمدت یكی دیگر از بحثهای قابل پیگیری در این اداره است كه او دربارهی آن توضیح داد: ما قصد نداریم سازههای سنگین را برای گسترش طبیعتگردی ایجاد كنیم. به همین دلیل روی روستاگردی متمركز شدهایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر برای ۱۲۰ روستای هدف گردشگری، شاخص تعریف شده است كه ۲۴ عنوان، روستاهای خود را معرفی كردهاند تا روی زیرساخت آنها كار شود. همچنین كارگروه اقامتگاههای روستایی و پلاژها برای ساماندهی وضعیت این خانهها تشكیل شده است.
فیاضی در ادامه صحبتهایش با اشاره به سخنان برخی فعالان طبیعتگردی و محیط زیست دربارهی تخریب آثار طبیعی و همچنین تخلیهی زبالهها در مناطق طبیعی، گفت: نشستهایی را با فعالان محیط زیست برگزار كردهایم كه در برنامهی نخست، طرح نگهبانی از گلهای دشت شقایق را با مشاركت آنها به مدت پنج هفته برگزار میكنیم.
او افزود: این فعالان هر جمعه كارگاههای آموزشی را در دماوند برگزار میكنند تا از این اثر طبیعی صیانت كنند. در نهایت هم روز ملی دماوند برنامهی مشتركی بهمنظور اطلاعرسانی و فرهنگسازی برگزار میشود.
کد خبر: 42467
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccm0q0.2bqie8laa2.html