با دستور مقام قضایی،

حکم رفع تصرف عدوانی هتل آپادانا توسط بهره‌بردار گرفته شد

7 بهمن 1393 ساعت 15:07

عباس نوربخش -نماینده بهره‌بردار هتل آپادانا تخت جمشید -با بیان این که از ابتدا حکمی به نفع صندوق مبنی بر خلعید شرکت بهره بردارصادر نشده است، گفت: اینک حکم بدوی مبنی بر رفع تصرف عدوانی هتل آپادانا را دریافت کردم و طبق دستور صریح مقام قضایی و با حضور نیروی انتظامی و پس ممانعت از رفع تصرف ، بوسیله قفل ساز، قفل زنجیر درب هتل شکسته شد اما با توجه به نبودن وسایل و اموال موجود درهتل با شکستن درب اتاق شخصی اینجانب و بردن اسناد و اموال آن تصمیم به شکایت از مقامات صندوق حفظ و احیا و میراث فرهنگی استان فارس را دارم.


مریم اطیابی- به گزارش هنرنیوز، هتل آپادانای تخت جمشید بنایی متعلق به دوران پهلوی دوم است که دریکصدمتری بنای جهانی تخت جمشید قرارگرفته است. هتل آپادانا حدود ۸۰سال پیش به عنوان مرکزاقامتی پژوهشگران و باستانشناسان فرانسوی مورد استفاده قرارمی‌گرفته و بعد از آن به اداره میراث فارس و پایگاه تخت جمشید واگذارشد تا دهه ۷۰که در قالب اجرای طرح پردیسان،احیا و راه اندازی شد و مجموعه پژوهشی آپادانا را باعنوان هتل آپادانای تخت جمشید در طرح پردیسان مصوب کردند. از آنجا که این بنا آماده واگذاری به بخش خصوصی بود با هزینه دولت تجهیز و به صندوق حفظ واحیا داده شده تاکارهای واگذاری آن به بخش خصوصی را انجام دهد. 

اما در خرداد ۹۳ صندوق حفظ واحیا اعلام کرد که پس ازچهارسال این واگذاری لغوشد. دلیل مدیروقت صندوق حفظ واحیای آثار تاریخی هم عدم عملکرد بهره بردار به ضوابطی بود که موقع عقد قرارداد ما بین صندوق و او بسته شده بود. و در رسانه‌ها اعلام شد که درب هتل آپادانا پلمپ شده است اما اینک در بهمن ۹۳ عباس نوربخش – بهره بردار هتل آپادانا تخت جمشید – از گرفتن حکم رفع تصرف عدوانی هتل آپادانا سخن می‌گوید. 

هنرنیوز: در خرداد ۹۳ در اخبار داشتیم که هتل آپادانای تخت جمشید به دلیل متعهدنبودن بهره‌بردار به مفاد قرارداد با صندوق حفظ واحیا آثارتاریخی پلمپ شد وساختمان تاریخی آن دراختیاراداره کل میراث فرهنگی استان فارس قرارگرفته است؟ حال چگونه حکم ابطال این پلمپ را گرفتید؟ 

از ابتدا هم حکم بر خلع ید شرکت بهره بردار ازهتل صادر نشده هنوز نیز چنین حکمی در هیچ دادگاهی صادر نشده است و صحبت‌های مدیرعامل صندوق حفظ واحیای بناهای تاریخی - احسان ایروانی- اشتباه بود. گفته ایشان مبنی بر استفاده از تدابیر حقوقی در یکی از مصاحبه ها نیز صحیح نیست. مگر اینکه منظور ایشان از تدابیر حقوقی غیر از تدابیر حقوقی در محاکم قضایی باشد که بنده نیز از آن بی اطلاع باشم.
دو پرونده وجود داشت حکم بدوی در مورد هر دو پرونده فعلا صادر شده است. یکی شکایت صندوق مبنی بر تخلیه و گرفتن اجاره‌های معوقه که بحث تخلیه یا خلع ید در دادگاه رد شد، بحث اجاره‌های معوقه نیز داستانش این گونه است که چون صندوق حفظ و احیا هتل را تصرف غیرقانونی و عدوانی کرده بود وتمامی اسناد و مدارک ما داخل هتل بود لذا کارشناس صرفاً توانست بر اساس مدارک آنها ( صندوق) نظر دهد که البته برای ما در دادگاه تجدید نظر جهت ارائه فاکتور و اعتراض فرصت وجود دارد و ما اعتراض خود را نیز تقدیم شعبه کرده‌ایم.هرچندما ۴۰۰ میلیون تومان از صندوق حفظ واحیای بناهای تاریخی بابت هزینه‌هایی که برای راه‌اندازی بنا کردیم،طلب داریم. البته در نهایت هرچه نظر کارشناس و دادگاه باشد به هر حال ما می‌پذیریم اما نکته اینجاست که ظرف یکی دو سال گذشته میراث فرهنگی و صندوق احیا تخلف‌های زیادی انجام دادند که خیلی از آنها جنبه کیفری دارد و آخرین شکایت علیه آنها و شخص مدیر عامل صندوق یک شکایت شخصی‌است تحت عنوان «تمرد از دستور صریح مقام قضایی و شکایت از تخریب اموال عمومی و شخصی و همچنین تشویش اذهان عمومی». 

اما شکایتی که پیش از این کرده بودم و هتل را از تصرف میراث فرهنگی و صندوق درآوردم تحت عنوان « تصرف عدوانی» بود.

هنرنیوز:چگونه حکم تصرف عدوانی گرفتید؟ مگر میراث فرهنگی و صندوق احیا طبق حکم قضایی آنجا را پلمپ نکرده بودند؟ 

آقای ایروانی بدون حکم دادگاه و صرفاً با نامه‌ای که به یگان حفاظت نوشته بود ما را از آنجا بیرون کرد که اسناد و نامه های ایشان در دادسرا وجود دارد. و ما چه شریک بودیم یا موجر، هیچ کس بدون حکم قضایی نمی‌تواند مستأجری را از ملک مورد بهره‌برداری و اجاره بیرون کند.اما آقایان برای خودشان یک حکم حکومتی درست کردند. به عبارتی چون فکر می‌کردند مقام دولتی هستند دیگر نیازی به مقام قضایی ندارند. در نتیجه هم نامه نوشتند که هتل پلمپ شود و هم ما را از آنجا بیرون کردند. ما هم شکایتی مبنی بر تصرف عدوانی مطرح کردیم. از سویی در حالی که دستور صریح قاضی به تاریخ ۱۱ دی ماه ۹۳ به اداره کل میراث فرهنگی استان فارس ابلاغ شده و لازم‌الاجرا بود، و متن آن نامه اداره کل میراث فرهنگی فارس و صندوق احیا را مکلف می‌کرد تا تعیین تکلیف نهایی از هرگونه اقدام اعم از تحویل و تعدیل و دخل و تصرف هتل آپادانا جلوگیری کنند، صندوق که بر مبنای حکم حکومتی خود و بر این اساس که ما هیچ حقی نداریم حتی قبل از صدور حکم بدوی آن را به مزایده گذاشته بود و علیرغم دستور صریح قاضی محترم مبنی بر جلوگیری از هرگونه تغییر و تحول متأسفانه کلیه اسناد و اموال را با شکستن درب و ورود به اتاق بنده ظرف همین دو هفته بردند. که در نهایت مجبور شدم شکایتی مبنی بر سرقت، تمرد از دستور مقام قضایی و تخریب اموال عمومی تنظیم کنم. 

هنرنیوز: گفته شده بود که شغل بهره بردارهتل،محیط بانی است. و طبق گزارش ارسالی به صندوق احیا این بهره بردار درهتل آپاداناگرگ نگهداری می کرده است. واین موضوع مستندشده و دراختیارحراست میراث فارس قرارگرفته است. شما چرا در یک هتل تاریخی گرگ نگهداری می‌کردید؟! اصلا حتا اگر هتل تاریخی هم نبود مگر آنجا جای نگهداری از حیوانات است؟ 

اولاً من کارشناس ارشد مهندسی مکانیک هستم. مشاور استاندار بودم. در شرکت‌های مهندسی و کشاورزی هم کار کردم. من ۱۰ سال است که به صورت افتخاری با محیط زیست همکاری دارم. بله من برخی حیوانات آسیب دیده را در طول این مدت درمان و آزاد می‌کردم. عقاب، جغد، گرگ و... که پس از بهبود در طبیعت رهاشدند. گرگی در آباده تصادف کرده بود و من هم هزینه‌های درمان آن گرگ را به محیط زیست پرداخت کردم. یکی دو هفته هم در قفس نگهداشتم و پس از بهبود به محیط زیست تحویل و در طبیعت رها سازی شد. کاری را که باید برایش تشویق شوم، آقای ایروانی تخلف منظور کرده است. البته این اتفاقات برای مهرماه بود و پس از اختلافاتی که با اداره میراث فرهنگی پیش آمد،آنها در این مورد اخطار دادند وگرنه برای نگهداری پرندگان باید بگویم که در سال ۹۰ این اقدام به عنوان اقدامات مثبت اینجانب به مدیر عامل سابق صندوق -احمدميرزاكوچك خوشنويس- گزارش شد و ایشان هیچ مخالفتی نکردند از طرفی فضای این مجموعه دو هکتار است و یک استخر بزرگ ۵ متر د ر۷ متر و به عمق ۴ متر دارد. و نگهداری از این پرندگان مشکلی ایجاد نمی‌کرد. جالب این که خود اهالی میراث فرهنگی با این پرندگان عکس انداخته‌اند. با این حال پرنده‌ها را نیز برده بودیم. هرچند باغ پرندگان کوچک در هتل آپادانا یکی از پرجاذبه ترین مکان ها برای گردشگران تخت جمشید بود و مهم مسایل بهداشتی بود که به شدت از طرف اینجانب رعایت می شد.
جالب اینجاست که در گزارش بازرسی که ۶ فرودین ۹۲ توسط کارشناس میراث فرهنگی انجام شد و ایشان اعلام کردند ما هیچ موردی نداشتیم. بعد از آن هم هیچ بازرسی نداشتیم تا زمانی که نامه پلمپ یگان آمد. از سویی آقای ایروانی در خبرها مدعی شدند که به دلیل نگهداری حیوانات اینجانب تذکرات مختلف از اداره اماکن دریافت کردم. خوب است بدانید من تا کنون حتا یک اخطار هم از اداره اماکن دریافت نکردم.و البته اگر جای هرگونه شبهه ای وجود دارد تقاضای پیگیری توسط شما از طرف اماکن دارم.
در واقع این آقای ایروانی بوده که دستور پلمب هتل را داده است و این مسأله توسط سرپرست وقت میراث فرهنگی فارس مستند شده است. و آقای احسان ایروانی بعدها عنوان کرده که هتل توسط اداره کل میراث فرهنگی فارس به دلیل اخطارها و در خواست‌های مکرر از سوی اداره اماکن پلمپ شده است.

هنرنیوز: در آن زمان مطرح شد که شما ۴۹ برگه از اموال هتل را در اختیار داشتید. اما طبق آنچه به صندوق گزارش شده بهره‌بردار از دری به غیر از درب پلمپ شده وارد هتل شده و یکسری صندلی که برچسب هتل داشته را از هتل خارج کرده و حدود ۴۰۰ میلیون تومان به دولت بدهی دارد. شما چگونه وارد هتل شدید؟ آیا بواسطه آنچه مدعی هستید یعنی مبنی بر این که پلمپ واقعی نبوده وارد هتل شدید؟ 

اولاً هتل جزو محوطه ابتدایی تخت جمشید است. برای ورود به هتل باید از جلوی یگان حفاظت این مجموعه عبور کنید. زمانی هم که آقای ایروانی غیر قانونی می‌خواستند آنجا را پلمپ کنند اموال را صورتجلسه نکردند و قانون را زیر پا گذاشتند. و داعیه داران بیت المال بدون تحویل اموال اینجانب، هتل را تصرف کردند.
 
قابل ذکر است در روز تصرف هتل، حتی ماشین نماینده مرا که به دلیل ممانعت یگان حفاظت، قصد برگشت داشته را دم پارکینگ تفتیش کردند.من در شکایت جدیدم مطرح کردم که اصلاً هتل درب مخفی ندارد. و بابت تمام این ادعاهای اشتباه از ایشان شکایت کردم . آقای ایروانی نه تنها به من نسبت نادرست زدند بلکه به قاضی پرونده نیز چنین نسبتی وارد کرده‌اند. ایشان در آخرین مصاحبه مدعی شدند که قاضی حکم به تخلیه داده است. قاضی پرونده شکایت صندوق از من و بالعکس یک نفر بوده است.من با دستورهمان قاضی و با حضور نیروی انتظامی حکم را اجرا کردم و از عامل اجرای احکام خواهش کردم که نیروهای میراث فرهنگی را بیرون کنند و آنجا را به من تحویل بدهند. من شکایتی از مدیر عامل صندوق احیا، مدیر کل اداره میراث فرهنگی فارس، رییس حراست صندوق احیا و رییس حراست میراث فرهنگی فارس تحت عنوان سرقت ، تمرد از دستور مقام قضایی و تخریب اموال عمومی شخصی تنظیم کردم. 

چون دو هفته پیش قاضی پرونده دستور دادند به هیچ عنوان تغییر و تحولی نباید در هتل ایجاد شود و نباید در اموال تصرفی صورت بگیرد، در حالی ما به دستور قاضی در حال تنظیم صورت جلسه بودیم، نمایندگان صندوق احیا نیروی انتظامی را به هتل راه ندادند و به آنها اعلام کردند که هیچ گونه تغییر و تحولی رخ نخواهد داد در حالی که هنگام ورود ما که با دستور مقام قضایی قفل ها بریده شد، مشاهده شد تمام اموال را خارج کردند، حتا درب مدیریت هتل و درب اتاق بنده را شکستند و تمام اموال و اسناد شخصی ام را برده بودند که من هم شکایت سرقت را علیه میراث فرهنگی مطرح کردم. 

هنرنیوز: همچنین مطرح شده بود که هنگام روانه ساختن مدیر حراست به هتل، ایشان اعلام کرده است که بهره‌بردار از قهوه‌خانه کسب درامد کرده .اینجا یک مجموعه تاریخی است و اگر قرار است هر نوع تغییر کاربری تعریف شود باید بر اساس نظرات صندوق ایجاد شود در حالی که طرح ایجاد قهوه خانه دوم بدون طرح مصوب صندوق احیا و در حیاط هتل آپادانا بوده است؟ 

ایشان باید پیش از مصاحبه نقشه‌های آرشیو صندوق احیا را که جهت بهره برداری به شرکت بهره بردار داده اند بازبینی می کردند و چنین سخنان نادرستی را مطرح نمی‌کردند. شما نقشه خود صندوق حفظ و احیا درباره هتل و جانمایی فضای سبز و رستوران داخل و بیرون هتل را نگاه کنید. یک مقداری از کار را هتل انجام داده و مقداری را نیز من انجام دادم ، این جانمایی کاملاً مشخص است ؛ دو مستطیل یکی جلو و دیگری پشت هتل.
البته از این اختلاف نظر و اعمال سلیقه‌ها در میراث فرهنگی زیاد است. همان ابتدا سال ۸۷ ساختمان نگهبانی را که طبق نقشه و جانمایی صندوق احیا و نظارت مسئول مالی در جلو هتل بود به دستور آقای طالبیان مدیر پایگاه تخریب کردند. سازمان میراث فرهنگی یک سازمان ملوک الطوایفی است که خودشان هم با هم ارتباط درستی ندارند.

 آقایان اطلاع ندارند من کارهایم را با مجوز و طبق نقشه انجام دادم حتا تعهد محضری دادیم و برای تمام مراحل ساخت حضور داشتند و حتا پیمانکار قهوه خانه را هم آقای سیروس زارع از پرسنل تخت جمشید انجام دادند و چگونه است که بعد از دو سال متوجه قهوه خانه شدند؟
صندوق احیا از زمانی که من هتل را تحویل گرفتم چندین مدیر عوض کرده است. آقای پرهیزگار،خانم تاجر، آقایان زائری، خوشنویس،ایروانی به عبارتی در طول این مدت که من با صندوق سر و کار داشتم پنج مدیر عامل و تعدادی بیشتر مدیر فنی جا به جا کرده است. چند وقت پیش مدیر فنی صندوق از من گله کرد و من در پاسخ گفتم چون معلوم نیست تا کی سر کار باشی؟ من حتا از مدیر عامل صندوق اقای ایروانی خواستم به وکلای حقوقی سازمان اعتماد نکند و این پرونده را بدهد بیرون یک وکیل حاذق هم در مورد آن اعمال نظر بکند. نتیجه این شد که اکنون می‌بینید. اکنون پرسش من این است :به هر حال اینها می‌دانستند با توجه به دستور صریح قاضی جرم مرتکب می شوند اما از ترس چه چیزی درب اتاق مدیریت و اتاق مرا شکستند و اسناد مرا بیرون بردند؟ !

البته باید عنوان کرد که  صندوق احیا سر قضیه مزایده منزل شاپوری که در دو مرحله برنده مزایده اینجانب بودم، درحالیکه در مرحله اول قرارداد پنج ساله بود و قیمت پیشنهادی اینجانب ۵/۳ میلیون ریال بود، برنده مزایده در نهایت شخص دیگری با ماهیانه یک میلیون و ششصد هزار تومان و ۲۸ ساله منعقد شد.


کد خبر: 78747

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccmmqm.2bq408laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com