مدیر داخلی پایگاه جهانی چغازنبیل و هفتتپه گفت:
میزان آلودگی معبد چغازنبیل به موریانه به صفر میرسد
12 اسفند 1390 ساعت 9:59
مدیر داخلی پایگاه جهانی چغازنبیل و هفتتپه گفت: میزان آلودگی معبد چغازنبیل به موریانه از چهل ـ پنجاه درصد به دو دهم درصد رسیده که پیشبینی میشود این آلودگی در چندماه آینده به صفر برسد.
به گزارش هنرنیوز، مدیر داخلی پایگاه جهانی چغازنبیل و هفتتپه گفت: مرمت حصار میانی چغازنبیل به طول هزار و ۶۰۰ متر شامل آواربرداری، پیگردی و خشت چینی انجام شده و اکنون این طرح در مراحل پایانی است که در اردیبهشت ماه خشتچینی آن به پایان میرسد.
«عبدالرحیم بنا» تاکید کرد: حفاظتهای اضطراری در این معبد شامل دوبارهچینی دیوارههای آجری در حال فرسایش است كه همچنان ادامه دارد.
وی همچنین از اجرای طرح موریانهزدایی در معبد زیگورات برای سومین سال پیاپی، خبر داد و گفت: موریانهزدایی را با تكنیك جدید طعمهگذاری یا «تِلهطُعمه» در محوطهی چغازنبیل اجرا میكنیم. این کار با گذاشتن طعمه برای موریانهها در محوطه انجام میشود.موریانه یكی از حشراتی است كه آسیب جدی به بناهای خشتی و آجری وارد میكند. بنابراین از سه سال پیش تا كنون این طرح در چغازنبیل اجرا میشود.
مدیر داخلی پایگاه جهانی چغازنبیل و هفتتپه با اعلام نصب ۱۸۰۰ ایستگاه تلهطعمهای در برخی نقاط محوطهی چغازنبیل، توضیح داد: براساس بازدیدهایی كه هر ماه دوبار انجام میشود، درصد آلودگی بررسی میشود. همچنین در طول این سه سال میزان آلودگی این بنای جهانی از حدود ۴۰- ۵۰ درصد به ۲/۰ درصد كاهش یافته است و پیشبینی میشود تا چند ماه دیگر، آلودگی معبد به موریانه به صفر برسد.
وی با اشاره به این که طعمهها روش جدیدی برای مبارزه با موریانه هستند؛ تشریح کرد: شكل آنها شبیه موزاییك و آغشته به نوعی سم است كه به دلیل مطالعات انجام شده از نظر محیط زیست مشكلی ندارد. موریانه با خوردن این سم، آن را به دیگر اعضای گروه منتقل میكند و سبب عقیم شدن موریانهها شده و مانع تكثیر آنها میشود.
بنا اظهار کرد: سطح قلهی زیگورات چغازنبیل كه توپر ساخته شده و خشتی است، امسال نیز با اندود كاهگل پوشانده شد.
وی خاطرنشان کرد: این زیگورات كاملا توپر و مطبق است كه دو دورهی ساختمانی داشته است. در دورهی نخست، طبقهی اول آن را با ۲۸ اتاق در اطراف یك حیاط مركزی ساختند كه بعدها آن را به معبد تغییر كاربری دادند. بنابراین آن اتاقها را پر كردند و روی آنها، پنج طبقهی دیگر ساختند كه تمام این طبقات با خشت خام پر شده است.
مدیر داخلی پایگاه جهانی چغازنبیل و هفتتپه با تاکید بر این که ویژگی این زیگورات مجزا و بدون پی ساخته شدن هر طبقه است، بیان کرد: در حال حاضر فقط اتاقهای قسمت جنوب شرقی این بنا كه انبار غذا و غله بوده، باز است و بقیه اتاقها پرشده و طبقات بعدی ساخته شده است.
به گزارش هنرنیوز،اینشوشیناک در دوران ایلام میانه خدای نگهدارنده شهر شوش بوده که زیگورات چغازنبیل (دوراونتاش) در خوزستان به او پیشکش شده بود.
در نوشتههای به جا مانده از قرن ۱۲ قبل از میلاد از اینشوشیناک به عنوان خدای بزرگ، خدای حامی پایتخت و حامی بزرگ یاد میشود.
کد خبر: 38147
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccmsq1.2bq408laa2.html