داریوش بابائیان در گفتگو با هنرنیوز:
جوانان در سریالهای ایرانی دغدغههایشان را نمیبینند
22 خرداد 1392 ساعت 8:46
داریوش بابائیان تهیه کننده سینما و تلویزیون گفت: از آنجایی که جوانان کشورمان در فیلم ها و سریال های وطنی دغدغه های خودشان و اطرافان شان را نمی بینند ، به تماشای سریال های ترکیه ای شبکه های GM می نشینند.
داریوش بابائیان تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز در خصوص اثرات مخرب شبکههای ماهوارهای در خانوادههای ایرانی اظهار داشت: متاسفانه سازندگان آثار تلویزیون کشورمان در اکثر آثار سینمایی و تلویزیونی سیاه نمایی دارند. در ضمن اینکه در مجموعههای تلویزیونی که برای مخاطبان کشورمان توسط صدا و سیما تهیه و روانه آنتن میشود، برخی از خطوط قرمز وجود دارد که اصلا آنها خطوط قرمز نیستند وسلیقهای در این مورد عمل میشود.
باید آزادی بیشتری به فیلمنامه نویسان و کارگردانان در تلویزیون داده شود
وی افزود: در زمینه بیان برخی از سوژههایی که شبکههای ماهوارهای برای جذب مخاطبان ما میسازند ما اصلا آزادی نداریم و در عوض سریالهای شبکههای ماهوارهای با عبور از برخی از خطوط قرمز ممنوعه و همچنین دوبله خوب آثار خود به زبان فارسی باعث جذب مخاطبین ما شدهاند. در اینجا لازم است من این نکته مهم را یادآوری کنم که منظور من از کم کردن خطوط قرمز برای سریالهای خودمان به هیچ عنوان عبور از خطوط قرمز در خصوص مسائل خانوادگی نیست، بلکه منظورم این است که اجازه بیشتری به فیلمنامه نویسان و کارگردانان ما برای نزدیک شدن و مطرح کردن برخی از مشکلات و مسائل اجتماعی در تلویزیون داده شود تا مخاطبین ما هم بتوانند با این گونه مشکلات آشنا شده و بتوانند در جهت حفظ نهاد خانواده خود تلاش کنند.
میتوانیم فیلمها و سریالهای مختص به جوانان تولید کنیم
این تهیه کننده سینما و تلویزیون در ادامه تصریح کرد: شبکهای مثل GMهر چند تلاش کرده که سکانسها و صحنههای غیر اخلاقی خود را سانسور کند اما موضوعات مطرح شده در مجموعههای تلویزیونی این شبکه به نوعی برای مخاطب ما اعم از کودکان، جوانان و نهاد خانواده مفید نیستند. تا جایی که برخی از مسائل ممنوعه از طریق دیالوگها و عکس العملهای بازیگران این آثار به مخاطب عرضه میشود. که این درست نیست.
وی اضافه کرد: ما میتوانیم فیلمها و سریالهای مختص به جوانان تولید کنیم وآنها را ویژه این قشر عظیم کشورمان به نمایش بگذاریم و آنها را مسائل و معضلات اجتماعی آشنا کنیم. از آنجایی که جوانان ما به دنبال آگاهی هستند. وقتی ما نتوانیم این گونه مسائل را در داخل کشور از طریق سریالها و فیلمهای خودمان بزنیم. شبکههای های ماهوارهای به شکل سطحی و مبتذلی بیان میکنند. بنابراین ما باید یک نوع برنامه ریزی برای آگاهی بخشی به جوانانمان از طریق آثار فرهنگی داشته باشیم.
به زور نمیتوان مخاطب را وادار کرد که یک فیلم یا سریالی را تماشا کند
بابائیان عنوان داشت: گرایش خانوادهها به خصوص دختران و زنان خانواده به سمت سریالهای شبکههای ماهوارهای به خصوص شبکه GM نشان از این دارد که این سریالها توانسته آنها را جذب خود کند. درواقع این دو قشر درکنار یکدیگراز برنامههای این شبکه لذت میبرند که مدام به تماشای آن مینشینند. چون نمیتوان به زور مخاطب را وادار کرد که یک فیلم یا سریالی را تماشا کند. متاسفانه تهیه کنندگان و سازندگان سریالها و فیلمهای خودمان باید در برابر کوچترین مسائل پاسخ گو باشد. به عنوان مثال در فیلمها و سریالهای ایرانی اگر موی یا ناخن رنگی یک خانم بازیگر مشخص باشد، سریع برخیها مانع پخش آن شده و ایراد میگیرند. به هرجهت وجود مواردی از این دست و همچنین کلیشهای شدن فیلمها و سریالهای ما باعث شده که مخاطبین ما به سمت تماشای آثارماهوارهای گرایش پیدا کنند.
وی تاکید کرد: پخش سریالهای ترکیهای از شبکههای GM به نظر من به سینما و تلویزیون ما آسیب وارد کرده است. جوانان کشورمان در فیلمها و سریالهای وطنی دغدغههای خودشان و اطرافانشان را نمیبینند. همچنین کافی شاپ رفتن و یا بیرون رفتن با دوستان خودشان را هم در آثارخودمان نمیبینند، به سمت تماشای شبکههای ماهوارهای گرایش پیدا میکنند. همچنین فضای خانواده در آثار کشورمان به هیچ عنوان برای مخاطب قابل باور نیست. و هزاران موارد دیگری که میتوان مثال آورد. بنابراین موارد در روحیه یک نوجوان یا جوان ایرانی تاثیر میگذارد. کودک، نوجوان و جوان ما هم به این دلیل که نمیتواند جواب سئوالهای بسیارخود را از طریق آثار وطنی پیدا کند به سمت آثار خارجی میرود.
بسیاری از معضلات کودکان، نوجوانان و جوانان را در فیلمهای آموزشی نمیتوان بیان کرد
این تهیه کننده سینما ابرازداشت: معضلی که ما در بخش دنیای تصویری کودکان، نوجوانان و جوانان داریم این است که ما در فیلمهای آموزشی هم که میسازیم بسیاری از مسائل را نمیتوانیم بیان کنیم تا راهگشای مشکلات جامعه و آینده باشد. در این خصوص به نظرم برگزاری جشنوارههای مختلف میتواند راهگشا باشد. جشنوارهای مثل فیلم رشد میتوان تاثیر گذار بوده و به جشنواره فیلمهای کودک هم کمک کند. از سوی دیگر در این دو حوزه به دلیل نبودن مدیران با ثبات، هیچ کس نتوانسته برنامه ریزی بلند مدتی داشته باشد و اینها آسیب زده است.
وی در پایان گفت: امیدوارم رییس جمهور بعدی وقت و انرژی زیادی را در خصوص ساخت برنامهها و فیلمهای آموزشی و مفید برای جوانان و خانوادههای ایرانی صرف کند و با مشورتی هم که از طریق هنرمندان سینما وتلویزیون انجام میدهد بتواند فضایی به وجود بیاورد که هنرمندان بتوانند آثار باکیفیت تری را برای جوانان بسازند.
گفتگو: علی یعقوبی
کد خبر: 59469
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcco0qp.2bqoe8laa2.html