روایت انتفاضه فلسطین در انیمیشن «چنگ و سنگ»
خبرگزاری مهر , 14 مرداد 1393 ساعت 9:58
نویسنده و کارگردان انیمیشن «چنگ و سنگ» از پیشتولید این فیلم کوتاه با محور قرار دادن دو بخش انتفاضه و مبارزه مردم فسطین با سنگ و همچنین حمایت آنها از مسجدالاقصی بهعنوان قبله اول مسلمانان صحبت کرد.
مریم پورعلیاکبر با اشاره به ساخت انیمیشن «چنگ و سنگ» گفت: این انیمیشن از ۲ بخش تشکیل شده است؛ بخش اول آن انتفاضه و مبارزه با سنگ است و بخش دوم به اهمیت مسجد الاقصی و حفظ کردن آن بهعنوان قبله دوم مسلمانان در کنار مکه مکرمه میپردازد.
وی ادامه داد: «چنگ و سنگ» به نوعی فیلم کوتاه است و روایت کوتاهی دارد که به صورت یک کلیپ تنظیم شده است. داستان آن به این شکل است که مسیر حرکت سنگ را در تاریخ دنبال میکند. اینکه حضرت ابراهیم (ع) با سنگ با شیطان جنگید و بعد این سنگ در طول تاریخ به شکل نمادین وسیلهای برای مبارزه میشود و بر سر ابرهه فرو میآید. حضرت ابراهیم به نوعی الگو و معلم قرار میگیرد و فلسطینیها با این وسیله با شیاطین زمان خود میجنگند.
نویسنده و کارگردان انیمیشن «چنگ و سنگ» با اشاره به محور داستانی دیگر این فیلم کوتاه عنوان کرد: همچنین در این کار توجه ویژهای به مسجد الاقصی میشود که قبله اول مسلمانان بوده و اینکه محل معراج پیامبر است. فلسطینیها از مسجد الاقصی حمایت و محافظت میکنند و در مصاحبههای خود از اهمیت آن میگویند و یک جایگاه اعتقادی مقدس برایش قائل هستند.
پور علیاکبر با بیان اینکه در این کار از زاویه دید سنگ به پدیدهها نگاه میشود، بیان کرد: این نگاه به شکلی نمادین نشان داده میشود به طور مثال زمانیکه سنگ از دست حضرت ابراهیم رها میشود حالت یک شخصیت را پیدا میکند و چهره در او دیده میشود یا حتی ما در آیات داریم که تمام اجزای طبیعت خداوند را ستایش میکنند و در ابتدا چهره سنگ را میبینیم که به ستایش خداوند مشغول است.
وی اضافه کرد: این کار نماهای متعدد و پرکاری دارد و مفاهیم عمیقی را دنبال میکند. در پایان داستان هم ما ظهور منجی را در این انیمیشن خواهیم داشت و اینکه وعده الهی تحقق پیدا میکند و مظلومان جهان توسط منجی نجات مییابند.
تهیه کننده انیمیشن «چنگ و سنگ» در پایان درباره مراحل تولید و تکنیک ساخت این اثر بیان کرد: تکنیک این انیمیشن سه بعدی و تلفیقی با تصاویر زنده است؛ یعنی تصاویر آرشیوی از حج و انتفاضه فلسطین. این انیمیشن هم اکنون در مرحله پیشتولید است و تولید آن ۲ ماه طول میکشد.
کد خبر: 73869
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcco4qm.2bq1e8laa2.html