گزارش هنرنیوز از آیین آغاز به کار جشنواره بین المللی فیلم فجر/۲/؛
شمقدری : بقای سینمای ایران در گروی شناخت درست آن است
12 بهمن 1391 ساعت 17:58
جواد شمقدری رییس سازمان سینمایی کشورگفت: بقای سینمای ایران در گروی شناخت درست این ماهیت و بهرهگیری مناسب از آن است.
به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ مراسم گشایش سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجربا حضور «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، «جواد شمقدری» رییس سازمان سینمایی کشور، «محمدرضا عباسیان» دبیر جشنواره فیلم فجر، هیات داوران بخش های مختلف فیلم فجر، خبرنگاران و جمع انبوهی از هنرمندان سینما و تلویزیون در تالار وحدت تهران برگزارشد.
در این مراسم «جواد شمقدری» رئیس سازمان سینمایی اظهارداشت: همزمان با میلاد پیامبر سی و چهارمین دهه فجر را آغاز میکنیم و من به سهم خودم به سینماگران و مهمانان خارجی و دکتر محمد حسینی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حضور در این مراسم خوشآمد می گویم .
وی افزود: امسال اولین سال پس از سه دهه سینما را پشتسر میگذاریم باید برای آینده و رسیدن به افق بلند سینمای ایران پایهگذاری کنیم فارغ از افت وخیزها، چالشها و رویشها را ارزیابی میکنیم و معتقدم که سینمای ایران سه ویژگی مهم دارد، که باعث شده به پدیده ای قابل اعتنا و شگفتانگیز در عرصه داخلی و خارجی تبدیل شده و جایگاه مؤثری برای خود پیدا کند.
شمقدری اضافه کرد: در دهه چهارم باید آینده سینمای ایران پایهریزی شود و فارغ ازاینکه نسبت به این سه دهه گذشته و افت و خیزهای آن چه ارزیابی داریم به چند ویژگی شاخص سینمای ایران توجه کنیم و سینمای ایران یک پدیده شگفتانگیز است که در عرصه داخلی و خارجی جایگاه بسیار ویژهای دارد. ویژگی سینمای ایران ظرفیت، توان فکری، محتوایی و هنری است که در اختیار آن است.
وی تصریح کرد: سومین ویژگی که باید ما در دهه چهارم فعالیت سینمای ایران به آن توجه کنیم، این است که ایران پذیرفته در پرتوی آرمانهای انقلاب اسلامی و برای حضور در رقابتهای جهانی و همچنین تاثیرگذاری در آنها و افکار مختلف، به شدت محتاج به یک سینمای پرشور و موثر است. اما معتقدم برای داشتن چنین سینمایی، نیازمند شناخت از وضعیت کنونی سینمای ایران هستیم تا بتوانیم برای دهه چهارم فعالیتش برنامهریزی کنیم.
رییس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: اولین اقتضای امروز سینمای ایران این است که ما شاهد اهتمام مدیریت جهانی برای حذف فرهنگهای مستقل هستیم. آنها سعی به حذف فرهنگهای مستقلی مانند ایران اسلامی و جریان مقاومت اسلامی دارند و ما اکنون در معرض چنین تهاجمی هستیم و نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی بیافتد.
وی ابرازداشت : دومین اقتضای امروز، دانش و تکنولوژی سینماست که آن قدر پیشرفته شده که با بنمایه قبلی دیگر نمیتوان طی طریق کرد. سوم اینکه، توجه به ماهیت تحمیلی سینماست که باید به جای انکارش، آن را شناخت و به کار گرفت. چه بخواهیم و چه نخواهیم، ماهیت سینما در دنیا سرگرمی است و به سرمایهگذاریهای بسیار زیاد نیاز دارد.
شمقدری یاداورشد: سینما میتواند با برنامهریزی درست هم قالب هنری و هم پیامهای متعددی داشته باشد، یادمان باشد که سینما به شدت اثرگذار است و آنچه که امروز به عنوان اختلافات صنفی یا اجرای مطرح میشود، ناشی از ضعفی است که به عدم توجه به ماهیت سینما بازمیگردد. معتقدم بقای سینمای ایران در گروی شناخت درست این ماهیت و بهرهگیری مناسب از آن است.
وی ادامه داد: نسل جدیدی از سینماگران در دهه چهارم سینمای ایران کار خود را در این دوره جشنواره آغاز میکنند و جشنواره امسال نشانهای از فصل جدید سینمای ایران است. نسل چهارم زنگ خطر را برای نسلهای گذشته به صدا در آورده و از حضور جدی خود در عرصه سینما خبر میدهد. نسل دوم و سوم نیز که در جشنواره حضور دارند و من نیز از این نسل هستم، در جستوجوی مسیرهای طی نشده و در حسرت فرصتهای از دست رفته است.
رییس سازمان سینمایی تاکید کرد: تلاشهای نسل اول نیز نشان میدهد که سینما چقدر بیرحم است و در عرصه تجربه روز به روز سختتر و مهارنشدهتر میشود. خوشحالم که جشنواره سیویکم شاهد حضور نمایندگانی از همه نسلهای سینمای ایران است و بر این باوریم که جشنواره فیلم فجر متعلق به همه سینماگران است.
وی در پایان گفت: همتن گونه که در هفتههای اخیر بعضی از رسانهها جشنواره را محلی برای همدلی سینماگران میدانستند، امیدوارم که این انتظار در جشنواره سیویکم عملی شود. به همین دلیل مدیریت و دبیر جشنواره موظف شده بودند که مش همدلی را در روشها و انتخابهای خود لحاظ کنند. امیدوارم همانطور که سیمرغ بعد از سه دهه از سطح عبور کرد و در فضا بال میگشاید، سینمای ایران نیز در فضای بیکران احساس و عاطفه اوج بگیرد.
کد خبر: 53609
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccoeqp.2bq1x8laa2.html