محدثی: استاد مشفق و همنسلانش هسته اولیه شعر انقلاب اسلامی را شكل دادند
27 دی 1394 ساعت 11:54
مصطفی محدثیخراسانی، شاعر، گفت: بسیاری از شاعران یك دوره اوج دارند و بعد از آن دوره هم خاموش میشوند و دیگر آثار چشمگیری از آنها دیده نمیشود، اما استاد مشفق تا آخر عمرشان خوب و سرزنده و هنرمندانه شعر میگفتند.
به گزارش هنرنیوز، همایش ملی استاد مشفق كاشانی دوشنبه ۲۸ دیماه با حضور جمعی از شاعران و ادیبان كشور در حوزه هنری برگزار میشود. در ادامه گفتوگو با مصطفی محدثی خراسانی درباره استاد مشفق كاشانی آمده است:
مصطفی محدثی خراسانی، شاعر، درباره استاد مشفق كاشانی گفت: شاید مهم ترین وجه زندگی شعری استاد مشفق كاشانی این باشد كه حضور ایشان در عرصه شعر و ادبیات معاصر یك حضور مستمر و مداوم بود. یعنی ایشان از همان نوجوانی كه وارد حوزه شعر و شاعری شدند تا آخرین لحظه حیاتشان در این عرصه فعال بودند.
وی با بیان اینكه حتی استاد مشفق در یك جلسه شعری و در حال شعرخوانی از دنیا رفتند، افزود: عمر پربركت ایشان همیشه در راه تقویت شعر و شاعری گذشت و آثار و بركات زیادی برای شعر معاصر فارسی داشت.
محدثی خراسانی درباره جنبه دیگر مهم زندگی شعری استاد مشفق توضیح داد: یكی دیگر از وجوه ممیزه ایشان و نكته با اهمیت در شعر ایشان این است كه شعر استاد مشفق تا آخر عمرشان شعری سرزنده و باطراوت و هنرمندانه بود. چون بسیاری از شاعران یك دوره اوج دارند و بعد از آن دوره هم خاموش میشوند و آثار چشمگیری از آنها دیده نمیشود. اما استاد مشفق تا آخر عمرشان خوب و سرزنده و هنرمندانه شعر میگفتند و این قابل اعتنا است.
این شاعر معاصر اظهار كرد: نكته دیگری كه باید درباره استاد مشفق به خاطر داشته باشیم، تاثیر ایشان و دیگر شاعران همنسل ایشان در شكلگیری جریان شعر انقلاب اسلامی است.
وی توضیح داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به خالی بودن فضای شعر و ادبیات در كشور، یعنی تا زمانی كه جوانان ادبدوست و شاعر بتوانند رشد كنند و جریان ادبیات را به دست بگیرند، حضور استادانی چون استاد مشفق كاشانی و استاد اوستا و استاد سبزواری و دیگر بزرگان ادبیات ما باعث شد هسته اولیه جریان شعر انقلاب شكل بگیرد و زمینه برای رشد استعدادهای جوان فراهم شود.
محدثی خراسانی گفت: حضور پیشكسوتانی مانند استاد مشفق و استاد اوستا و استاد سبزواری به شكلگیری هسته اولیه و اصلی جریان شعر انقلاب منجر شد و باعث دلگری جوانانی شد كه بعدها فعالیت این بزرگان را ادامه دادند.
وی در پایان اظهار كرد: همه اینها را باید در كنار اهمیت هنری و شعری استاد مشفق در نظر گرفت كه خودش محل بحث جداگانه و مفصلی دارد. جایگاه ایشان در غزل امروز و شعر معاصر باید در بستری آكادمیك و علمی مورد تحقیق و تفحص قرار بگیرد و ارزشهای این استاد فقید بیشتر از پیش مشخص شود.
کد خبر: 87729
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccomq4.2bqmi8laa2.html