پرویز شیخ طادی در گفتگو با هنرنیوز:

مستند برای مدیران جدی نیست

14 آبان 1392 ساعت 10:31

پرویز شیخ طادی گفت: اگر مدیران متوجه ارزش آثار مستند نمی شوند باید آن ها را در مواجه با سیل عظیم مستند قرار بدهیم تا به تاثیر گذاری و جذابیت این حوزه پی ببرند.


پرویز شیخ‌طادی در پاسخ به سوال خبر‌نگار هنرنیوز مبنی بر اینکه آیا به نظر شما آثار مستند ساخته شده در این دوره که در جایزه بزرگ شهید آوینی حضور داشتند کیفیت آنها به نسبت  دوره قبل تفاوتی کرده است؛ گفت: در این دوره که آثار را نگاه می‌کردیم آثار ارسالی این حقیقت را اثبات می‌کرد که مستند هم می‌تواند جذابیت ایجاد کند به گونه‌ای که از فیلم‌های داستانی هم بیشتر ایجاد جذابیت کند و هم می‌تواند تاثیر گذارتر از بخش‌های دیگر عمل کند. این نوع آوری هایی که در این دوره ما با آن‌ها برخورد کردیم برای ما شگفت‌آور بوده است. و با دیدن این آثار به این نتیجه رسیدم که مستند می‌تواند در جامعه بسیار تاثیر‌گذار باشد و مخاطب خودش را پیدا و جذب کند.  
کارگردان فیلم سینمایی «روزهای زندگی» در ارتباط با این سوال که آیا خودتان علاقه‌مند هستید که در حوزه دفاع مقدس شخصاً کار مستندی بسازید؛ اظهار داشت: خیلی دوست دارم اما واقعاً و بی‌تعارف بگویم این قدر این حوزه و در مجموع مستندسازی خوب پیشرفت کرده است و شاخصه های خود را پیدا کرده است که من ترجیح می‌دهم آبروی خودم را حفظ کنم و وارد این حوزه نشوم. بهتر است کسانی که در این زمینه به طور تخصصی فعالیت می‌کنند کار بسازند و من در همان حوزه‌ای که به فیلم‌های داستانی مربوط می‌شود فعالیت کنم. اما خودم اگر بخواهم در حوزه مستند کاری کنم باید از مستند سازان کمک بگیرم حتی سعی می‌کنم در کنار آن ها باشم و کار را به آن‌ها بسپارم. 
شیخ‌طادی در ادامه درباره شبکه مستند که به نوعی خانه مستندسازان است این گونه اظهار نظر کرد: به نظر من آثار ساخته شده در حوزه مستند در طی این چند ساله آثار قابل قبولی بوده است و در طی این مدت پیشرفت قابل توجهی داشته است. شبکه مستند، شبکه جوانی است و باید به آن فرصت دهیم که صاحب برنامه شود و مخاطب خود را پیدا کند. البته مدیران شبکه هم باید تلاش کنند و برای رسیدن به این هدف از افراد کارشناس و باسواد این رشته استفاده کند. همین طور که از آثار موجود در این جشنواره پیدا است ما از این دست افراد کم نداریم. ما باید به این نتیجه برسیم که مستند می‌تواند جذاب باشد و در جامعه جذابیت ایجاد کند تا مخاطبان پای برنامه‌های تولید شده این شبکه بنشینند. البته نباید نسبت به امکانات موجود که بسیار در آن قسمت ضعف هم داریم بی‌توجه باشیم. در بسیاری از مواقع هم پیش می‌آید که ما طرح خوب، کارگردان خوب و سوژه عالی داریم اما به دلیل نبود امکانات نمی‌توانیم به آن بپردازیم.
وی در ادامه افزود: توجه بیشتر مدیران به سمت فیلم‌های داستانی است. شاید هنوز برای شان آشکار نشده است که مستند می‌تواند جذاب باشد و بیننده را حتی بیشتر از یک فیلم داستانی درگیر خود کند و در نتیجه تاثیر مورد نظر را بگذارد. سایه سنگین فیلم‌های داستانی بر روی فیلم‌های مستند کاملاً حس می‌شود. اکثریت امکانات موجود در کشور در اختیار افرادی است که فیلم داستانی می‌سازند و سینمای مستند مظلوم واقع شده است.به نظرم مدیران تلویزیون و حتی سینمایی را باید مستند باران‌شان کرد تا متوجه شوند که مستند چه تاثیر شگرفی روی انسان می‌گذارد.
شیخ طادی در ارتباط با فعالیت‌های اخیر خود را این گونه اعلام کرد: داریم تلاش می‌کنیم یک مستند ۶ قسمتی در ارتباط با زندگی مقام معظم رهبری با مشارکت سیما فیلم بسازیم. باز هم تکرار می‌کنم ما زمانی به فکر ساخت این مستند افتادیم که شبکه‌های بیگانه به علت این که در جامعه ما فرافکنی کنند در ارتباط با زندگی  مقام معظم رهبری فیلم هایی ساختند و ما به عنوان اصحاب رسانه وظیفه داریم که ساکت ننشینیم.
وی در ادامه افزود: این مستند یک سری اطلاعات کامل از زندگی مقام معظم رهبری به مخاطب می‌دهد. البته در این مستند ما به هشدار‌هایی که حضرت آقا دادند و هم چنین توصیه های شان اشاراتی خواهیم داشت. در این مستند سعی شده است به دلیل حساسیت موضوع زندگی ایشان و مبحث رهبریت شان دقیق و با ظرافت تمام نشان داده شود.
شیخ طادی در شیوه کار را این گونه توضیح داد: ما در این مستند سعی کردیم که از تصاویر آرشیوی استفاده کنیم و البته بخش هایی هم باید فیلم برداری شود که باید با برنامه ریزی دقیق حرکت کنیم. ما سعی می‌کنیم گذشته، حال و آینده را در کنار هم قرار دهیم و به دیدی باز‌تر دست پیدا کنیم.


کد خبر: 65525

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccppqe.2bqpi8laa2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com