فرزاد موتمن در گفتگو با هنرنیوز:
«سایه روشن» آخرین قمارم زندگیام است
20 بهمن 1392 ساعت 11:47
فرزاد موتمن گفت: من همه فیلمهایم را عاشقانه ساختهام و زندگیام را بر سرشان قمار کردم و فیلم سینمایی «سایه روشن» آخرین قمار زندگیام است.
فرزاد موتمن در پاسخ به سوال خبرنگار سینمایی هنرنیوز مبنی بر اینکه به نظر شما مهمترین اتفاق جشنواره چیست گفت: مهمترین اتفاقی که میتواند برای جشنواره بیافتد این است که جشنواره فیلم فیلجر از این حالتی که دارد خارج شود چه سودی داد که هه فیلمهای یک سال سینمای ایران را در بخشهای مختلف جشنواره نشان بدهند و کنجکاوی مردم نسبت به فیلمها را در زمان اکران از بین ببرند و یک سال هیچ خبری از مخاطب نباشد و سینمای مردهای داشته باشیم و بعد از آن مدتی دوباره در ایام جشنواره همه به جنب و جوش بیافتند که بخواهند فیلم ببنند.
وی در ادامه گفت: دو راه وجود دارد یکی اینکه این جشنواره واقعاً بیشتر حالتی شبیه به مراسم را پیدا کند و بگذارند فیلمها اکران شود و بعد از اکران شروع کنند به داوری کردن و قضاوت فیلمها این گونه اکران جذاب تری هم خواهیم داشت یا اینکه شکل یک جشنواره واقعی را پیدا کند آن موقع دیگر لزومی ندارد سی فیلم ایرانی در جشنواره حضور داشته باشد میتوانیم سی فیلم خارجی را انتخاب کنیم و تعداد کمی هم فیلم ایرانی که آنها را هم نمایش ندهیم. این چیزی که ما در حال حاضر داریم نه جشنواره است و نه مراسم. در سالهای ابتدایی بعد از انقلاب به نظر میآمد که به دلیل اینکه دولت نوپا بود این روال منطقی است اما بعد از برگزاری جشنواره بیش از سی سال این مسیر باید تغییر کند.
کارگردان فیلم سینمایی «شبهای روشن» گفت: سینما با این مسیری که دارد طی میکند قطعاً صدمه میخورد. چند نفر در تهران علاقهمند جدی سینما داریم؟ نهایتاً میگوییم صد هزار نفر باقی افرادی که به سینما میروند افرادی هستند که بر حسب اتفاق به سینما میروند عدهای که با کودکانشان به همراه خوراکی به سینما میروند تماشاچی سینما نیستند آنها اتفاق هستند متاسفانه پرفروشترین فیلمها بلیطش توسط این افراد خریداری میشود. سرمایه اصلی ما آن صد هزار نفری هستند که به طور جدی فیلم میبینند که شصت هزار نفرشان در همین جشنواره میآیند فیلمها را میبینند و میروند و تمام کنجکاویها نسبت به فیلمها از بین میرود و دیگر چه کسی میخواهد اکران را زنده نگه دارد. این جشنواره فیلمها را میسوزاند. میدانید چرا چون ما جامعه شفاهی هستیم هیچ کس دوست ندارد خودش تجربه کند همه دوست دارند نظر دیگران را بپرسند اگر آنها تایید کردند آن وقت میروند مثلاً فلان فیلم را میبینند.
وی در با اشاره که سینما دارد به دست بچه پولدارها میافتد گفت: در ارتباط با حضور فیلم سازهای جوان دو نکته وجود دارد ابتدا به طور طبیعی این است که جوانها باید بیاییند و وارد سینما بشوند اما شرایط حضور آنها به سینما غیر طبیعی است یعنی از یک طرف جوانها تهیه کنندهای پیدا نمیکنند دو راه دارند یا از ابتدا تبدیل به فیلم سازهایی میشوند که رانت میگیرند یا اینکه فیلم سازهایی هستند که با پول خودشان فیلم میسازند که این دسته دوم به شدت زیاد هستند.
این هنرمند در ادامه گفت: این یعنی که سینمای ما کم کم دارد به تسخیر بچه پول دارها در میآید و بسیار اتفاق ناخوشایندی است چون این سوال پیش میآید که این بچه پولدارها در سینما چه میخواهند بگویند؟ ضمن اینکه واقعاً باید انضباطی وجود داشته باشد سینمای ایران چهل فیلم در سال اکران میکند امسال شصت و پنج فیلم اولی داریم میبینید که تناسب نداریم حتی اگر بخواهیم فقط فیلمهای فیلم اولیها را اکران کنیم باز سالن کم داریم. این یعنی بحران.
موتمن درارتباط با فیلم سینمایی «سایه روشن» آخرین ساختهاش گفت: فیل سینمایی «سایه روشن» یک تجربه ژانری است ما در سینمایمان خیلی ژانر خاصی را تجربه نمیکنیم. اصولاً ما دوغالب در سینما داریم که نمیخواهیم از آنها هم جدا بشویم کمدی و درام اجتماعی ولی فیلم «سایه روشن» تماشاچی را دعوت میکند که نوعی دیگری از فیلم را تجربه کند.
وی در ادامه افزود: «سایه روشن» فیلم سختی است برای این ه همه در آن سایه روشن است یعنی هم چیزهایی را میبینید و هم نمیبینید. من پیش بینیام در ارتباط با فیلم سینمایی «سایه روشن» این است که عدهای فیلم را دوست خواهند داشت و عدهای هم فیلم را نخواهند پسندید و احتمالاً فکر میکنند که این بدترین فیلمی است که دیدهاند. من همه فیلمهایم راعاشقنه ساختم من برای ساختن هر کدام از فیلمهایم تمام زندگیام را قمار کردم و حالا «سایه روشن» آخرین قمار زندگیام است.
کد خبر: 69125
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccpsqe.2bqoi8laa2.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com