مدیر كل دفتر توسعه گردشگری، بازاریابی و تبلیغات معاونت گردشگری كشور:
هنوز تا برگزاری نمایشگاه فرانسه زمان داریم
31 مرداد 1391 ساعت 10:38
در حالی که رسانه ها خبر از نگرفتن زمین برای شرکت در نمايشگاه امسال TOP REZA فرانسه در۲۸ شهريورماه را میدهند، مدیر كل دفتر توسعه گردشگری، بازاریابی و تبلیغات معاونت گردشگری كشور معتقد است برای حضور در نمایشگاه فرانسه هنوز وقت داریم و جای نگرانی نیست.
به گزارش هنرنیوز، درباره بازاریابی گردشگری با لادن جعفری تهرانی مدیر كل دفتر توسعه گردشگری، بازاریابی و تبلیغات معاونت گردشگری كشور به گفت و گو نشستیم.
یکی از راه های جذب توریست حضور ایران و نمایندههای بخش خصوصی در نمایشگاههای خارجی است در کل در طول سال چند نمایشگاه برگزار میشود و ایران در کدامیک شرکت میکند؟
در سایت UNETO آمده است در سال چیزی حدود ۱۱۰ الی ۱۲۰ نمایشگاه برگزار میشود و هر کشوری نمایشگاههای مهمش را روی این سایت قرار میدهد که مهمترین آنها حدود ۳۰ نمایشگاه است که ایران با همکاری بخش خصوصی در حدود ۲۴ تا از این نمایشگاهها شرکت میکند.
چگونه در این نمایشگاهها حضور پیدا میکنیم؟
معمولا زمین این نمایشگاهها را سازمان میراث فرهنگی اجاره میکند و با قیمت ارزانتر در اختیار بخش خصوصی میگذارد.
WTM لندن، همچنين ITB برلين، جاتا ژاپن، فیتور اسپانیا،BIT میلان از مهمترین نمایشگاههای مورد نظر برای شرکت هستند.
چرا از بین ۱۲۰ نمایشگاه تنها ۲۴ نمایشگاه انتخاب شد؟
مهمترین نمایشگاه های بینالمللی گردشگری این نمایشگاهها هستند.
ما با بخش خصوصی جلسات متعددی داشتیم. از آنها نظرخواهی کردیم. لیست مهمترین نمایشگاهها را در آوردیم، مکاتبات اولیه را با سفارتخانهها انجام دادیم و از آنها درخواست کردیم تا برای از دست ندادن فرصت یک پیش قسط را بپردازیم و زمین را رزرو کردیم.
تا پایان سال حضور ایران در کدام نمایشگاهها قطعی است؟
ما در همه ۲۴ نمایشگاه تعیین شده تا پایان سال شرکت میکنیم. يك جدول با ۲۴ نمايشگاه بينالمللی تهيه کردیم كه كشورهايی مانند لهستان، تايوان، هلند، اتريش، جمهوری آذربايجان و اكراين برای نخستین بار در لیست نمایشگاه های ما قرار دارند. علاوه بر اين در نمایشگاههای فرانسه، ژاپن، چين، انگلستان، اسپانيا، فنلاند، تركيه، هند، ايتاليا، روسيه، عربستان، آلمان، امارات و عمان هم شرکت میکنیم.
در خبرها آمده بود که نخستين نمايشگاه امسال TOP REZA فرانسه است كه ۲۸ شهريورماه، يعنی ۳۰ روز ديگر آغاز میشود؛ اما به گفتهی تورگردانان هنوز زمينی برای ايران در اين نمايشگاه گرفته نشده است. به فاصلهی دو روز از اين نمايشگاه، نمايشگاه «جاتا» ژاپن كه اتفاقا بازار هدف مهمی هم برای ايران بهشمار میآيد، برگزار میشود كه تكليف زمين آن هم هنوز مشخص نشده است؟
فرانسه هنوز وقت داریم اما نمایشگاههای فیتوراسپانیا، جاتا ژاپن و ورشو را قطعی کرده و کارهایش را انجام دادیم و جای نگرانی نیست و امیدوارم ۲۴ نمایشگاه انجام شود و بخش خصوصی در کنار بخش دولتی شرکت کند.
در بخش مکتوب آیا در نمایشگاهها از بروشور جدید استفاده میشود یا قدیمیها یا این که هر بخش خصوصی بروشور مخصوص خودش را ارائه میدهد؟
اقلام تیلیغاتی همچنان در دستور کار ما هست. کتابچه،CD به شکلهای جدید در دستور کار ما هست. همچنین پیشنهادات جدید و تولیدات خلاق بخش خصوصی را میپذیریم.
همچنین یکسری کتابچه و CD به زبان بازارهای هدف مثل کره، ماتا (مالزی ) و چین تهیه کردیم.
در تورهای آشناسازی برای کشورهای هدف که به ایران آمدند چند تور برگزار و چند نفر حضور داشتند ؟
ترکیب توراپراتور و اصحاب رسانه برای مالزی حدود ۲۵ نفر، از کره ۱۵ نفر، اندونزی ۱۵ نفر، عمان و... اینها در مهمترین روزنامهها و جراید تیلیغ کردند و به ما پیشنهاد دادند که ما کتابچهها را از دید مردم کشورشان به زبان بومی آنها با همان عکسها و طراحی که میپسندند ولیکن درباره ایران تهیه، تولید و چاپ کنیم. حتی پیشنهاد تبلیغات محیطی به ما دادند برای جذب گردشگر هم در کره هم در مالزی.
فکرنمیکنید فصل سفر را از دست دادهاید؟
در مالزی فصل سفر از پاییز تا پایان سال است و هنوز فصل سفر آنها را از دست ندادیم. موقعیت خوبی برای بازاریابی است.
در کنار سیاست گردشگری خارجی چه برنامههایی برای گردشگری داخلی دارید؟
گردشگری داخلی پایه گردشگری خارجی است. مردم ما سفر کردن برایشان یکی از بایدها است و این مساله احتیاج به تبلیغ ندارد.
در تعطیلات مردم فقط به یک مقاصد خاص میروند. ترافیک، عدم خدمات مناسب، آسیب به محیط زیست و جامعه محلی. به نظر میرسد فرهنگ سفر هنوز جا نیفتاده و با مشکلات زیادی روبه رو است؟
از این منظر که آیا لازم است تبلیغ کنیم مردم به سفر بروند نه مشکلی وجود ندارد چون مردم خود به خود سفر میکنند اما این که سفر فقط به مناطق خاص است و این که نقاط دیگر دیده نمیشود بله متاسفانه این گونه است.
وظیفه ما شناساندن اماکن جدید به مردم است اما این را نباید از یاد برد مراکز شناخته شده یا ناشناس ظرفیت پذیرش این همه جمعیت را ندارد.
البته نیاز به آموزش، فرهنگسازی و ظرفیتپذیری دارد. آمارها نشان میدهد مردم در تابستان گاهی به صورت پراکنده به جنوب و غرب کشور میروند و فقط اصفهان و شیراز مقصد سفر آنها نیستند
با توجه به جذب ۷.۵ میلیون گردشگر برنامههایی مثل تکثیر و توزیع بروشور یا CD و شرکت در نمایشگاه و .... چقدر موثر بوده و آیا ما به این رقم تا پایان سال نایل میشویم؟
هدف ما رسیدن به این رقم است. تمامی این ابزار تبلیغاتی اهرمی برای رسیدن به هدف هستند که امیدواریم با جذب بازارهای هدف جذب از این طریق این عدد تحقق یابد.
رامین نوری، مریم اطیابی
کد خبر: 45095
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdccpxq0.2bqpo8laa2.html